Rivelinio, arma secretă în meciul cu Mircea Toader

Rivelinio, arma secretă în meciul cu Mircea Toader
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ţară întreagă stă cu sufletul la gură în aşteptarea derbiului Campionatului Parlamentar 2012-2016. Meciul Mircea Toader - Restul Lumii, găzduit prin tradiţie de Matca - fieful dumatelor portocalii, se anunţă unul extrem de disputat. Restul Lumii apelează anul acesta la o armă secretă şi intră în teren cu un fundaş stânga pur-sânge. Îl cheamă Ţirică Rivelinio şi vine tocmai din Brazilia.

Urmaş al celebrului mijlocaş Roberto Rivelinio - mustăciosul care a inventat schema "flip flap" pe vremea când telespectatorii făceau distincţia între jucătorii echipei favorite şi cei ai echipei adverse numindu-i "ăia mai deschişi" şi "ăia mai închişi" -, Ţirică a părăsit Brazilia natală ca să scape de umbra faimosului său înaintaş şi să-şi facă un nume. Brazilia era, pur şi simplu, prea mică pentru amândoi.

Refuzat de Oţelul pentru că are nume de rapidist

Nu a stat mult pe gânduri ca să decidă unde să plece. Suporter înfocat al Oţelului - îi urmărise toate meciurile din Liga Campionilor pe Globo -, a plecat ca din puşcă spre Galaţi. Dar Tase purta vestă anti-glonţ. "Sorry, domnule, am deja un super fundaş stânga, pe Cucu", i-a retezat-o tehnicianul. La bursa zvonurilor s-a auzit ulterior că Tase ar fi cedat, de fapt, presiunii suporterilor, care nu îl voiau pe Rivelinio la echipă pentru că are nume de rapidist.

Fără contract şi aflat la un ocean depărtare de casă, Ţirică s-a trezit într-o situaţie de culoarea cafelei braziliene. Trebuia să facă ceva. Norocul i-a surâs când i-au căzut ochii pe o gazetă care anunţa începerea Campionatului Parlamentar 2012-2016. Parlamentul României, acest Real Madrid deopotrivă pentru tinerele speranţe şi pentru grizonaţii versaţi care vor o carieră galatică.

Rivelinio a prins, aşadar, un post în echipa Restul Lumii, din care mai fac parte internaţionaţii Ţimbolschi Ildiko, Clemansa Sava şi Laurenţiu Chirvăsuţă, şi se pregăteşte intens pentru derbiul cu Toader.

Partida Mircea Toader - Restul Lumii se va disputa pe 9 decembrie, între orele 7.00 şi 21.00. Majoritatea pariorilor mizează pe varianta 1 solist, deşi are doar cota 1,05. Pe de altă parte, şi Barcelona este cotată ca super favorită în unele confruntări, dar asta nu o apără mereu de înfrângeri.

Ţirică Rivelinio, o parte din Matca este cu tine! Cea care prinde OTV. (Maradona din garsonieră)


Ridică-te Nicuşoare, ridică-te Doruleţe!

Pentru campania ta eşuată din vară

Şi ca să nu te ia alţii acuma în beţe

Să te înjure şi să te facă de-ocară

Ridică-te Nicuşoare, ridică-te Doruleţe!

Nu pentru-o bucată mai albă de pâine

Nici pentru distincţii sau pentru onoare

Ci pentru sfânta ta libertate de mâine

Ridică-te Doruleţe, ridică-te Nicuşoare!

Că doar Parlamentul e tot ce-ai visat

Şi astea nu-s doar ale unora idei creţe

Nu trebuie acum să cădeţi în păcat

Ridică-te Nicuşoare, ridică-te Doruleţe!

Pentru eşecul cel dur din locale

Campania asta să scoateţi topoare

Şi puşti, şi măciuci, şi pistoale

Ridică-te Doruleţe, ridică-te Nicuşoare!

(Radu Gyrofaru’)


Scrisoarea unui alegător: Greci, maghiari şi olandezi de Mazepa

Nu ştiu alţii cum sunt, da’ eu, ca alegător în Colegiul 6 Galaţi, mă simt împlinit. Am de unde alege, nu glumă, deşi unii, mai cârcotaşi, ar spune că lupta se dă între neaoşii Pâslaru şi Resmeriţă. Nu vă uitaţi că pe listă figurează oficial doar şase candidaţi, că doar pot să pun ştampila şi pe foile de pe la coadă, unde s-au strâns reprezentanţii minorităţilor. E drept că ungurul Filimon a cam furat startul şi s-a insinuat în vârful listei, da’ greii sunt clar aproape de cuprins. Şi mă uit cu nostalgie la grecul Zisopol, pe care l-am mai votat o dată şi ne-a făcut cursă directă pe sub apă cu Pireul. Nu l-am găsit în schimb pe reprezentantul olandezilor, băieţii ăştia care-au umplut ziua Bădălanul şi noaptea garsonierele de lux din Mazepa şi mi s-ar părea normal să-şi bage ceva şi-n Parlament. Da’ poate n-am eu lista completă şi totuşi candidează. Eu mai sper... (Batavul rătăcitor)


Ce-a făcut Pâslaru când a scrâşnit Nica

A fost stabilită ordinea partidelor pe buletinele de vot la alegerile parlamentare, iar vestea că ARD va fi pe prima poziţie şi USL pe a doua a stârnit reacţii dintre cele mai diverse în ambele tabere. Sperând să fie un semn, Toader de la PDL a rânjit lung, în timp ce junii Resmeriţă şi Ciumacenco au început să sară în sus de bucurie şi să se îmbrăţişeze, spre plictisul profund al babacului. La PSD, Nica a scrâşnit din dinţi atât de tare, încât Pâslaru a început instantaneu să dea telefoane în stânga şi-n dreapta: Cum pe doi? Ce e în capul vostru? Numai Dobre de la PNL a chemat secretara şi a întrebat-o, indiferent: Ai o ţigară? (Pimp my list)


Useliştii o ARD în stil "bad romance"

"Aranjamentele financiare privind sponsorizarea concertului Lady Gaga la Bucureşti sunt făcute pe vremea doamnei Udrea", au urlat useliştii de la tribuna puterii. Urzicaţi, pedeliştii au aruncat un "scheiße" printre dinţi, dar au păstrat o "poker face" până au dat un "telephone" la "Alejandro" şi, cu regăsita "edge of glory", au dat-o pe strigături despre madam USL, cum că "the lady is a tramp". (Leidi Baba)


Un scrupul, două scrupule, fără scrupule

Pentru că unii dintre noi au lipsit de la lecţia în care a fost predat cuvântul "scrupul", ne-am gândit că o durbacă de vocabular ar merge ca unsă într-o zi de toamnă ca asta. Termenul defineşte sentimentul dezvoltat al moralei şi datoriei, manifestat în acțiunile cuiva. O persoană fără scrupule e una ce acționează fără a ține seamă de considerente morale în atingerea unui scop. Vă sună cunoscut? (Dexter)


 

Toate materialele sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".


Citit 2805 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2012 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.