Dispar tramvaiele de pe strada Traian!

Dispar tramvaiele de pe strada Traian!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una din cele mai complexe lucrări pe proiectul ISPA - sistem de apă şi canalizare - este cel care se va desfăşura pe strada Traian. În urma discuţiilor cu constructorii, s-a luat decizia scoaterii definitive a liniei de tramvai.

„Am decis să renunţăm la linia de tramvai, îl vom înlocui cu transportul cu troleibuzele. Am luat această decizie, pentru că viitoarele conducte de apă şi canalizare nu pot fi pozate decât pe mijlocul străzii. Avem acolo un canal colector vechi de 100 de ani, avem şi racorduri făcute anapoda… În plus, mai avem şi o conductă de apă, aşa că noile conducte nu avem cum să le postăm decât pe mijlocul străzii”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Cu toate că ideea desfiinţării liniei de tramvai de la strada Traian a fost avansată şi în anii trecuţi, de data aceasta lucrurile sunt clare: lucrările vor începe în luna martie a acestui an şi în decurs de un an vor trebui finalizate.

„Anul acesta se termină lucrările pe strada Traian. Dacă nu terminăm în trimestrul întâi din 2010, Uniunea Europeană îmi ia banii, nu e de glumit”, a declarat primarul.

Vremea şi lucrările

Cât priveşte ritmul şi calitatea lucrărilor prin programul ISPA, edilul şef nu pare deloc mulţumit. „La Palatul Navigaţiei au lucrat, dar nu-mi place deloc. Au avut program pentru trei săptămâni, dar a durat trei luni şi tot nu e gata complet. Au şi închis circulaţia înainte de a fi cazul. Dacă eram eu, nu făceam aşa lucrarea”, a precizat Dumitru Nicolae.

Acesta spune că în afară de lucrările care se vor derula pe strada Traian, mai există un „front de lucru” dificil: racordul canalului colector de pe strada Domnească cu cel de pe Faleza inferioară, postat anul trecut.

Şantiere pe străzi, aşa cum am avertizat încă de la demararea acestor proiecte europene - apă şi gunoi menajer - cele mai mari (ca finanţare) proiecte ISPA din ţară! Ce rămâne după lucrări? Deocamdată… şanţuri acoperite cu pietriş sau pur şi simplu gropi.

„Vom asfalta şi străzile, deja sunt cinci străzi pe care trebuie să asfaltăm, aşteptăm să se îmbuneze vremea şi ne apucăm de ele”, spune primarul, care preconizează că o dată cu finalizarea celor două proiecte şi serviciile publice de apă şi gunoi vor costa mai mult…

Citit 1946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.