UPDATE Mandatul deputatului PSD Florin Pâslaru, validat de comisie

UPDATE Mandatul deputatului PSD Florin Pâslaru, validat de comisie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 18.20 - Comisia de validare a Camerei Deputaţilor a validat, miercuri, mandatul deputatului PSD Florin Pâslaru, care fusese contestat de ANI. Potrivit unor surse din comisie, decizia în acest ar fi fost luată cu 20 de voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi o abţinere, informează Mediafax.

Preşedintele Comisiei de validare a mandatelor deputaţilor, Florin Iordache, declarase anterior, miercuri, că reprezentanţii ANI au depus o sesizare în care solicită invalidarea mandatului deputatului PSD Florin Pâslaru.

"Am ascultat reprezentanţii ANI, care au depus la Comisia de validare o contestaţie. Această contestaţie va fi discutată în prezenţa întregii Comisii de validare, mâine dimineaţă (joi, n.r.) în momentul în care ne vom reuni să facem raportul", menţionase Florin Iordache întrebat de contestaţia ANI privind invalidarea mandatului lui Florin Pâslaru.


 

Preşedintele Comisiei de validare a mandatelor deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că reprezentanţii ANI au depus o sesizare în care solicită invalidarea mandatului deputatului gălăţean PSD Florin Pâslaru, arătând că o decizie se va lua joi dimineaţă.

"Am ascultat reprezentanţii ANI, care au depus la Comisia de validare o contestaţie. Această contestaţie va fi discutată în prezenţa întregii Comisii de validare, mâine dimineaţă (joi, n.r.) în momentul în care ne vom reuni să facem raportul", a precizat Florin Iordache întrebat de contestaţia ANI privind invalidarea mandatului lui Florin Pâslaru.

Iordache a precizat că până acum 401 deputaţi, din cei 412, şi-au făcut formalităţile de preluarea mandatului, dar nu toţi au depus toate actele.

El a arătat că pentru a fi validaţi de comisia de validare toţi deputaţii trebuie să-şi depună declaraţiile de avere şi certificatele doveditor de la Birourile Electorale Judeţene.

"Nu vor putea depune jurământul, deci să fie validaţi, decât deputaţii care au atât declaraţiile de avere depuse, cât şi certificatele doveditoare. Cei cu acte incomplete nu vor putea depune mâine jurământul", a precizat Iordache.

El a mai spus că sunt două cazuri de deputaţi care nu pot veni din motive medicale şi în privinţa acestora depunerea jurământului va fi amânată până vor aduce actele doveditoare.

Citit 1600 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2012 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.