Absurd de Galaţi - Timpul trece, leafa merge, noi cu drag plătim

Absurd de Galaţi - Timpul trece, leafa merge, noi cu drag plătim
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Bun găsit din nou în Galaţiul paradoxurilor pe care autorităţile locale şi politicienii se fac că nu le văd, le tolerează, sau, de-a dreptul, le întreţin. Ştiţi lozinca de tristă amintire „timpul trece, leafa merge, noi cu drag (ne facem că) muncim”?

Ei bine în cazul societăţii locale Apaterm varianta corectă este „Timpul trece, leafa merge, noi cu drag plătim”. Frizând absurdul, autorităţile au găsit soluţia ca furnizorul să plătească nişte bani la bugetul local pentru a nu risca acuzaţii cu iz penal că foloseşte reţelele edilitare fără fără just temei şi în felul acesta „se îmbogăţeşte”. De altfel, consilierul PDL Viorel Trif, jurist de profesie, a şi atras atenţia că hotărârea votată la recenta şedinţă a CL nu are temei juridic.

Cu şase abţineri PDL şi restul voturi favorabile, aleşii locali au stabilit „suma ce trebuie achitată pentru trimestrul I al anului 2012 de către Apaterm, pentru utilizarea bunurilor care aparţin domeniului public”.

Cuantumul este de 52.977 de lei, trebuia achitat până pe 15 aprilie şi se face venit la bugetul local. Pentru neplata la termenul scadent se datorează majorări de întârziere. În raportul de specialitate al hotărârii, autorităţile iau act cu seninătate de faptul că „în prezent SC Apaterm exploatează bunuri care aparţin domeniului public fără a deţine contract de concesiune" deoarece actul a expirat la 31 decembrie 2011. Dacă acest paradox juridic va fi menţinut şi de următorul legislativ, Apaterm va plăti 211.908 lei pe an.

Citit 1672 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2012 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.