Liberalilor le-au venit amendamentele înapoi!

Liberalilor le-au venit  amendamentele înapoi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întors din lunga şi obositoarea votare a Bugetului în Parlament, deputatul PNL Victor Paul Dobre s-a plâns sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că două  amendamente importante pentru Galaţi au fost respinse de coaliţia guvernamentală, dar a apreciat amendamentele propuse de Putere, cum ar fi reabilitarea unor biserici şi a şoselei de centură a Tecuciului.

„Mă bucur de fiecare amendament care a trecut - de la ei -, că până la urmă finalizarea unei biserici nu înseamnă neapărat că se duc acolo numai PSD-işti sau PD[-L]-işti… Că s-a aprobat centura de sud a Tecuciului, iarăşi este un lucru foarte bun.

Dar vreau să vă spun un lucru: amendamente majore, de maxim interes pentru judeţ, pe care le-am făcut eu şi dl senator Paul Ichim, nu au trecut! Este vorba despre începerea lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru care există proiect, există indicatori tehnico-economici aprobaţi şi Consiliul Judeţean a pus la dispoziţie teren.

De asemenea, există studiu de fezabilitate, există indicatori tehnico-economici aprobaţi pentru extinderea drumului Brăila-Galaţi pe patru benzi – absolut necesar! Nici acest amendament nu a trecut! Niciunul dintre amendamentele propuse de noi pentru judeţul Galaţi nu a fost aprobat!”

Parlamentarii Puterii nu au susţinut amendamentele, deşi Dobre a discutat înainte cu deputatul PD-L Mircea Toader şi cu deputatul PSD Viorel Ştefan, cerând sprijin pentru cele două amendamente. Parlamentarii gălăţeni din sală au votat aşa: cei de la PSD au sprijinit amendamentele propuse de liberali, cei de la PD-L, nu, a ţinut să precizeze deputatul liberal. O deputată de Brăila a făcut, tot fără nici un succes, un amendament în continuarea amendamentului liberalilor gălăţeni: extinderea viitorului drum  Galaţi – Brăila până la Drajna.

Dobre a adăugat că, atunci când liberalii  au fost la putere, „întotdeauna a existat o deschidere atunci când erau proiecte care interesează pe toţi. Nu am avut nicio reţinere în aceşti patru ani să alocăm fonduri tuturor localităţilor”.

Fost  secretar de stat la Administraţie şi Interne în guvernarea Tăriceanu, Dobre îl contrazice pe primarul PD-L al Tecuciului, care se plângea de lipsa fondurilor în mandatul trecut, exemplificând cu sumele alocate câţiva ani pentru regularizarea Tecucelului.

Dobre a promis că şi în continuare liberalii vor sprijini proiectele bune, indiferent de culoarea politică a celor care le fac.

Citit 1030 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.