Disputele politice aruncă în aer opt consilii locale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eșecul negocierilor politice pentru desemnarea viceprimarilor lasă mai multe localități din județul Galați fără consilii locale legal constituite. În total, vorbim despre opt consilii neconstituite, dintre care două sunt convocate pentru prima dată (Jorăști și Tulucești). Celelalte șase consilii nu s-au constituit din cauza lipsei cvorumului.

În cele mai multe cazuri, aleșii APP boicotează constituirea consiliilor în speranța că poate-poate vor obține viceprimari, dar există și cazuri în care disputele sunt între partidele care formează USL. Este și cazul comunei Țepu, unde cinci din cei 11 aleși locali sunt de la APP (PD-L și UNPR). Aceștia au refuzat până acum de două ori să vină la ședința de constituire și sunt așteptați mâine la o nouă tentativă de formare a Consiliului Local. „Se vor înțelege până la urmă, așa-i în politică”, spune fostul primar al comunei, Daniel Țuchel.

Se lasă cu mandate invalidate!
În Comuna Bălăşeşti, consiliul local a fost convocat a doua oară pentru astăzi, la fel și la Ghidigeni și Movileni. În comuna Costache Negri, consiliul local a fost convocat pentru a treia oară în data de 27 iunie, iar la Matca va avea loc astăzi o nouă tentativă - a treia - de constituire a CL. În cele trei cazuri în care constituirea este la a treia tentativă situația este foarte clară: dacă există un grup de consilieri care boicotează constant ședința de constituire, și o vor face și a treia oară, aceștia se vor alege cu mandatele invalidate, urmând să fie înlocuiți cu supleanți.

Citit 1963 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 17:06

1 comentariu

 • postat de Tobi
  Marți, 26 Iunie 2012 13:07
  De unde rezulta, pentru a cata oara in Romania de dupa 1989, ca nu "dogma si programele politice" ale partidelor/aliantelor politice primeaza sau macar sunt intelese pentru a fi aplicate de catre membrii lor, nu interesul cetatenilor pentru care se face politica si care i-au votat conteaza, ci conteaza doar propriile convingeri si simpatii/antipatii ca persoana ... deci, odata aleasa, persoana uita "de ce a candidat" si da frau liber simpatiilor/antipatiilor personale sau se implica in "interesul de clan" ... Fiiiiiiissssssssssssss.
  Inca un motiv pentru care societatea romaneasca nu progreseaza ...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.