Reacţii după decizia Curţii Constituţionale - Ce spun politicienii Galaţiului despre invalidarea referendumului?

Reacţii după decizia Curţii Constituţionale - Ce spun politicienii Galaţiului despre invalidarea referendumului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • „USL trebuie să înţeleagă că regulile trebuie respectate şi nu schimbate în timpul jocului”, afirmă deputatul PDL Mircea Toader * „N-ai cum să câştigi în faţa serviciilor secrete”, spune senatorul PNL Paul Ichim * Cei care au pierdut sunt cetăţenii”, declară deputatul PC Bogdan Ciucă

Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni pentru că judecătorii Curţii Constituţionale au invalidat referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost vestea care a făcut clasa politică să înmărmurească, ieri, în jurul prânzului. Dacă politicienii PDL aveau motive să iasă la rampă, în tabăra USL s-a lăsat o linişte adâncă. Greu de găsit, mulţi dintre politicienii cu pricina, în special cei din PSD, n-au găsit nimic de comentat, n-au răspuns deloc sau au pretextat că sunt la mare, la soare, şi au altă treabă. Iată însă care sunt aprecierile unora dintre politicienii gălăţeni faţă de decizia Curţii Constituţionale:

PDL: „Salut reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni”

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, era mai mult decât entuziasmat: „Decizia Curţii Constituţionale, chiar dacă am aflat-o pe surse, este logică şi mult întârziată de încercările USL de a crea confuzie. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţeleagă USL este că regulile trebuie respectate şi nu schimbate în timpul jocului, fie că ne convine sau nu. Decizia Curţii Constituţionale, indiferent cum este, trebuie respectată şi aplicată pentru a nu se crea un precedent. Subiectiv, nu am cum să nu salut reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni. După lege nu mai există nicio modalitate de a împiedica această revenire, pentru a-şi încheia mandatul, orice încercare de blocare fiind în afara legii şi a democraţiei”, ne-a declarat Mircea Toader.

PNL: „Mă tem că n-o să avem pace şi linişte!”

Senatorul PNL Paul Ichim vede viitorul destul de sumbru: „Mă surprinde decizia Curţii Constituţionale. De ce au mai cerut atâtea date, cifre, hârtii, de ce au mai făcut această pauză, puteau s-o dea din prima! Asta se întâmplă când oamenii, inclusiv judecătorii, sunt puşi politic, iar Curtea Constituţională numai neutră nu e! Singura problemă pe care mi-o pun la ora actuală este faţă de societate şi faţă de cei 7.403.836 de oameni care au votat «Da» pentru demitere şi care nu ştiu cum vor reacţiona. Protestul decent este democratic, dar există şi categorii sociale ceva mai radicale. Nu cred că este benefic să stea oamenii în stradă şi să protesteze, iar factura asta o vom plăti cu toţii. Mă tem că pace şi linişte n-o să avem de nicio culoare! Într-o ţară normală, preşedintele care are peste 7 milioane de oameni împotrivă ar trebui să-şi dea demisia şi să plece”, ne-a declarat senatorul. Întrebat dacă e cumva un prim război pierdut de către USL, senatorul a dat vina pe serviciile secrete. „Nu e un război pierdut. A fost o luptă între categoria politică şi o societate condusă de servicii secrete. N-ai cum să câştigi în faţa serviciilor secrete”, ne-a spus Paul Ichim.

PC: „Decizie imposibil de explicat”

Deputatul PC, Bogdan Ciucă, afirmă că decizia Curţii Constituţionale este „foarte greu, dacă nu imposibil de explicat celor care au votat pentru sau împotriva demiterii lui Traian Băsescu. Ca jurist, vă pot spune că decizia instanţei, oricât ar fi de criticabilă sau de comentată politic, trebuie respectată. Nu cred că în perioada care va veni va fi linişte, ci, dimpotrivă, va fi o perioadă grea şi complicată. Pentru că decizia Curţii Constituţionale nu e o rezolvare”, ne-a declarat Ciucă. „USL ar fi pierdut războiul dacă la vot s-ar fi prezentat două-trei milioane de votanţi. USL a câştigat bătălia politică prin numărul record de oameni care au venit la vot, tabăra cealaltă, PDL a câştigat bătălia procedurală. Cei care au pierdut sunt cetăţenii”, spune Bogdan Ciucă.

Citit 1978 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.