Cantina de Ajutor Social, eliberată - Peste 20 de tone de mâncare expirată duse la gunoi
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Cantina de Ajutor Social, eliberată - Peste 20 de tone de mâncare expirată duse la gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cantina de Ajutor Social şi-a deschis porţile ca să iasă tonele de produse alimentare expirate, folosite până de curând la prepararea hranei pentru nevoiaşii oraşului. Un camion a fost umplut cu cele 19,6 tone de produse de origine vegetală expirate din 2010, 2011 şi 2012. Muncitorii Ecosal au cărat baxuri întregi cu zacuscă, spanac, urzici, pastă de tomate, fasole păstăi, zarzavat pentru supă, compot, ghiveci ... de toate, care au ajuns la groapa de gunoi. Borcanele au fost identificate în stocul Cantinei de Ajutor Social în cadrul controlului făcut de Primărie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Protecţia Consumatorului, în urma căruia conducerea instituţiei, în frunte cu directorul Sterică Croitoru, a fost demisă şi reclamată penal.

Tot ieri dimineaţă, cantina a fost eliberată şi de 1,6 tone de produse alimentare de origine animală expirate, cârnaţi, salamuri, care până acum erau spălate cu furtunul şi date sărmanilor. Ele au fost duse la incineratorul din Smârdan, judeţul Tulcea, pentru a fi distruse. Costul incinerării - un leu pe fiecare kilogram. Deci nu-i deajuns că am plătit o dată pentru cumpărarea acestor produse, acum plătim şi pentru distrugerea lor! "Dacă ar fi fost să le incinerăm pe toate, ne costa aproape 300 milioane de lei", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

După ce o perioadă beneficiarii au primit hrană rece, acum Cantina funcţionează în regim normal, cu hrană caldă. Va urma un concurs pentru ocuparea funcţiei de director şi se doreşte ca lucrurile să reintre în normal cât e poate de curând. Ancheta Poliţiei continuă, fiind verificate mai multe spaţii aparţinând firmei familiei fostului director Croitoru.

Citit 2070 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.