Acord trilateral Galaţi – Cahul - Odesa

Acord trilateral Galaţi – Cahul - Odesa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar ambasadorul României la Chişinău, Filip Teodorescu, a onorat, vineri, deschiderea unui eveniment euroregional la Cahul, în Republica Moldova. Gazda: Consiliul Raional Cahul.

Aplicantul proiectului care a prilejuit acest eveniment (proiect numit Conferinţa „Prezent şi perspective în Euroregiunea Dunărea de Jos”, finanţat de UE) a fost Consiliul Judeţului Galaţi, reprezentat de preşedintele Eugen Chebac, specialişti din aparatul tehnic al Consiliului gălăţean şi un poster mare al CJ… La masa prezidiului, reprezentanţi la vârf din raioanele Cahul şi Cantemir – Republica Moldova şi Regiunea Odesa.

După ce în decembrie anul trecut Asociaţia Transfrontalieră „Dunărea de Jos”, din cadrul euroregiunii cu aceeaşi titulatură, şi-a obţinut la Galaţi autoritatea juridică (sediul este tot în oraşul nostru), ieri a fost rândul Cahulului să fie gazdă pentru un eveniment trasfrontalier: semnarea Declaraţiei comune cu privire la viitorul cooperării trilaterale în euroreguiune, prin care cele trei părţi s-au angajat să-şi reunească forţele în proiecte comune şi să solicite celor trei guverne sprijinul în vederea acestor proiecte. Căci diferenţele de legislaţie şi graniţa UE îşi spun cuvântul…

Se pare însă că va fi o colaborare trainică, pentru că, dacă programele derulate până acum în parteneriat au fost de mici dimensiuni, urmează accesul comun la fonduri europene uriaşe, prin Programul Operaţional de finanţare trilaterală, invocat şi ieri de preşedintele Chebac. Asociaţia are de treabă!

În fotografie - preşedintele CJ Eugen Chebac, între ambasadorul României la Chişinău, Filip Teodorescu, şi preşedintele Consiliului Regional Odesa, Mikola Skoryk, la ceremonia semnării documentelor

Citit 2057 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.