După instalarea Guvernului Ponta, secretarul de stat Mihai Capră s-a întors la Galaţi

După instalarea Guvernului Ponta, secretarul de stat Mihai Capră s-a întors la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu a fost destituit însă şi al doilea gălăţean din MAI, Liviu Grădinaru, care beneficiază de protecţia legii funcţionarului public * O dată cu plecarea Guvernului Ungureanu şi secretarul de stat gălăţean Mihai Capră a părăsit Ministerul Administraţiei şi Internelor, aşa cum se numea acesta până la instalarea Guvernului Ponta.

Fostul prefect al judeţului Galaţi (7 ianuarie 2005- 19 mai 2008) şi cel care pentru ultimii doi ani şi şapte luni a gestionat relaţia ministerului cu instituţiile prefectului spune că: „nici dacă mi s-ar fi cerut nu aş fi rămas, pentru că sunt solidar cu Guvernul PDL, care m-a sprijinit, m-a promovat”. Destituirea sa a fost posibilă şi pentru că Mihai Capră a deţinut o funcţie numită şi nu era funcţionar public, aşa cum este, de pildă, un alt gălăţean din MAI, Liviu Grădinaru. Cât priveşte declaraţiile sale, nu este pentru prima oară când Mihai Capră îşi declară loialitatea faţă de PDL şi guvernul său; în septembrie 2010, imediat după plecarea lui Vasile Blaga din fruntea MAI, Capră şi-a depus demisia din funcţie, declarându-se solidar cu liderul PDL.

Ulterior însă, Capră a revenit asupra deciziei, spunând că s-a consultat şi cu premierul de atunci Emil Boc şi fostul său şef la Interne, Vasile Blaga. Mihai Capră s-a înscris în vara lui 2008 în PDL (partid care l-a promovat în MAI), după ce demisionase din funcţia de prefect al judeţului Galaţi – post pe care l-a ocupat sprijinit de PNL. De altfel, Capră a fost ultimul prefect membru de partid care a demisionat, după apariţia legii care impunea obligaţia ca reprezentanţii Guvernului în teritoriu să nu fie membri de partid.

Înainte de PNL, Capră a mai fost membru ApR iar în momentul în care Teodor Meleşcanu a decis fuziunea cu PNL, Capră a fost unul din puţinii aperişti de la Galaţi care a urmat decizia luată la Centru. Acum, Mihai Capră spune că „îmi voi lua o binemeritată vacanţă de una-două luni, pentru că am acumulat multă oboseală, după care mă voi gândi la ceva, doar nu o să dau afară muştele din Grădina Publică! În politică... e greu de spus acum dacă m-aş duce, dar ştiţi cum se spune: niciodată să nu spui niciodată!”

Citit 2788 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.