Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat pentru MEDIAFAX că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat CCR.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

În ziua de 10 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 71 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Legea referendumului a fost declarată constituţională, marţi, argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat CCR.

Citit 1207 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 16:11

3 comentarii

 • postat de Ion Cetateanu Miercuri, 11 Iulie 2012 06:09 Link la comentariu
  0
  0

  Nu mai inteleg nimic , lege asupra careia s-a pronuntat CCR se aplica la destituirea lui Basescu sau a lui Antonescu ,la anul ? De ce le este oare frica si nu vor validarea referendumului numai in cazul participarii a 50%+1 din alegatorii inscrisi pe liste ,de ce vor reasezarea numarului de alegatori dupa ultimul recensamant la referendum si de ce nu au vrut si la recentele alegeri locale ? De ce referendum dupa ordonanta de urgenta ,parca spuneau ca fosta guvernare a abuzat de utilizarea ordonantelor de urgenta ? Ce sa creada romanii si mai ales Europa ,vazand ca daca nu le convine ceva modifica prin ordonanta de urgenta? Parerea mea este ca se sare calul si ca am sa-l sustin pana la urma pe Basescu , recunosc ca, in turul I de la ultimele alegeri prezidentiale, l-am votat pe Antonescu ,era insa candidatul liberalilor ,nu ca acum remorca PSD-ului.Evident ca in turul II l-am votat pe Basescu ,spanchi cum este si la propriu si la figurat si nu am votat candidatul PSD-ului din principiu( nu mai vreau sa aud de urmasii comunistilor si de supusii lui Ion Iliescu) dar si exasperat de insistenta anumitor televiziuni in a relua la nesfarsit episodul ,real sau trucat, cu pumnul dat puslamali la Ploiesti.Sa accepte ce a hotarat CCR privind referendumul si sa se mobilizeze pentru determinarea alegatorilor sa vina la vot , nu au de ce sa se teama ,parca spuneau ca sunt legitimati de vointa poporului ,bineinteles ca nu de minoritatea din Piata Universitatii care manifesta in iarna.

  Raportează
 • postat de voi vota NU Marți, 10 Iulie 2012 22:51 Link la comentariu
  0
  0

  aveti grija babelor..basescu de data asta va da votca ruseasaca sa-l votati ...asa ca votati NU ...
  poricent la votare 68,93 la suta/ pentru NU 58,93 la suta....
  ne-ati ciuruit...ha,ha,hu,ha....

  Raportează
 • postat de Mi s-a lipit poza de retină Marți, 10 Iulie 2012 20:43 Link la comentariu
  0
  0

  Parcă spune: Iar v-am ciuruit!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.