Gata cu populismul electoral! Dările locale, majorate cu rata inflaţiei

Gata cu populismul electoral! Dările locale, majorate cu rata inflaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Candidaţii la alegerile parlamentare şi consilierii locali ai PSD s-au grăbit să anunţe că taxele şi impozitele locale nu vor creşte, uitând că stabilirea acestora este atributul Consiliului Local, la propunerea primarului. Edilul urbei, Marius Stan, a lăsat ieri să se înţeleagă că, dincolo de populismul electoral, birurile ar putea fi majorate cu rata inflaţiei. "Am văzut că se tot fac declaraţii politice, că doar vin alegerile. Dorim şi noi, într-adevăr, să nu mărim taxele… politice. Este posibil, dar eu cred că vor fi majorate, cu rata inflaţiei, normal, cum se face în fiecare an", a spus Stan. De această dată, majorarea va viza deopotrivă, dările pentru persoanele fizice şi juridice, nu ca până acum, când creşteau doar taxele pentru simplii cetăţeni.
Legat de propunerea deputatului PC Bogdan Ciucă, de creştere a impozitelor pentru cei care deţin mai multe case, primarul consideră că discuţia ar trebui purtată la nivel naţional: "Cei care au pot să plătească şi mai mult, cu condiţia ca banii aceia suplimentari să meargă spre dezvoltare".
Cert este că, până acum, 64.800 de gălăţeni şi-au plătit integral taxele, numărul contribuabililor corecţi fiind astfel cu 2.100 mai mulţi decât acum un an.

Citit 1534 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 23:12

7 comentarii

 • postat de radu gheorghe
  Vineri, 19 Octombrie 2012 11:37
  De ce faceti si ganditi anapoda Normal indesati salarile si pensiile corespunzator inflatiei si pe urma mariti impozitul
  MI SE PARE CA ASRTA AR FI ORDINEA FIREASCA Acum noi oamenii de rand cum sa procedam,cu cei care i-am pus sa ne conduca SA LE DAM LA CAP. Vezi draga mea ,ce inseamna ga tot noi mana in portofelele noastre deaja goale.
  SA AUZIM DE BINE Si mai cautati si voi solutii de contracarare a zvonurilor nu le mai dati apa la moara.Mai tineti si voi cu parinti care vau crescut si vau dat la scoala ! Ei ce zici nu crezi ca am dreptate Stat burghezo-proletar suntem mama lor de hoti si pungasi fara obraz si fara mama si fara de tata, nesimtiti politicieni, domnule toti unu si unu Halal MAMA LOR !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sila
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 10:00
  Mai, eu am crezut, anul trecut ,ca mos niciolae este atins de scleroza cand a propus marirea taxelor cu indicele de inflatie,si consiliul local a votat cu majoritate rosie.Dar vad ca am scapat de dracu si am dat de ta-su.Daca stau sa ma gandesc,locul lui stan era pe la mititica,tinand cont ca bugetul clubului Otelul nu s-a inchis pe anul trecut cu cateva milioane de euro.Dar ,uite,ca a ajuns primar,functie de pe care debiteaza si face o groaza de ineptii.Sunt curios ce mai zice purtatorul de vorbe Branzan si nea Tariceanu,care zilele trecute mancau altceva.Niste orndinari,pe toata linia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 09:38
  Normal este să se indexeze salariile și pensiile, cu inflația, iar birurile să scadă. Nu ne mai luați de proști.
  Politicienii au răsturnat scara valorilor, au înlocuit adevărul cu minciuna. Ei prosperă peste un popor de scavi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nemesis
  Vineri, 12 Octombrie 2012 13:53
  De ce tovarasi ? S-au tocat banutii de vizite pe mapamond ? Da' n-ar fi mai bine sa eficientizati voi societatile in care CL e actionar majoritar si sa faceti voi curatenie pe acolo. Ca poate asa reusiti macar sa mentineti taxele la valoarea actuala. Stiu ca asta e o treaba pentru cei ce au ceva studii si experienta in eficientizarea unei societati. I-a depolitizati voi toate functiile de directori, directori adjuncti si alte asemenea functii dorite de partide si puneti in loc oameni cu experienta. Numai ca atunci o parte din membrii de partid, oameni de nadejde ai partidelor, vor deveni someri si ar fi inacceptabil ca asemenea somitati, doar cu CV-ul in manuta, sa fie la mila unui privat,
  0
  0
  Raportează
 • postat de gALATI
  Vineri, 12 Octombrie 2012 13:44
  Mariti taxele ca doar alegerile bat la usa si probabil ca nu mai aveti banuti de calendare, pixuri, brichete sau pungi, de dat moca. Adevarul e ca sunteti total ineficienti, iar toate societatile administrate de CL colcaie de membrii de partid. Sunteti o masina infernala de tocat bani, iar in schimb noi galatenii nu primim decat vaiete si plansete ca intotdeauna nu va ajung banii. Cand si salariile noastre vor fi actualizate cu rata inflatiei atunci sa majorati taxele locale. Pana atunci, asa cum spunea un coleg de-al vostru de alianta: "Ciocu mic".
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Vineri, 12 Octombrie 2012 11:47
  Dar de ce trebuiesc mărite taxele, căci nu faceţi decât să le tocaţi pe tot felul de tâmpenii care vă îgraşă guşele şi cefele, iar noi trăim tot fără aer curat, parcări şi locuri de joacă!Tot trebuie să dai şpagă la Primărie, să te laşi muşcat de haite de câini şi să vezi oameni rămaşi fără case, in timp ce pupindosiştii , magistraţii şi rudele primesc locuinţe sociale! Faceţi ceva care să merite, apoi veniţi cu tupeul ăsta ordinar să ne spuneţi că este nevoie de mai mulţi bani! Deocamdată nu vă meritaţi nici măcar salariile, darămite birourile luxoase şi călduţe în care vă măriţi posterioarele!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gogu Filozofu
  Vineri, 12 Octombrie 2012 02:09
  Mariti bai taxele...ca sa aveti de unde sa furati urmatorii 4 ani,
  Mariti taxele la firme ! Mariti taxele pentru cei care castiga mai bine decat altii. Asa! Faceti ce stiti mai bine Uselistilor. Taxe si Impozite sa fie banu gros la buget de unde sa dati pe vopsit borduri si alte "proiecte magnifice ale Noului Galati " .
  Spor la furat tovarashe Primar si Tavarasi Consilieri Locali. Noi va votam - noi platim. La cat mai multe vile si masini!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.