Răsturnare de situaţie: Judecătorii au decis că Florin Pâslaru poate candida la parlamentare

Răsturnare de situaţie: Judecătorii au decis că Florin Pâslaru poate candida la parlamentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 14.50 - Unul dintre contestatarii candidaturii lui Florin Pâslaru, preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, este hotărât să ceară o anulare a hotărârii Curţii de Apel pe motiv că nu a fost chemat la proces. „Nu pot să comentez o decizie a Instanţei, dar problema este că noi nu am fost citaţi de către Curtea de Apel. Nefiind citaţi, noi nu ne-am putut apăra. Nu am fost nici eu, nici doamna avocată din Argeş şi nici vreun reprezentant ANI. Vom fi obligaţi să facem o cerere de anulare a hotărârii”, ne-a declarat preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă. Acesta a adus în discuţie şi faptul că Florin Pâslaru nu poate oricum candida timp de trei ani din cauza deciziei de incompatibilitate de către ANI. (Nicoleta Onofrei)


UPDATE ORA 13.55 - Deputatul PSD Florin Pâslaru a primit dreptul de a candida, în urma deciziei de la Curtea de Apel Galaţi, unde au fost respinse contestaţiile făcute de către avocata Baroului Argeş şi de către preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă. Lui Pâslaru s-a dat câştig de cauză printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. „Eram sigur că voi câştiga. Mă bucur că la Curtea de Apel s-a admis recursul. Reprezentantul ANI nu avea ce să caute ieri la proces. Ambele contestaţii făcute de către cei doi, atât de către doamna din Argeş cât şi de domnul Resmeriţă, au fost depuse mai târziu de 48 de ore, deci altfel de cum prevede legea. Mai mult decât atât, nu înţeleg cum o avocată din Baroul Argeş poate contesta candidatura unei persoane din Galaţi. Nu sunt supărat pe nimeni şi sper să urmeze o campanie curată”, ne-a declarat Florin Pâslaru. Decizia Curţii de Apel va fi motivată în cursul zilei de marţi şi comunicată Biroului Electoral Judeţean.(Teodora Miron, Nicoleta Onofrei)


UPDATE ORA 13.20: Florin Pâslaru va merge la parlamentare

Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză lui Florin Pâslaru, după ce, ieri, judecătorii Tribunalului Galaţi au admis contestaţiile formulate împotriva candidaturii lui de către adversarul său, liderul PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, precum şi de Elenina Nicuţ, avocată în Baroul Argeş. (Teodora Miron, Nicoleta Onofrei)


Cu doar 24 de ore înainte de gongul final al depunerii candidaturilor, USL, care s-a grăbit să fie primul la depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Judeţean, ar putea rămâne fără un candidat. Deputatul PSD Florin Pâslaru riscă să rămână pe tuşă deoarece judecătorii Tribunalului Galaţi au admis contestaţiile formulate împotriva candidaturii lui de către principalul său adversar, liderul PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, precum şi de Elenina Nicuţ, avocată în Baroul Argeş. Deputatul a făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului şi aşteaptă să afle dacă va mai putea să revină în cursa pentru un mandat de deputat în Colegiul nr. 6, care cuprinde zona centrală a oraşului, Mazepa şi Ţiglinele. De cealaltă parte, USL ar putea să recurgă la înlocuirea candidaturii lui pentru a nu risca să rămână cu un colegiu gol.

Resmeriţă susţine că a considerat ca fiind o obligaţie cetăţenească să depună contestaţie împotriva politicianului acuzat de conflict de interese după ce şi-a angajat fiul în funcţia de consilier parlamentar. „Sunt fericit şi mulţumit că s-a dat această soluţie şi că legea se aplică. Dacă Pâslaru ar fi devenit parlamentar, trebuia oricum ca, în două-trei luni, Parlamentul să-l demită din funcţie”, a declarat Resmeriţă.

Citit 3999 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2012 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.