Absurd de Galaţi - Criterii de performanţă pentru SC Apaterm?

Absurd de Galaţi - Criterii de performanţă pentru SC Apaterm?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun venit din nou în Galaţiul paradoxurilor, al situaţiilor absurde pe care autorităţile şi partidele politice în genere ori (se fac că) nu le văd, ori le tolerează ori de-a dreptul le întreţin.

„Îngraşi porcul în ajun”, aşa li se spune ironic elevilor care se străduiesc să parcurgă materia pe care nu au învăţat-o la timpul cuvenit în preajma vreunui examen important. Ei bine, vorba populară este valabilă şi pentru Consiliul Local care are pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi peste 50 de proiecte de hotărâri, toate una şi una. Nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit pe ordinea de zi publicată în ziarul nostru de către Primăria municipiului Galaţi un proiect de hotărâre privind obiectivele şi criteriile de performanţă pentru SC Apaterm SA. În condiţiile în care societatea îşi dispută falimentul în instanţă ne întrebăm şi minunăm totodată despre ce performanţă putem vorbi? Despre performanţa de a supravieţui?

Nu lipsesc însă nici proiectele de hotărâre despre care am mai scris şi care, la fel ca „performanţa” unei societăţi care face pluta în apele falimentului, frizează absurdul. Municipalitatea pare hotărâtă să îi aloce societăţii Apaterm bani de la bugetul local pentru o majorare retroactivă a subvenţiei, menite să acopere facturile pe care firma le are de plătit către Electrocentrale. Este vorba, despre un proiect de hotărâre care propune majorarea preţului mediu de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, dar şi a subvenţiei acordate de la bugetul local pentru căldură. Numai că propunerea nu vizează doar viitorul, aşa cum ar fi normal, ci şi trecutul, adică se propune o halucinantă majorare retroactivă.

Şi tot pe ordinea de zi îşi va încerca norocul la votul aleşilor un alt proiect de hotărâre propune un scenariu juridic pe baza căruia Apaterm să achite o sumă de bani pentru reţelele edilitare pe care de la finele anului trecut le foloseşte, deşi nu mai are nici un contract cu municipalitatea. De altfel, chiar documentul care însoţeşte proiectul prevede negru pe alb: „În prezent SC Apaterm SA Galaţi exploatează bunuri care aparţin domeniului public al municipiului Galaţi fără a deţine contract de concesiune”.

Ce se va întâmpla la şedinţă, dacă proiectele vor intra într-adevăr în dezbaterea Consiliului Local şi ce vor spune aleşii despre acestea, vom afla astăzi.

 

Citit 1164 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2012 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.