Primarul Marius Stan trage semnalul de alarmă: „Termocentrala pe cărbuni - proiect catastrofal pentru Galaţi”

Primarul Marius Stan trage semnalul de alarmă: „Termocentrala pe cărbuni - proiect catastrofal pentru Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, le-a dat avizul ecologiştilor de la PER care vor să organizeze un referendum prin care să stopeze construcţia Termocentralei Enel. „Vor fi corturi prin tot oraşul, vă rog îndemnaţi oamenii să vină să semneze pentru a pune stop acestui proiect care mi se pare catastrofal pentru Galaţi! Numai asta ne mai lipsea, pe lângă toate bubele pe care le avem”, a spus edilul.

Marius Stan şi-a dat cuvântul de onoare că, deşi a fost consilier local, proiectul privind termocentrala pe cărbune nu a fost pe ordinea de zi a şedinţelor la care a participat şi nici măcar în dezbaterea comisiilor. Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat de Consiliul Local, mai grav, există şi un Plan Urbanistic Zonal obţinut!

„Îmi fac datoria şi trag un semnal de alarmă şi le arăt obrazul celor care au trecut aşa, pe sub masă, un proiect la care cred că, în mod normal, trebuia făcut un referendum pentru că astăzi, în 2012, numai când vorbim de termocentrală pe cărbuni, şi în Zona Liberă, înseamnă un dezastru din punct de vedere al mediului, pentru Galaţi. Trebuie obţinut avizul şi de la Ministerul Mediului, norocul nostru că fiind într-o zonă transfrontalieră, au nevoie de aviz de mediu şi de la Moldova, şi de la Ucraina; dar cred că dacă o fi vorba de cărbunii din Ucraina, probabil că obţin şi avizul acesta de mediu”, a declarat Marius Stan.

Citit 2549 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.