Ce-a "moştenit" primarul Marius Stan? 2.000 de borduri!

Ce-a "moştenit" primarul Marius Stan? 2.000 de borduri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Iar schimbă bordurile pe Brăilei?! Păi nu le-au schimbat şi acum doi ani?!”, aşa se minunau ieri dimineaţă, în autobuz, câţiva gălăţeni, cu ochii la desfăşurarea de forţe a Ecosal din zona băncilor. Şi nu-i înşela deloc memoria! „Brăilei îşi schimbă bordurile”, aşa titra cotidianul nostru pe 30 noiembrie 2010 când angajaţii Ecosal munceau de zor la înlocuirea bordurilor ce delimitează spaţiul verde al scuarului de pe mijlocul celei mai importante artere a oraşului. La acel moment, directorul Ecosal, Ion Ionescu, declara că, iniţial s-a început înlocuirea bordurilor deteriorate de la scuar, însă, după aceea, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei a decis să înlocuiască bordurile în totalitate. Cât priveşte bordurile noi, spunea şeful Ecosal, „le-am achiziţionat de la două firme: Confort şi Unicom”, fără să poată da o sumă exactă a achiziţiei, „borduriada” fiind încredinţată direct serviciului de salubritate. Şi atunci gălăţenii erau destul de iritaţi că, în vreme ce străzile şi trotuarele gemeau de gropi, se schimbau bordurile pe scuar.

Iată că, la doi ani distanţă, avem parte de o nouă borduriadă, începută la Ultimul Leu, unde bordurile au fost schimbate cu altele noi şi vopsite în alb şi roşu. Operaţiunea a ajuns în zona băncilor unde, pe o suprafaţă destul de mare, bordurile au fost scoase, iar bucăţile sparte urcate într-o remorcă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Mihai Costache, nu vor fi înlocuite decât bordurile care sunt sparte, iar operaţiunea vizează în întregime strada Brăilei.

De unde a luat municipalitatea bordurile? Am aflat că municipalitatea are în depozit un stoc de 2.000 de borduri din ciment, „zestre” din mandatul trecut al primarului Dumitru Nicolae, şi că ele vor fi folosite pentru a înlocui punctual bordurile sparte. Cât au costat bordurile? Nimeni nu pare a-şi mai aduce aminte... Gospodărească treabă, dar, pe lângă preţuri, mai suntem curioşi şi de cum vor arăta noile borduri la capătul iernii, câte vor supravieţui integral asediului cu material antiderapant pe bază de sare şi lamelor utilajelor de deszăpezire. Impresionaţi de o asemenea zestre de borduri, ne întrebăm dacă Primăria n-ar trebui să vadă şi alte zone, dincolo de scuarul Brăilei, care ar avea nevoie de borduri dintr-un motiv foarte realist: nu au deloc sau sunt complet distruse.

Citit 3180 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.