Longevitate în doi - Mirii de aur, premiaţi de Primărie

Longevitate în doi - Mirii de aur, premiaţi de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tradiţia premierii de către municipalitate a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie va continua. La recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local, aleşii au aprobat o rectificare bugetară pozitivă, care cuprinde, printre altele, şi banii pentru cecul în valoare de 500 de lei cu care au fost răsplătite până acum perechile de miri cărunţi. Astfel, potrivit raportului de specialitate al hotărârii, capitolul Cultură, recreere şi religie a primit un plus de 177.000 de lei pentru premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în cadrul Serbărilor Galaţiului, şi pentru asocieri în domeniul sportului şi culturii.

Vă reamintim că ultima manifestare de acest gen, la care au fost celebrate 81 de familii de aur, a avut loc chiar înaintea alegerilor locale din 10 iunie şi a avut un pronunţat caracter electoral. Nu trebuie neglijat, însă, faptul că numărul cuplurilor ajunse la nunta de aur se apropie deja de un număr record, 4.000. Până acum, sărbătoriţii erau invitaţi la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, unde, într-un cadru festiv, li se înmânau un buchet de flori, diploma care le atestă cei 50 de ani de căsnicie şi cecul în valoare de 500 de lei, dar aveau parte la final şi de un spectacol de revistă. Potrivit surselor noastre, manifestarea va deveni ceva mai discretă. Pentru a fi premiate, cuplurile care au împlinit 50 ani de căsnicie trebuie să depună la Registratura Primăriei o cerere la care ataşeze copii ale buletinelor de identitate şi ale certificatului de căsătorie, obligatoriu fiind să aibă domiciliul în municipiul Galaţi.

Citit 1629 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 10:53

1 comentariu

 • postat de un galatean
  Marți, 09 Octombrie 2012 17:32
  Olguţa Vasilescu cere Guvernului demiterea prefectului de Dolj

  Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, îi cere Guvernului demiterea prefectului de Dolj, Elena Costea, care marţi a dat aviz de nelegalitate dispoziţiei de primar şi hotărârii de Consiliu Local prin care ar fi urmat să fie demolate aproximativ 100 de chioşcuri amplasate ilegal pe domeniul public.

  "Cer public Guvernului să o demită pe doamna prefect pentru decizia luată astăzi. Doamna prefect nu ştie legea. Eu însă pot să spun că am făcut legi timp de 12 ani şi ştiu exact despre ce este vorba. Atât dispoziţia de primar, cât şi hotărârea Consiliului Local prin care ar fi trebuit să fie demolate chioşcurile sunt legale şi am şi argumente pentru asta", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

  Ea susţine că mulţi dintre proprietarii de chioşcuri au făcut presiuni pentru a nu le fi demolate construcţiile.

  "Sunt foarte multe persoane sus-puse care au chioscuri şi care au făcut presiuni, dar cu toate acestea eu nu renunţ la această măsură. Voi merge până la capăt pentru că, dacă nu, în Craiova va fi un adevărat haos. Înseamnă că oricine îşi poate pune un chipşc oriunde vrea, fără ca cineva să-i facă ceva", a spus Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

  Săptămâna trecută, Consiliul Local Craiova a aprobat o hotărâre care prevede să fie demolate toate chioşcurile amplasate ilegal pe domeniul public sau pentru care contractele de concesiune sau închiriere încheiate cu primăria au expirat.

  Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, în acestă situaţie sunt aproximativ 100 de chioşcuri, iar miercuri municipalitatea ar fi urmat să înceapă operaţiunea de demolare a acestora. De altfel, proprietarii chioşcurilor au primit somaţii încă de vineri să le demoleze şi să elibereze spaţiile. Patronii cărora le-au expirat contractele cu Primăria, dar care şi-au plătit chiriile în continuare au primit un răgaz până la 31 decembrie. Atunci, şi aceştia vor fi nevoiţi să îşi demoleze construcţiile, iar primăria va organiza o nouă licitaţie pentru spaţiile care vor fie eliberate.

  Aproximativ o sută de proprietari de chioşcuri au protestat, vineri, dar şi marţi dimineaţă, în faţa Primăriei Craiova faţă de decizia administraţiei locale de a le demola construcţiile.

  Primarul si Consiliul Local sa citeasca si sa puna in aplicare!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.