Incompatibilitate, turnătorie şi nepotism: Mandatul lui Florin Pâslaru, contestat de ANI

Incompatibilitate, turnătorie şi nepotism: Mandatul lui Florin Pâslaru, contestat de ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici n-a apucat să-şi ridice noul mandat de deputat câştigat la alegerile parlamentare din 9 decembrie în Colegiul nr. 6 din municipiul Galaţi, că social-democratul Florin Pâslaru a şi (re)intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

În presa centrală au apărut deja declaraţiile făcute de preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, care a anunţat că Agenţia va contesta validarea mandatului de parlamentar „pe toate căile legale”. Georgescu declară ferm că Pâslaru are „interdicţia de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani”, motiv pentru care ANI îi va contesta mandatul la Biroul Electoral Central şi în instanţă.

Vă reamintim că Pâslaru a fost la un pas de a-şi pierde scaunul de deputat în mandatul trecut, fiind descoperit nu doar că a colaborat cu fosta Securitate, "sub numele de cod Pintea", ci şi că şi-a angajat propriul fiu la cabinetul parlamentar, plătindu-l din bani publici. Colegii lui Pâslaru din Comisia Juridică din Parlament au tărăgănat, însă, dosarul şi să dea un răspuns la cererile insistente ale ANI. Contracandidatul său, democrat-liberalul Doruleţ Resmeriţă, a încercat să-i tragă candidatura de sub picioare, formulând contestaţii în instanţă, dar nu a reuşit.

Iată însă că, imediat după anunţarea rezultatelor, povestea se reia după acelaşi scenariu şi în noul mandat câştigat de Pâslaru. Politicianul nu este, însă, deloc îngrijorat: „E treaba domnului Georgescu! Nu cred că o să aibă şanse, iar argumentele lui sunt forţate. S-a fluierat deja sfârşitul meciului! Nu poate contesta nimeni miile de voturi care mi-au fost acordate”, ne-a declarat Pâslaru.

Citit 3051 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.