CJ Galaţi a „descălecat” la Cahul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană de implementare a proiectului cu finanţare externă „Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – obiectiv turistic transfrontalier”, condusă de preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a participat joi, la Cahul, Republica Moldova, la o conferinţă pe tema  „Educaţia prin astronomie – componentă principală a educaţiei muzeale”, asigurând astfel latura de informare a proiectului.

Până la atragerea turiştilor, inclusiv a celor de peste Prut, Consiliul Judeţului Galaţi, în parteneriat cu Infomedia Centru Cahul, a atras   deja prin acest proiect, desfăşurat în cadrul Programului de Vecinătate România – Republica Moldova 2004 - 2006,  aproape 446.000 de euro, pentru asigurarea irigării Grădinii Botanice şi achiziţia de aparatură pentru observatorul astronomic.

„Este un proiect ambiţios, un proiect mare şi este ceea ce ne-am propus de a promova în spaţiu transfrontalier ca modalitate de turism şi de observare astronomică, a declarat preşedintele Chebac la sediul Universităţii de Stat „B. P. Haşdeu” din Cahul, unde s-a desfăşurat conferinţa. Mulţi cunosc Muzeul de Ştiinţele Naturii Galaţi, pe cei care nu-l ştiu îi invit să-l viziteze. Este un obiectiv de referinţă al judeţului Galaţi, având în vedere că este cel mai nou muzeu construit după căderea comunismului şi este cel mai nou obiectiv din Europa de Est”.

Preşedintele gălăţean a mai spus că în Grădina Botanică de la Galaţi se află cel mai mare rozariu din Europa, ca număr de specii.

Citit 1570 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.