Politică şi bani - Cât costă o candidatură?

Politică şi bani - Cât costă o candidatură?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

54.000 de euro dacă vrei să fii deputat şi 77.000 de euro dacă vrei să fii senator


Despre banii pe care politicienii trebuie să-i scoată din buzunar pentru a putea candida ori pentru a-şi plăti campania electorală se vorbeşte mult, des, pe la colţuri sau în public. De pildă, rămas pe tuşa alegerilor, liderul Forţei Civice, Constantin Telegan, l-a acuzat pe preşedintele interimar al PDL, Doruleţ Resmeriţă, că i-a cerut bani pentru candidatură: 6.000 de euro care ar fi trebuit să meargă la Bucureşti, la centrul ARD, şi alţi 50.000 de lei care urmau să rămână la Galaţi. Resmeriţă a refuzat să răspundă acestor acuzaţii, declarând că nu a avut cu Telegan decât o singură discuţie prealabilă, înainte de a începe orice negocieri, acestea fiind purtate cu reprezentanţii Iniţiativei Civice de Centru Dreapta - Vlad Dumitru şi Mirela Praisler. „Dacă dna Praisler şi Vlad Dumitru, dacă alţi oameni din partid vă pot spune că s-au cerut bani, atunci eu pot răspunde unor astfel de acuzaţii. La acuzaţiilor dlui Telegan nu am ce răspunde”, a spus Resmeriţă.
Cert este că legea a stabilit negru pe alb valorile maxime permise ale cheltuielilor pentru fiecare candidat: 350 de salarii de bază minime brute pe ţară, pentru fiecare candidat la funcţia de deputat, adică 245.000 de lei, şi 500 de salarii de bază minime brute pe ţară, pentru fiecare candidat la funcţia de senator, adică 350.000 de lei. La nivel central, suplimentar faţă de limitele maxime admise pentru fiecare candidat, partidul poate cheltui o sumă de maxim 50 salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat, adică 35.000 de lei, salariul de bază minim brut pe ţară fiind fixat la 700 de lei.

Citit 1355 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 20:47

2 comentarii

 • postat de eli
  Marți, 06 Noiembrie 2012 10:07
  Telegan care telegan?acel MINCINOS care nu are dept de a practica avocatura si nu figureaza nici in tabloul mediatorilor?nu accepta ideea ca MRU l-a ejaculat ca pe un gunoi ce este?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mru
  Luni, 05 Noiembrie 2012 18:58
  Telegan a fost lasat pe tusa pentru ca este un INCOMPETENT. Un om care isi duce de ani de zile veacul in subsolul politicii galatene si care nu a facut in viata lui performanta. Ca sa nu mai spun ca nu e nici avocat, nici mediator.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.