Consiliul Local Galaţi scumpeşte biletele la teatre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţul pentru public al spectacolelor a luat-o înaintea preţului pâinii! Să sperăm că acest lucru nu va descuraja publicul, până acum credincios teatrelor.

Astfel, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, preţul unui bilet va fi de 18 lei (faţă de 16,8 lei în prezent), 8 lei (faţă de 6 lei) pentru studenţi şi pensionari şi 5 lei (faţă de 4,20)  pentru grupuri de minim 40 de persoane.

Teatrul liric „Nae Leonard” va vinde biletele către adulţi (elevii, studenţii şi pensionarii primesc reducere la jumătate, dar în limita locurilor disponibile) cu 20 lei, mai puţin la spectacolele de balet şi concertele simfonice, unde preţul va fi de 15 lei. 5 lei costă intrarea pentru grupuri organizate de minim 20 persoane.  La spectacolele pentru copii, în funcţie de vârstă, se vând bilete cu preţuri între 1,50 şi 5 lei.

Teatrul de păpuşi „Gulliver” va oferi bilete la preţul de 4,50 lei copiilor şi 5 lei adulţilor, 4 lei pentru grupurile de copii în cursul săptămânii şi  3,50 lei pentru grădiniţele din zone defavorizate. 

Iniţiator al hotărârilor cu pricina (în funcţie de propunerile teatrelor pentru 2009), primarul Dumitru Nicolae  a vorbit însă presei despre veniturile din închirierea sălilor de spectacole, aprobate prin aceleaşi trei hotărâri, venituri din care jumătate ajunge la bugetul local. Preţul biletelor a intrat, se pare, la... pierderi colaterale.  Hotărârea a trecut cu unanimitate.

Şi aşa, preţul unui bilet la teatru nu acoperă decât o foarte mică parte costurile de producţie, dar dă o imagine a interesului public: vine sau nu publicul la teatru, merită deci sau nu merită subvenţia CL?

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.