Pe ultima sută de metri - Consiliul Local Schela riscă dizolvarea
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pe ultima sută de metri - Consiliul Local Schela riscă dizolvarea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Consilierii locali PSD au blocat prin neprezentarea la şedinţe rectificarea bugetară propusă de primarul Maricel Petrea, migrat la UNPR

Consiliul Local al comunei Schela riscă să fie dizolvat cu doar 46 de zile înainte de alegeri. Motivul? Aleşii PSD, care formează grupul majoritar – opt din 13 consilieri - nu s-au mai prezentat la ultimele două şedinţe convocate de primarul Maricel Petrea şi, dacă fac la fel şi la întrunirea programată vineri după-amiază, pun Legislativul comunei sub incidenţa articolului 55 din Legea administraţiei locale. Potrivit acestuia, CL poate fi dizolvat de drept „în cazul în care nu a adoptat în trei şedinţe ordinare consecutive nicio hotărâre”. Ce s-a întâmplat? Primarul Maricel Petrea a fost ales pe listele PSD, dar pe 9 martie a fost suspendat din partid, spune el, de către senatorul Gheorghe Saghian. În aceste condiţii, primarul va candida pentru acelaşi post din partea UNPR. Problema este că până la alegeri este posibil ca Legislativul local să nu mai voteze nicio hotărâre propusă de actualul primar. “Sâmbăta trecută am avut şedinţă de Consiliu Local, dar onor grupul PSD nu s-a prezentat şi nu am putut ţine şedinţa. Am convocat-o trei zile mai târziu, dar s-a repetat situaţia de sâmbătă. Pe ordinea de zi aveam rectificarea bugetului şi aderarea la o asociaţie intercomunitară. Am crezut că interesele comunei primează celor politice, dar văd că nu e aşa. Avem convocată o nouă şedinţă ordinară vineri după-amiază”, ne-a declarat primarul Maricel Petrea. El spune că rectificarea de buget este necesară pentru plata unor lucrări executate în comună la un drum comunal şi la baza sportivă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan, ne-a explicat motivul pentru care aleşii social-democraţi nu se mai prezintă la şedinţe: „Primarul Maricel Petrea a fost exclus din PSD din cauza conduitei sale şi a bănuielilor care există asupra modului în care a făcut achiziţia de lucrări publice fără consultarea CL. Consilierii locali PSD nu doresc să gireze prin votul lor decontarea unor lucrări asupra cărora pluteşte bănuiala că nu au fost corecte. Nu a cerut acordul CL ca să le contracteze, acum să le rezolve şi deconteze singur”. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la următoarea şedinţă de la Schela.

Citit 6093 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.