Au autorităţile posibilitatea de a stopa mafia?

Au autorităţile posibilitatea de a stopa mafia?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o mafie imobiliară al cărei capăt nu se mai găseşte şi tot mai ies informaţii la iveală, dar şi cu acuzaţii grave care planează asupra unor foşti reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, i-am întrebat pe gălăţeni în ce măsură cred ei că autorităţile au pârghiile necesare pentru a stopa mafia. Iată ce ne-au răspuns:

Vasile Huzum, 64 de ani: „Autorităţile nu pot stopa mafia pentru că asta nu va dispărea niciodată. Toţi se învârt în jurul profitului. Toţi au interesul banului. Mafioţii sunt în umbră, sunt ascunşi şi nu pot fi daţi în vileag. Autorităţile nu au nicio şansă, pentru că această caracatiţă este prea mare să fie stârpită. Chiar dacă ştiu ceva sau fac ceva, o fac pe căi subterane. Sunt legaţi unul de altul, iar printre aceştia se află şi oameni din Prefectură, de peste tot.”

Marcel: „Nu cred, pentru că şi autorităţile sunt băgate în aceeaşi mafie. Nu au cum să o stârpească. Este o încrengătură prea mare şi a ajuns chiar şi la vârful autorităţilor. Mafioţii au ajuns la cel mai înalt nivel”.

Domnul Popa: „Toţi ar putea să o întrerupă, dar nu o face nimeni. Unii poate încearcă să pună capăt mafiei, dar alţii, nu. În primul rând, reprezentanţii de vârf ai autorităţilor, ai instituţiilor să nu facă parte din mafie, dar în general peştele de la cap se împute”.

Tanţa, 60 de ani: „Nu o vor face niciodată, poate doar peste 100 de ani, dar nici atunci. Dacă cei de la conducere nu o vor cu adevărat, atunci sigur nu se va întâmpla nimic. Mai ales că, de multe ori, ajung să fie implicaţi tocmai oamenii care ar avea posibilitatea să pună capăt şi mafiei imobiliare şi de toate felurile”.

Citit 1196 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.