Gata cu populismul electoral! Dările locale, majorate cu rata inflaţiei

Gata cu populismul electoral! Dările locale, majorate cu rata inflaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Candidaţii la alegerile parlamentare şi consilierii locali ai PSD s-au grăbit să anunţe că taxele şi impozitele locale nu vor creşte, uitând că stabilirea acestora este atributul Consiliului Local, la propunerea primarului. Edilul urbei, Marius Stan, a lăsat ieri să se înţeleagă că, dincolo de populismul electoral, birurile ar putea fi majorate cu rata inflaţiei. "Am văzut că se tot fac declaraţii politice, că doar vin alegerile. Dorim şi noi, într-adevăr, să nu mărim taxele… politice. Este posibil, dar eu cred că vor fi majorate, cu rata inflaţiei, normal, cum se face în fiecare an", a spus Stan. De această dată, majorarea va viza deopotrivă, dările pentru persoanele fizice şi juridice, nu ca până acum, când creşteau doar taxele pentru simplii cetăţeni.

Legat de propunerea deputatului PC Bogdan Ciucă, de creştere a impozitelor pentru cei care deţin mai multe case, primarul consideră că discuţia ar trebui purtată la nivel naţional: "Cei care au pot să plătească şi mai mult, cu condiţia ca banii aceia suplimentari să meargă spre dezvoltare".

Cert este că, până acum, 64.800 de gălăţeni şi-au plătit integral taxele, numărul contribuabililor corecţi fiind astfel cu 2.100 mai mulţi decât acum un an.

Citit 1694 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.