Un primar cu Biblia pe masă

Un primar cu Biblia pe masă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe masa din biroul primarului de Tecuci, Eduard Finkelstain, o carte groasă, fără praf pe coperţi: Biblia. Nu se poate să nu-ţi sară în ochi! De aceea ne şi gândim că nu e loc de ceartă cu primarul - de altfel, nu prea l-am văzut încruntat, nici pe la calamităţi; preocupat sau obosit, da.

Îl întrebăm despre Cartea Cărţilor. „Face cinci ani de când stă pe birou - aici e locul ei de când am ajuns primar, în 2004, ne lămureşte edilul. E un motiv de reflecţie, atât pentru mine, cât  şi pentru cei care stau în faţa mea... (aici ne-am amintit că tocmai voiam să-i punem nişte întrebări încuietoare - n.red.)  La un moment dat te gândeşti că totul trece şi că răspunzi conştiinţei tale şi în faţa lui Dumnezeu, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce nu faci, pentru ceea ce ceri...”

Protopopul de Tecuci este cel care i-a dăruit Biblia, la instalarea lui Finkelstain în funcţia de primar. Şi dedicaţia părintelui protopop i-a făcut plăcere primarului: „Să vă dea bunul Dumnezeu înţelepciunea lui Solomon,  bunătatea lui David şi răbdarea lui Iov”.

Şi Dumnezeu l-a ajutat în primul rând cu două mandate: „Cred că m-a ajutat, în primul rând să-mi dea sănătate ca să fac faţă provocărilor acestea mari”. Căci au fost inundaţii mari şi ajutoarele de stat disproporţionat de mici faţă de cele primite de alte localităţi calamitate din ţară, se plânge primarul în faţa lui Dumnezeu, căci Guvernul a făcut urechea toacă; poate cel nou să dea mai mult.

Dacă la „răbdarea lui Iov” mai adăugăm sărăcia personajului biblic, comparabilă cu a tecucenilor din ghetoul sinistraţilor şi cu fondurile sărace care vin de la judeţ şi n-au prea ajuns de la fostul guvern, colorat contrar primarului PD-L, putem invoca vorba populară bazată pe îndelungată experienţă: „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”...

Explicaţie foto: Primarul Tecuciului îşi ţine soluţia de urgenţă la îndemână... Lângă capsator!

Citit 1045 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.