Bula de după campanie - Senatorul 69

Bula de după campanie - Senatorul 69
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După „Senatorul melcilor”, un nou tip de parlamentar s-a ivit la orizontul electoral: Senatorul 69, pardon, 6,9 la sută. Atât a scos senatorul PDL Marius Necula în cursa pentru Primăria Galaţi: 6,9 procente, cu 2,9 mai puţine decât APP, din partea căreia a candidat. 3.357 de voturi în minus. În urmă cu patru ani, pe vremea asta, Necula, proaspăt ieşit din cursa pentru fotoliul de preşedinte al judeţului Galaţi făcea mare caz pe motiv că depăşise scorul partidului cu patru procente.

Şi-a băgat partidul în sperieţi întinzând un deget mare şi acuzator spre şeful municipalei de partid, la vremea aceea, Cosmin Păun: „Partidul a fost o frână pentru mine. Organizaţia municipală nu şi-a făcut datoria”. Declaraţia belicoasă l-a luat ca din oală pe Cosmin Păun care a găsit iute explicaţii pentru virulenţa lui Necula: „s-a emoţionat”. „Necula îşi trăieşte un fel de pubertate politică şi nu s-a regăsit”, a spus Păun apoi l-a mângâiat duios pe creştetul de viitor senator: "cum să excluzi un copil din partid?".

Iată-l acum pe acelaşi Necula, ieşit din pubertatea politică, preşedinte de organizaţie municipală a PDL, rămas în urma partidului, e drept, aflat într-o alianţă efemeră cu UNRP, şi cu un procent cu multe conotaţii lubrice 6,9 în braţe. Ne întrebăm, în atare condiţii, cine nu şi-a făcut treaba şi dacă n-ar trebui să-şi dea singur sancţiune. Eventual să-şi lipească în fruntea de „Om Bun” eticheta procentului său electoral: 6,9.

Şi ca să rămânem pe aceeaşi linie bărbătească, putem trage concluzia că degeaba PDL a înverzit portocala politică, n-a prostit pe nimeni. Şi tare mi-e că deja ce-a fost verde s-a uscat şi o să şi cadă de pe cracă. Aia politică.

Răspândacul electoral

Citit 2032 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.