Micul de Hanu şi marea incompatibiliate

Micul de Hanu şi marea incompatibiliate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încompatibilitate pentru câţiva mici * Patronul restaurantului de la Hanu Conachi a fost pus la zid de către Agenţia Naţională de Integritate după ce a încheiat un contract de catering cu primăria Lieşti

Din cauza unui contract de doar câteva sute de lei, consilierul local Marcel Scarlat, de la Lieşti, riscă acum să-şi piardă locul din consiliul local! Concret, Maricel Scarlat, în calitate de administrator al Societăţii Comerciale „Floarea Salcâmului”, a încheiat în 2011 un contract cu Primăria Lieşti potrivit căruia ar fi trebuit să asigure catering-ul la finalul unui proiect pe bani europeni. Acest lucru este interzis de Legea 161/2003, care spune că nici consilierii locali și ici cei județeni care au și statutul de administratori de firme nu au voie să încheie contracte de prestări servicii cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, sau cu unităşile administrative subordonate.

„A venit doamna secretară la mine şi m-a rugat să le aduc ceva de mâncare în ziua în care se inaugura un birou unic la Lieşti. Mi-a spus că nu are pe nimeni mai aproape, în zonă, care să le aducă mâncare caldă. Nicio secundă nu mi-a trecut prin minte că voi încălca legea. Dar, asta este, am greşit, trebuie să plătesc, deşi vreau să vă spun că eu câştig câteva zeci de mii de lei pe zi, nu cred că am făcut avere din acest contract de 744 de lei, din care 140 reprezintă TVA-ul”, spune Maricel Scarlat.

Pe fir a intrat şi Agenţia Naţională pentru Integritate care, după ce a luat urma aromei de mici sfârâind pe grătar, a şi dat un comunicat de presă prin care anunţă opinia publică despre sancţiunea aplicată lui Scarlat, spunând că acesta nu va mai putea să ocupe sau să exercite o funcţie publică timp de trei ani.

„Vom contesta acest lucru, fără discuţie, pentru că este vorba despre un caz în care nu există rea-voinţă, este pentru prima dată când se întâmplă, iar suma în cauză nu a fost foarte mare. Vrem ca instanţele să acţioneze mai mult în spiritul şi nu în litera legii”, spune Emil Alexandru Bălan, avocatul consilierului local de la Lieşti.

În urma acestei păţanii, este de remarcat execsul de zel al ANI care pune la zid un consilier, care - clar - a greşit, dar nu se zbate prea tare să demonstreze alte incompatibilităţi mult mai evidente şi mai grave.

Citit 7068 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2012 23:45

7 comentarii

 • postat de doina23
  Miercuri, 16 Mai 2012 16:50
  Au gresit si ei...sunt mici si nu gandesc...Nu si-au dat seama, dar acum trebuie sa plateasca. Asta e!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Marți, 15 Mai 2012 12:33
  Inamicul public numarul 1: micul de Hanu'! Legea trebuie respectata, ma intreb insa, cum de zelosii de la A.N.I. au vazut pana la Liesti micii unui consilier local, dar nu vede cumurile de functii de la ministerele si companiile de stat ale diverilor consilieri si indivizi unsi de partidele mari?! Legea este numai pentru unii? Sau anumite persoane de la A.N.I. ar trebui ori incarcerate ori trimise la sapat de santuri pentru un salariu cinstit?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alex
  Luni, 14 Mai 2012 22:19
  Votati Constantin Telegan!
  0
  0
  Raportează
 • postat de STEFAN
  Luni, 14 Mai 2012 21:53
  Raluca, cunosti speta de afirmi ca s-a incalcat legea si acuzi un om de inselaciune?
  Necula, ce profesie ai? Cuvantul ,,haraso,, este incorect, corect se scrie ,,хорошо,, si in traducere din limba rusa inseamna ,,bine,,. Iarta-ma, cred ca nu esti de profesie ,,bucatar,,.
  Nici din fraza ,, Abia astept sa manac cativa mici de la un incompatibil pe baza de mici,, nu inteleg nimic. Crede-ma, de profesie sunt ,,bucatar,, si ar fi bine daca ai explica ceea ce ai scris, ca sa pot intelege. Ma bucur ca recunosti calitatile de bun organizator si gospodar ale d-lui Scarlat.

  D-le Scarlat, am citit articolul si regret ca s-a intamplat asa. Regret faptul ca nu veti mai fi consilier, pentru ca sunteti singurul care puteti pune la punct nu numai ,,coloneii,, ci si generalii.
  Conform Legii nr.215/2001 - privind administraţia publică locală, sedintele consiliului local sunt publice (cu exceptia cazurilor in care consilierii decid, cu majoritate de voturi ca acestea sa se desfasoare cu usile inchise), deci, puteti participa fara sa aveti calitatea de consilier, ci doar pe aceea de locuitor al comunei.

  In poezia GLOSSA Marele Eminescu spunea:

  ,,Multe trec pe dinainte,
  În auz ne sună multe,
  Cine ţine toate minte
  Şi ar sta să le asculte?...
  Tu aşează-te deoparte,
  Regăsindu-te pe tine,
  Când cu zgomote deşarte
  Vreme trece, vreme vine.
  ................................
  De te-ating, să feri în laturi,
  De hulesc, să taci din gură;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Dacă ştii a lor măsură?
  Zică toţi ce vor să zică,
  Treacă-n lume cine-o trece;
  Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
  Tu rămâi la toate rece.
  ........................................
  Nu spera când vezi mişeii
  La izbândă făcând punte,
  Te-or întrece nătărăii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
  Între dânşii să se plece,
  Nu te prinde lor tovarăş:
  Ce e val ca valul trece,,.

  LUATI AMINTE LA
  Acestea fiind spuse, va salut barbateste si va asigur de tot respectul si consideratia mea.
  STEFAN.
  0
  0
  Raportează
 • postat de raluca
  Luni, 14 Mai 2012 18:27
  ce mai conteaza pentru ei ca incalca legea atatea timp ca banii vin in buzunar. Asa s-au invatat, dar poate odata se va inceta cu tot felul de insalaciuni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Necula
  Luni, 14 Mai 2012 17:04
  Asa se intampla cand legea e facuta de servitor si stapanul nu-i acasa. Daca a ajuns bucatarul sa faca si legi si mititei haraso democratie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Luni, 14 Mai 2012 06:42
  Asa spune legea ,asa se aplica ,desi numai micii de 740 lei, nu sunt o mare afacere. Daca stia facea contract pe numele soacrei , un copil ceva ,ca se poarta la Galati sau sponsoriza masa comisiei de receptie . Nu mai este consilier si gata , pacat ca se dovedeste bun organizator si gospodar . Pierderea nu-i prea mare ,recupereaza din paguba, prin reclama gratisa facuta de ANI . Abia astept sa manac cativa mici de la un incompatibil pe baza de mici.Ca doar nu o sa manac borduri ,asfalt ,canalizari etc ,de la marile incompatibilitati mascate.....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.