Iar vom avea spital regional!

Iar vom avea spital regional!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
12 comentarii

Visul mai vechi la Galaţiului - contrucţia unui spital judeţean sau regional, pentru care existau aprobări şi studii de fezabilitate încă din 2007 dar care nu a putut fi construit nici în timpul guvernării Tăriceanu -  ar putea deveni realitate pentru comunitatea noastră, însă sub Guvernul Ungureanu. Este drept, nu doar guvernul s-a schimbat, ci şi forma de administrare a viitoarei unităţi de sănătate: de la un spital judeţean/regional de stat la unul comunitar, construit şi administrat pe principiul parteneriatului public-privat.

Pentru materializarea unei astfel de investiţii la Galaţi, marţi, prefectul Paul Florea  s-a aflat la Bucureşti, la secretariatul Guvernului, alături de reprezentantul unei firme spaniole interesate de idee. Potrivit prefectului, proiectul se va baza pe legislaţia privind parteneriatul public privat, adică o colaborare între CJ Galaţi şi un investitor particular.

"Investitorul va fi ales în urma unei licitaţii internaţionale, la care se vor pune condiţii privind viitoarea construcţie, capacitatea, aparatura etc. Până acum am aflat de doi investitori interesaţi de aşa ceva: un inversitor francez care s-a întâlnit deja cu conducerea CJ şi unul spaniol, cu care m-am întâlnit personal. Partener al firmei spaniole interesate este şi Florentino Perez, preşedintele Real Madrid, cu care s-a întâlnit recent şi doamna Udrea...", spune prefectul Paul Florea.

Concurenţă pentru Judeţean
Spitalul viitor s-ar putea construi pe terenul Ministerului Sănătăţii de lângă Jandarmerie (în apropiere de Metro), ar avea 800-1.000 de paturi, va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi va putea trata orice cetăţean european (nu doar din Galaţi şi învecinatele Brăila şi Tulcea), dar şi persoane din Republica Moldova şi Ucraina. Cu o diferenţă: serviciile medicale pentru cetăţenii UE vor fi decontate de CNAS, cele pentru non-UE, contra cost. Florea spune că "Guvernul va emite o hotărâre în maxim două săptămâni, iar ridicarea spitalului nu durează mai mult de şase luni".

Întrebat cum se va împăca o astfel de investiţie cu politica guvernului de închidere a spitalelor, precum cel de la Iveşti, Florea răspunde că: "per total, CNAS  va deconta pentru acelaşi număr de paturi ca şi acum, însă nu vor mai fi 1.222 de paturi numai la Judeţean, ca şi aşa e supraaglomerat, ci vor fi, să spunem 1.000 de paturi într-un spital modern. Va creşte calitatea actului medical, nu şi numărul de paturi repartizat Galaţiului".

Citit 2534 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2012 14:01

12 comentarii

 • postat de Radu de Galati Vineri, 09 Martie 2012 12:24 Link la comentariu
  0
  0

  Pupindosisistul Paul Florea, mai acum cateva saptamani incerca sa ne abureasca cu podul peste dunare, acum cu spitalul si vorba lui flo, peste cateva zile poate ne va mai face si o baza de submarine.
  Daca se vrea un spital cu adevarat de ce nu se invita ROMANI din mediul privat si se accepta straini sa investeasca in Galati fara ca noi sa fim consultati? Oare romani care sa investeasca in Galati nu ar exista ? de ce trebuie sa vina haldaul de Ungureanu cu numele celor specialisti ai investitiilor cu rude sus puse ?
  Sa fi ajuns aceasta sluga credincioasa la curtea lui Necula purtatorul de cuvant a lui Niciolae? Cum adica? avem spital supra aglomerat si construim pe pamantul nostru prntru ucranieni? R Moldova si Tulcea? Daca tot face pod pe dunare de ce nu construirste peste dunale , la Zaclau ? sau pe mosia lui Necula spre Vanatori. Astia sunt jegurile din haita lui Basescu hraniti sa manance carne de om.

  Raportează
 • postat de Galateanul Vineri, 09 Martie 2012 10:01 Link la comentariu
  0
  0

  Eu nu inteleg de ce se insista pe terenul ala care e supus unei alunecari de teren in cazul unui cutremur mai serios. Sunt aproape sigur ca in cazul unui asemenea eveniment distanta dintre sosea si marginea dinspre Lacul Brates se va scurta cu cel putin jumatate. Nimeni nu a luat in calcul consolidarea acelui mal de pamant, nici macar cei de la Brates Residence desi au in vanzare vile de peste 150000 de euro. Sunt atatea alte locatii unde s-ar putea construi asa ceva.

  Raportează
 • postat de de la spitalul regional Vineri, 09 Martie 2012 09:57 Link la comentariu
  0
  0

  ha, ha,ha cumva acest paul florea vrea sa ajunga primar? eu zic sa stea linistit ca oricum nu mai beneficiaza de serviciile acestui spital, care din 4 in 4 ani mai vine cineva si aduce in discutie acest spital, si poate tot asa pina in 2060 macar sa se ridica un zid, asa ca draga florea nu te mai agita ca nu mai apuci sa beneficiezi de serviciile spitalului, si oricum primar nu ajungi, asa ca lasa vrajeala asta ieftina fluturata de atitia primari si deputati , senatori galateni care au ajuns in fotolii fluturind aceste promisiuni ca multe altele fara sa fie realizate niciodata

  Raportează
 • postat de Lucian Vineri, 09 Martie 2012 09:02 Link la comentariu
  0
  0

  Daca este reala,ideea nu este tocmai rea.Si poate ca vor veni si medici mai buni care sa ne trateze!
  Cu astia pe care ii avem,murim cu zile fratilor.
  Si ptr. Spartan:Florentino Perez era la Real din cite stiu eu nu la Barcelona!

  Raportează
 • postat de Cucu Vineri, 09 Martie 2012 07:18 Link la comentariu
  0
  0

  Nu mai bine- l inchideti din prima sa nu va mai chinuiti dupa. VRAJEALA ELECTORALĂ

  Raportează
 • postat de Cucu Vineri, 09 Martie 2012 07:14 Link la comentariu
  0
  0

  Nu mai bine- l inchideti din prima sa nu va mai chinuiti dupa. VRAJEALA ELECTORALĂ

  Raportează
 • postat de MELU OENOLOGU SENIOR Joi, 08 Martie 2012 22:21 Link la comentariu
  0
  0

  propun ca in locul Spitalului regional sa se construiasca cateva crame ,unde ,,pacientii,,sa fie tratati cu mai mult interes cu tuica si eventual vin.dar ,fara bere ca ingrasa.lasati spitalele ca nu.s bune la nimic,care au bani se trateaza pe unde vor si care n.au oricum mor.nu va mai dati titrati,ramaneti betivi!

  Raportează
 • postat de Dan Joi, 08 Martie 2012 22:03 Link la comentariu
  0
  0

  Daca se va dovedi adevarat, sa ne spuna si al cui e meritul! Prefectul e mereu doar un executant. Lasa-neee !

  Raportează
 • postat de Tudor Joi, 08 Martie 2012 21:15 Link la comentariu
  0
  0

  Nu pot spune decat: haaaaaahahahahahahahahahahah !

  Raportează
 • postat de Florin Joi, 08 Martie 2012 17:18 Link la comentariu
  0
  0

  Oradea este Capitala Verde a României în 2012

  Oraşul Oradea a întrunit cele mai multe voturi pentru a fi desemnat, miercuri, cea mai verde capitală a României în 2012, distincţie ce a fost înmânată de către ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în cadrul ediţiei a II-a a Galei Premiilor 'Capitala Verde a României'.

  În cadrul evenimentului, toate cele 13 oraşe au primit o diplomă din partea organizatorilor pentru proiectele verzi derulate.

  Competiţia celor mai verzi oraşe din ţară aduce în prim-plan oraşele din România care au implementat programe ample de educaţie ecologică şi protecţie a mediului sunt aşteptate să-şi depună dosarele de înscriere într-una dintre cele trei categorii ale competiţiei: categoria I (adresată oraşelor cu peste 50.000 locuitori), categoria II (50.001 şi 199.999 locuitori) şi categoria III (oraşe cu peste 200.000 locuitori).

  Cele 13 oraşe finaliste în competiţia pentru 2012 au fost: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Brăila, Sector 2 - Bucureşti, Suceava, Botoşani, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Bistriţa şi Sinaia.
  Oraşul câştigător va beneficia, pe parcursul anului 2012, atât de promovare la nivel naţional, cât şi de un set de elemente de signalistică montate în oraş, care vor evidenţia faptul că este Capitala Verde a României.

  În plus, noua Capitală Verde a României va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate în campania 'Umbrela Verde', cu sprijinul MMP.

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/109785-Oradea-este-Capitala-Verde-a-Romaniei-in-2012.html

  Braila este pe aceasta lista chiar daca nu au castigat macar au participat, noi oare cand ? Cu aceasta conducere niciodata din cate se pare....

  Raportează
 • postat de Spartan Joi, 08 Martie 2012 14:48 Link la comentariu
  0
  0

  dl. florea o sa ne spuna peste citeva zile ca face si pod peste Dunare cu bani de la FC Barcelona si sunt convins ca o sa fie si unii care sa-l creada .

  Raportează
 • postat de flo Joi, 08 Martie 2012 13:57 Link la comentariu
  0
  0

  Alte alegeri, aceleasi promisiuni!
  Iar o sa avem spital regional, drum express, centura ocolitoare, drumuri asfaltate, parcuri pentru copii, de ce nu si un pod peste Dunare, (ca e usor de spus), aeroport, locuri de munca, transport in comun european!!!
  URAAA!
  Iar peste alti patru ani, daca ii intrebi ce au facut, raspunsul vine prompt: CRIZA!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.