Liber la reamenajarea parcului de la "Pastilă"
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Liber la reamenajarea parcului de la "Pastilă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Câştigător a fost desemnat un consorţiu de firme din Bucureşti, în ciuda faptului că firma Pallegrini a contestat licitaţia

Lucrările la Parcul Viva (n.r. - Mazepa, în acte!) ar putea începe după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins o contestaţie depusă de unul dintre competitori, deblocând astfel licitaţia. Vorbim despre firma gălăţeană Pallegrini, care a contestat faptul că autoritatea contractantă - respectiv Consiliul Local - a declarat inacceptabilă oferta ei, fără însă să ceară explicaţii sau completări, aşa cum prevede legislaţia în domeniul licitaţiilor. Consiliul n-a admis însă acestă contestaţie şi a spus că procedura de licitare trebuie să continue fără Pallegrini printre ofertanţi. Aceasta ar mai avea încă posibilitatea contestării la Curtea de Apel, dar specialiştii în domeniul licitaţiilor spun că sunt şanse minime ca Pallegrini să câştige. Interesant este că Pallegrini (una dintre firmele de casă ale unui partid politic important din Galaţi) se ocupă şi de modernizarea Grădinii Publice şi a Parcului Rizer, acolo unde Primăria a luat de bun ISO 9001 pentru producţie şi comercializare confecţii şi construcţii metalice, dar pentru Parcul Mazepa nu!

Parc cu şapte zone!

Firma câştigătoare este de fapt un consorţiu format din două firme bucureştene: Mondo Holding Concept SRL şi Proms Concept Group SRL. Consiliul Local va pune la dispoziţia acestei asocieri de firme aproape 1,7 milioane de lei fără TVA pentru reamenajarea Parcului Mazepa. În prezent parcul nu este amenajat corespunzător, lipsindu-i atât vegetaţia, cât şi locurile de joacă. Din această cauză, Consiliul Local îşi propune ca parcul să fie adus la un nivel ridicat din punct de vedere estetic şi funcţional, ajungând astfel un liant comunitar şi un punct de atracţie al oraşului. Se doreşte împărţirea funcţională a parcului în şapte zone cu specific: una destinată câinilor, o alta destinată copiilor, zona sport, zona skate, zona dinamică, zona de promenadă şi odihnă şi zona evenimente.

Citit 1348 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2012 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.