Primăria Galaţi a picat primul examen al iernii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria Galaţi a picat primul examen al iernii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La solicitarea primarului Marius Stan, Transurb va efectua şi astăzi, 13 decembrie, curse gratuite pentru gălăţeni


Primăria a picat prima confruntare cu zăpada din această iarnă. La comandamentul de iarnă, convocat ieri dimineaţă de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, autorităţile locale au admis că nu vor putea face faţă unei ierni zdravene cu cele 28 de utilaje ale Primăriei. Prin urmare vor trebui să găsească soluţii pentru a întări armata de combatere a nămeţilor.

Primarul Marius Stan a susţinut că încă de la miezul nopţii s-a acţionat cu 16 tone de clorură de calciu, 243 tone de sare şi cu toate cele 28 de utilaje (cinci sărăriţe, din care două echipate şi cu lamă, opt camioane cu lamă, 15 tractoare cu lamă şi perie) şi că la ora 2,00 dimineaţa pe străzi se putea circula, numai că de la 5,00 a nins din abundenţă şi s-a stricat tot.

„Nu am ce să le reproşez celor care au fost angrenaţi în acţiunea de deszăpezire. Mi-aş fi dorit ca oraşul să arate altfel”, a declarat nemulţumit Marius Stan. Primăria a făcut rost de la agenţii economici de 15 vole şi două autogredere şi a promis că, după expirarea codului galben, şi pe măsură ce principalele străzi vor fi deszăpezite, vor intra în acţiune nouă sărăriţe pentru străzile secundare şi şase autofreze pentru trotuare.

City managerul Aurel Vlaicu a promis că la căderea nopţii zăpada va fi adunată şi cărată la Plaja Dunărea, în Micro 13, zona blocurilor ANL şi pe rampa de la bac.

Tot ieri, primarul Marius Stan a luat o măsură în premieră pentru Galaţi: gratuitatea transportului pentru gălăţeni cu autobuzele şi troleibuzele Transurb, până la rezolvarea problemelor cauzate de ninsoare. Totodată, Primăria Municipiului Galaţi a făcut apel către posesorii de autoturisme care pot evita deplasările cu propriul autovehicul să folosească mijloacele de transport în comun şi, în cazul proprietarilor de autoturisme care deţin şi garaje, să le folosească, eliberând parcările din cartiere. Dar degeaba transportul public este gratuit dacă Transurb nu are autobuze suficiente, iar gălăţenii au de aşteptat în staţii zeci de minute pentru a se înghesui cu greu într-un Isuzu arhiplin...

Citit 3691 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.