Poliţia recunoaşte oficial: Drumurile gălăţene, capcane ale morţii

Poliţia recunoaşte oficial: Drumurile gălăţene, capcane ale morţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Devenite aproape impracticabile, între 10 şi 20 la sută dintre drumurile din judeţ pun în pericol siguranţa circulaţiei, se arată într-un raport înaintat Prefecturii de IPJ Galaţi * Furtul sau deteriorarea semnelor rutiere amplifică riscul unor accidente * În prag de iarnă, vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza, promite plombări şi reabilitări


Că drumurile judeţului Galaţi sunt pline de hârtoape o ştie toată lumea, dar nimeni până acum, nicio autoritate a statului, mai bine zis, nu a recunoscut că o excursie pe şoselele noastre îţi poate da senzaţia de sport extrem. Iată că acum Inspectoratul Judeţean de Poliţie a avut o revelaţie. IPJ recunoaşte că o bună parte din drumurile din judeţul Galaţi sunt impracticabile şi s-au transformat în veritabile capcane pentru şoferi. Potrivit unei raportări făcute, ieri, de comisarul de poliţie Mitică Petcu, în cadrul Comisiei de dialog social, între 10 şi 20 la sută dintre drumurile judeţene pun în pericol siguranţa circulaţiei! În ceea ce priveşte drumurile judeţene aflate în administrarea CJ, în urma reviziilor efectuate, s-a constatat că din punct de vedere al carosabilului doar aproximativ 20-25 la sută din totalul de kilometri ar fi în stare bună sau foarte bună, 60-65 la sută în stare satisfăcătoare şi restul de 10-20 la sută se află într-o stare rea.

Ca răspuns la observaţia IPJ, vicepreşedintele CJ Galaţi, Cornel Hamza, spune că până în decembrie situaţia se va remedia. Potrivit acestuia, deja se iau măsuri pentru plombări şi reabilitare a drumurilor judeţene. „Există o sumă de 10 miliarde care a fost scoasă pentru plombări de drumuri judeţene. S-a făcut un calcul şi există aproximativ 12 mii de metri pătraţi care ar necesita plombări, iar caietul de sarcini există de săptămâna trecută pe SEAP. Aşteptăm să confirme ANRMAP că e bine şi dăm drumul la licitaţii. Sperăm ca până în decembrie să fie gata. Concomitent este şi proiectul de reabilitare a drumurilor judeţene. Este vorba de crearea unui covor asfaltic pe 20 de kilometri”, a explicat Cornel Hamza.

De asemenea, pe drumurile judeţene există probleme şi în cazul semnalizării orizontale si verticale. Potrivit raportului IPJ sunt lipsuri importante, iar una dintre cauze constă „în deteriorarea ori furtul acestora cu vădită rea-credinţă”.

Neajunsuri se înregistrează şi pe drumurile naţionale, la semnalizarea orizontală, prin lipsa marcajelor mediane sau existenţa acestora într-o stare avansata de degradare. La acestea se adaugă şi starea deficitară a carosabilului pe DN 24D.

Citit 1964 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2012 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.