Doi pentru Galaţi: Ciumacenco şi Stan, în cursa pentru primărie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Doi pentru Galaţi: Ciumacenco şi Stan, în cursa pentru primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul are, începând de ieri, doi candidaţi oficiali la Primăria municipiului, iar marele avantaj pentru oraş este faptul că amândoi sunt tineri, ambiţioşi şi energici. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care şi-a anunţat ieri candidatura independentă la fotoliul de edil al urbei, are 37 de ani şi este de profesie medic stomatolog. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi, până în 2008, când a fost ales viceprimar şi consilier local, Ciumacenco a profesat ca stomatolog la Cluj, apoi la Policlinica combinatului de la Galaţi şi la cabinetul său medical individual.

Liberalul Marius Stan a fost anunţat încă din toamna anului trecut drept candidatul USL la funcţia de primar al oraşului. Preşedintele Clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan are 54 de ani, este de profesie inginer, a absolvit Facultatea de Metalurgie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. Tot în 2008 a fost ales consilier local PNL. Marius Stan şi Nicuşor Ciumacenco s-au luptat în sondaje pentru candidatura la Primărie a USL şi iată-i acum în postura de contracandidaţi în cursa pentru Primărie.

„Candidez ca simplu gălăţean”

Nicuşor Ciumacenco şi-a anunţat ieri candidatura independentă la Primăria municipiului Galaţi, veste care nu constituie o surpriză, ci un gest aşteptat. Ciumacenco şi-a dat demisia din PSD pe 19 martie şi se află în prezent în concediu de odihnă, dar ulterior, la începutul lunii mai va renunţa şi la funcţia de viceprimar. „Candidez la Primărie şi o fac în postura de simplu gălăţean, ca independent. Cred că politicul şi-a arătat limitele în ultimii 22 de ani şi cred că este momentul în care gălăţenii trebuie să îşi reia oraşul din ghearele politicienilor. De ce candidez? Pentru că iubesc Galaţiul şi cred că pot să-i redau frumuseţea şi demnitatea. Şi pentru că vreau ca băiatul meu de 14 ani să trăiască într-un oraş de care să fie mândru”, a anunţat ieri Nicuşor Ciumacenco la prima sa conferinţă de presă pe care a susţinut-o într-un spaţiu închiriat în Ţiglina II, spaţiu care va deveni sediul său de campanie.

Ciumacenco a lansat o invitaţie către gălăţenii care doresc să-l sprijine: „Cine poate face parte din echipa mea de campanie? Oricine vrea şi are calităţi. Îi invit pe toţi gălăţenii care cred că împreună putem schimba lucrurile în oraşul nostru să îmi trimită CV-uri. E timpul să le deschidem gălăţenilor larg porţile Primăriei pentru că e primăria lor şi nu a politicienilor”, a explicat candidatul.

Sătul de politică

„La partid am renunţat din data 19 martie. Voiam s-o fac încă din toamna anului trecut, dar au fost probleme m-au oprit. Să nu uităm momentul în care gălăţenii rămăseseră fără căldură din cauza blocării politice a activităţii Apaterm şi se anunţa o iarnă grea. Cred că a fost o decizie înţeleaptă la momentul respectiv pentru că gălăţenii nu au stat nici fără căldură, nici nu a fost problema cu zăpada. Poate şi pentru faptul că am stat zile şi nopţi în viscol alături de echipele de deszăpezire pentru ca oraşul să poată fi funcţional şi nu în Antalya sau Spania, cum au făcut alţii”, a declarat Ciumacenco.

Candidatul ştie că odată cu carnetul de partid spune adio şi funcţiei de consilier local, dar şi-a asumat acest lucru. Cel care i-a primit demisia din partid este chiar primarul Dumitru Nicolae, liderul organizaţiei municipale PSD Galaţi. „Dl primar a spus că este, până la urmă, decizia mea. Dânsul a sperat că nu o să se ajungă aici, dar asta este viaţa. Per total m-am săturat de politicieni şi de politică de partid în care trebuie întotdeauna să faci ceea ce ţi se dictează şi de multe ori sunt măsuri care nu vin în consens cu interesul oraşului.

Cu dl preşedinte Dan Nica am avut mai multe discuţii şi i-am spus că dacă voi hotărî să candidez îmi voi da demisia. Nu mai există cale de întoarcere în PSD. Candidez independent. În proiectul meu nu este loc pentru politicieni şi pentru partide”, a susţinut Ciumacenco.

Tânărul candidat este încrezător în procentele sale şi spune că gălăţenii vor stabili ce şanse are. Mesajul său către contracandidaţi este unul decent: „Cel mai bun să câştige, îi salut şi ne vedem pe 11 iunie. Eu la etajul doi, dânşii nu ştiu unde”.

Citit 4978 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.