Decizie în PDL - Inspectorul Resmeriţă, fără sprijin politic

Decizie în PDL - Inspectorul Resmeriţă, fără sprijin politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorul general şcolar Doruleţ Resmeriţă şi-ar putea pierde şi funcţia odată cu sprijinul politic al PDL. După cum am aflat de la purtătorul de cuvânt al partidului, Viorel Trif, Biroul Permanent Local al PDL a votat în unanimitate retragerea sprijinului politic de care s-a bucurat până acum Resmeriţă. Motivele? Inspectorului i se reproşează „lipsa de performanţă profesională” şi „politizarea şedinţelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean”.

Democrat-liberalii îl acuză pe inspector că nu s-a implicat în implementarea proiectelor de eficientizare a învăţământului iniţiate de PDL, mărginindu-se doar să participe la discuţii. În ceea ce priveşte acuzaţia de „politizare a şedinţelor de la inspectorat”, democrat-liberalii nu văd deloc cu ochi buni relaţia apropiată şi colaborarea inspectorului cu unul dintre candidaţii anunţaţi la Primăria Galaţi.

Se vorbeşte şi despre relaţia cu Boldea

În culisele întrunirii de la PDL s-a vorbit şi despre relaţia pe care Resmeriţă a avut-o într-o vreme cu deputatul Mihail Boldea. Propunerea de retragere a sprijinului politic votată de organizaţia municipală a PDL va ajunge pe masa Biroului Permanent Judeţean şi în funcţie de rezultat, la forurile superioare ale partidului. Doruleţ Resmeriţă nu a participat la şedinţa în care s-a votat retragerea sprijinului său politic pentru că nu este membru BPL, dar a auzit despre măsura care s-a decis împotriva lui. După cum ne-a declarat, singurul care îl poate schimba din funcţie este ministrul Educaţiei, cu care va discuta joi. „Pentru mine, luarea deciziei de retragere a sprijinului politic este punerea a în practică a sloganului de «Om bun».

Nu e normal să se discute despre activitatea unui om în lipsa lui şi dacă nu e vorba de respectarea procedurii era o chestiune de decenţă să fiu invitat la şedinţă. Cât despre performanţa mea, singurele proiecte de care sunt răspunzător sunt politicile publice ale ministerului şi programul guvernului. În ceea ce priveşte politizarea, nu există primar în judeţ cu care să nu fi intrat într-o şcoală deci pot fi acuzat că le-am făcut campanie tuturor primarilor. Dar eu nu mă cramponez de funcţie”, ne-a declarat Resmeriţă care a adăugat că va spune ce a realizat la Inspectorat atunci când îşi va încheia mandatul, indiferent dacă asta se va întâmpla peste două săptămâni sau peste câteva luni. Aceeaşi măsură i s-a aplicat anterior şi lui Eduard Urbanschi care, după retragerea sprijinului politic, a pierdut şi şefia Electrocentrale.

Citit 7671 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.