Totul despre candidaţii din municipiul Galaţi: Ce pot alege locuitorii din cartierul Dunărea

Totul despre candidaţii din municipiul Galaţi: Ce pot alege locuitorii din cartierul Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii din Colegiul nr. 7 - zona cartierului Dunărea (Micro 18, 19, 20 şi 21) - vor avea o misiune grea la alegerile parlamentare din 9 decembrie: cui să-i dea votul? Ne întrebăm şi noi care dintre candidaţi le va fi pe plac şi cât de mare va fi absenteismul la urne sau numărul de voturi albe, motivat de faptul că n-au (prea) avut pe cine alege.

Deputata PSD Lucreţia Roşca îşi doreşte un al doilea mandat parlamentar, pe listele USL. La alegerile de acum patru ani, doctoriţa Roşca a adunat în acest colegiu peste 9.000 de voturi, adică peste 47 la sută din voturile valabil exprimate. După prestaţia destul de modestă pe care a dovedit-o în cei patru ani de deputăţie, ne întrebăm dacă va mai reuşi performanţa de acum patru ani şi dacă gălăţenii nu vor considera că sunt mai câştigaţi dacă o vor lăsa să-şi exercite profesia la cabinetul medical de medicină fizică şi recuperare.

Democrat-liberalul Constantin Dumitriu este oferta ARD pentru gălăţenii din Dunărea. Fost viceprimar din partea PC şi eurodeputat PDL, juristul Dumitriu revine după un „exil” la Brăila. În 2009 a ratat la mustaţă revenirea în Parlamentul European din cauza candidatei „independente” Elena Băsescu. Rămâne de văzut ce scor va obţine.

Pe buletinul de vot va figura şi avocata Lăcrămioara Stavire, candidata PP-DD. În condiţiile în care în vară, la locale, când voia să fie primăriţă din partea Partidului Verde, Stavire a obţinut 1.636 de voturi la nivelul municipiului Galaţi, e greu de spus ce va reuşi într-un colegiu cât un sfert din oraş.

Un alt candidat la fel de pitoresc este avocatul Călin Nestor, de la PRM. Deşi a avut doar un singur mandat în Parlament, în legislatura 1992-1996, câştigat pe listele CDR, cu o încăpăţânare demnă de o cauză mai bună, Nestor continuă să candideze la fiecare patru ani cu acelaşi succes, pardon, eşec! Înscrişi în cursa electorală mai sunt ecologistul Vasile Crucianu, de profesie jurist, şi economistul Borca Tasciuc Sandor, de la UDMR.

Pentru Senat, gălăţenii din Colegiul nr. 7 vor avea de ales, la fel ca vecinii lor din Colegiul nr 6, între: chirurgul liberal Paul Ichim, candidatul USL, fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco, liderul municipalei PDL Galaţi şi candidatul ARD, avocatul Romeo-Daniel Cosma, de la PP-DD, inginerul Bako Adolf Coloman (UDMR), economistul Gigi Sechila (PRM) şi inginerul Marius Munteanu (PER).

Citit 3738 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.