De ce pute Galaţiul? Dejecţii porcine deversate pe un câmp de peste Dunăre

De ce pute Galaţiul? Dejecţii porcine deversate pe un câmp de peste Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dar nici canalizările noastre n-au aromă de trandafiri


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a depus o sesizare la Garda de Mediu din Tulcea după ce ofiţerul de presă al Primăriei a filmat o cisternă care deversa dejecţii lichide provenite de la ferma de porci de la Garvăn. Descinderea peste Dunăre a purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, a fost urmarea sesizărilor legate de mirosul greu care ne încearcă olfactiv în fiecare vară. „Am sesizat Gărzii de Mediu faptul că, în conformitate cu imaginile filmate de noi, firma respectivă deversează tone, tone de dejecţii, departe de ferma lor, în plin câmp, aproape de Galaţi. Mirosul, mare parte, de acolo este. Imagini reale, grăitoare, pentru mine sunt incalificabile. Nu vreau să spun acum că la noi canalizările miros a trandafiri! Dar de la asta şi până la a suporta acel miros de dejecţii porcine mi se pare un lucru inacceptabil”, a declarat primarul Marius Stan.
Mihai Costache ne-a povestit că imaginile au fost filmate pe 1 octombrie. „Am fost mai întâi în I.C.Brătianu şi am vorbit cu oamenii, pentru că era nefiresc ca în cazul în care vântul bătea dinspre sud să ajungă miros de canalizare din Galaţi dincolo de Dunăre. Cei de-acolo mi-au spus: «Vedeţi pe câmp!». Am trecut pe lângă ferma de la Garvăn şi confirm că nu miroase! Un kilometru de jur împrejur nu miroase, confirm şi susţin ce-a spus Garda de Mediu din Galaţi! Am fost în Văcăreni şi Luncaviţa, sate situate la distanţe egale faţă de locul în care am văzut ulterior cum deversează, iar oamenii se plâng de miros. Am văzut o cisternă de aproximativ 16 tone care a ieşit din curtea fermei şi am urmărit-o pe câmp, vreo trei-patru kilometri, venind spre Galaţi. Nu avem de unde să ştim dacă anul trecut sau acum doi ani nu au vărsat lângă dig! Eu i-am văzut atunci! Sunt patru sau cinci hectare acoperite de dejecţii lichide, nu uscate! În Galaţi sunt două mirosuri distincte: pentru mirosul de porc din zilele în care ei deversează pe câmp şi vântul bate dinspre sud-sud-est sunt responsabili acei oameni. Orice alt miros ar putea să iasă din canalizare. Nu acoperim pe nimeni, dar acel miros nu mai putem să-l imputăm celor de la Apă-Canal”, ne-a declarat Mihai Costache.

 

Citit 4893 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 23:10

15 comentarii

 • postat de mihai
  Duminică, 14 Octombrie 2012 07:51
  mirosul e din canalizarea Galati; pentru ca sa functioneze pompele de la elice normal in bazinul de aspiratie trebue tinut un nivel minim .proiectul e prost gandit statia de epurare trebuia construita spre SNG(Damen) nu la Barboi; Braila nu are probleme pentru ca statia de epurare este in aval (spre Galati)- concluzia Braila are un cap limpede la Primarie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru galati
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 13:42
  Eu locuiesc in port langa palatul de navigatie. Ca si anul trecut au fost zile si nopti la randul cand nu puteai sa respiri din cauza mirosurilor! Si vantul nu sufla deloc! Este clar ca e de la sistemul de canalizare al orasului Galati.
  Eventual, vantul sufla in mintile prostilor cu porcii lor cu tot. Daca ne conduc niste incompetenti, ce sa-i faci? De ce atunci cand erau mirosurile, nu s-a format imediat o comisie de analiza care sa stabileasca adevarul, domnilor de la primarie, mediu, ape, etc. ?????
  Pai va spun eu...Pentru ca domniile voastre nici macar nu erati in oras ci pe la mare, prin Brazilia sau in alte locuri sa mai cheltuiti pe spatele poporului acesta amarat. Lasa ca va vine si voua sorocul cand o sa fiti luati la intrebari ! Nici pe lumea ailalta nu e tarziu ca va va durea mai tare si nu veti mai avea scapare ascunzandu-va dupa niste legi care sunt facute doar sa va protejeze !
  Astept si eu momentul cand orasul Galati va avea conducatori adevarati sa lucreza doar pentru binele orasului; din pacate cred ca mai am vreo 100 de ani de asteptat !
  In urma cu vreo doua-trei saptamani, pe faleza a fost o expozitie fotografica cu orasul Galati din anii 1970-1980.
  In afara de gropile aparute in asfalt sau cartierele de vile, nu s-a schimbat nimic. Imi pare rau ca nu am reusit deloc sa avansam.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pink
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 01:55
  www.nepasadegalati primarul stan plateste din bani publici o sluga care sa ascunda mirosul de fecale din galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de rich
  Vineri, 12 Octombrie 2012 22:30
  system yapi firma care sa ocupat de canalizare este vinovata si la braila se simte acelasi miros in zona tranzit bac
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sorin
  Vineri, 12 Octombrie 2012 18:13
  Au gasit vinovatul!!!
  Pute a rahat din canalizare nu a porci!
  Crescatoria de porci este la est sud est!
  In general vantul bate dinspre nord asa ca e cioaca asta cu pute de la porci!
  Pute de la toate canalizarile si subsolurile de bloc, fraiere de primar, ca te-am votat dar mai mult de o echipa de fotbal se pare ca te depaseste! Il ai partener pe Bacalbasa, alt.... vai mama lui! Doamne ca Galatiul asta intotdeauna a avut noroc numai de natarai!
  0
  0
  Raportează
 • postat de monica
  Vineri, 12 Octombrie 2012 16:38
  Asa jurnalistii lu' peste...cand va spuneam in articolul trecut ca este de la porci si nu de la canalizare voi o ardeati cu paru-n vant ca de dom'le..n-are cum sa fie de la niste bieti porci. Acum sper ca v-ati convins si voi ca sunteti prosti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gorgonia
  Vineri, 12 Octombrie 2012 14:21
  Pute....de la cap !!!!!Caci asa e vorba:pestele de la cap.. se strica !!!!!Nu exista in urbea asta edili :nici in primarie,nici la ape,nici la mediu,nici....Zica lumea orice o vrea,totul este vraiste,nu tu raspundere,nu tu sanctiune !!!!Daca legea ar fi aspra,daca s-ar aplica....totul ar merge struna .Dece aleea unui meneger de salubritate e curata brici?fiindca angajatilor le este frica de somaj.De ce parcurile sant pline de gunoaie si mizerie umana sau canina ?fiindca acelora si angajati li se rupe...in ppalarie:nu-i vede nimeni,nu-i reclama nimeni.De ce nu avem spatii de joaca pentru prichindei si spatii pentru caini ? fiindca nu aduc profit,pe cand garajele si chioscurile fac buzunarul mare.De ce pute orasul ?pentru ca mai marii lui umbla cu masina cu aer conditionat.....De ce sant strazile desfundate si trotuarele sparte ? fiindca cucoanele simandicoase umbla in masini late cat strada si se urca in ele direct din garaj. Mai avem tupeul sa pretindem turisti straini si viata la nivelul sec.XI !!!!! Ma lasi,dom'primar !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sio
  Vineri, 12 Octombrie 2012 14:05
  Domnule Costache, esti fascinant ! Iar metodele si procedeele aplicate de Primaria Galati pentru identificarea focarului de c...t sunt demne de serviciile secrete americane. Mai baieti, care tocmai ati sosit prin adm. publica locala, proaspat plantati in functii inalte, voi aveti macar habar cu ce se mananca o institutie publica sau va mai trebuie inca 2 mandate ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mister Pig
  Vineri, 12 Octombrie 2012 12:20
  Ce articol senzational ! Se pune batista pe tambal de fapt. Cum se explica atunci ca pe strada Oltului, in locul in care s-a produs surparea din cauza conductei de canalizare sparte, putzea cel mai tare a excremente? Probabil deversau aia cisternele in reteaua de canalizare...Sau cum se explica ca duhoarea se simtea mai ales cand Dunarea era la nivel scazut iar conducta de deversare arunca excrementele la suprafata apei? Iar mirosul dejectiilor de porc este foarte acid pe cand in Galati putea a hazna infundata cu rahat de om...Asta e, daca ziaristii obedienti primarului vor, zboara si crocodilul...asa mai razant cu solul,dar zboara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Și la confluența dintre Prut și Dunăre se cresc porci, cu ferme mari, necontrolate de nimeni, totul fiind la negru.
  Vineri, 12 Octombrie 2012 10:55
  Cei de la ,,mediu'' sunt mână în mână cu crescătorii de poci ilegali ce au ferme tot ilegale în zona inundabilă de lângă confluența Prutului cu Dunărea, zonă a nimănui, fără control sanepid, de mediu sau veterinar. Toată acțiune de creștere a porcilor este făcută la negru, cu angajați la negru și desfacere tot la negru, porcii fiind crescuți semisălbatic în acea zonă de lângă Prut și Dunăre.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un om
  Vineri, 12 Octombrie 2012 10:54
  Galatiul pute pt. ca e un oras f.f.f. murdar ! Cand mafiotii din primarie vor intelege lucrul asta si se vor apuca de treaba , cu adevarat, sa vedeti ca n-o sa mai puta! Din contra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de galateanca
  Vineri, 12 Octombrie 2012 10:20
  eu locuisc pe langa turnul de televiziune, vreau sa zic ca au fost zile cand nu am putut deschide geamul, a rahat de porc miroase
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ax
  Vineri, 12 Octombrie 2012 10:04
  Asa pute ca*atu` de porc ma ? cu ce dreq ii hraneste, produse din supermarketuri ?
  Cand pute, pute a c*cat de om. Oricine a fost la tara si are porci stie deosebirea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de scons
  Vineri, 12 Octombrie 2012 09:16
  eu nu zic ca nu o fi puțind de la ei, dar va rog sa vârâți nasul la o gura de canalizare cand se simte acel miros ingrozitor de rahat si va veti da seama ca miroase din canalizareeee...nu mai acoperiti o greseala ..si acesta situație a apărut de cand s-a construit acea mare canalizare sau ce-o fi ea, pe aleea pietonala de la P-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Vineri, 12 Octombrie 2012 08:43
  Bai, deci pute din 2009. Si-abia acum i-au prins dind pe cimp? Va dati seama ca i-a durut la basca pe toti?!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.