Bun venit în Noul Galaţi! Ce-au făcut primarul şi aleşii până acum

Bun venit în Noul Galaţi! Ce-au făcut primarul şi aleşii până acum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele mai importante decizii luate de aleşi şi cum ne influenţează ele * Ce şefi au fost schimbaţi şi cine-şi aşteaptă rândul * Adio Apaterm, vivat Calorgal! * Secretomania cea hulită s-a întors la Primărie


Galaţiul a devenit „Noul Galaţi” din noaptea de 10 spre 11 iunie 2012, în care, prin voturile gălăţenilor, Marius Stan a devenit primarul oraşului. Prima lui măsură a fost să deschidă uşa din faţă a Primăriei, pentru ca gălăţenii să nu mai intre pe din dos, aşa cum au făcut-o ani de-a rândul. Galaţiul a devenit membru în Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene şi a fost pus pe harta Strategiei fluviului, unde, paradoxal, nu exista. În plus, a găzduit reuniunea informală a acestui for, la care au participat personalităţi precum ministrul de Finanţe al landului Baden-Wurttemberg, Hans Peter Herdlitschka. La fel de adevărat este, însă, că toată Faleza e şubredă şi ne poate paşte o nenorocire la un cutremur, iar Primăria a ratat 86 milioane de euro pentru consolidarea ei. În schimb, la propunerea primarului, s-a votat o “traversare Dunăre”, autorităţile ferindu-se să-i spună investiţiei pe nume - POD!
La puricat
La iniţiativa primarului şi prin votul aleşilor a fost alocată de la buget suma de 200.000 de euro, pentru un audit general al Primăriei, societăţilor de interes local şi serviciilor publice, inclusiv Poliţia Locală. Auditul vizează ultimii trei ani şi ar trebui să înceapă în 2013. Tot prin votul aleşilor, la iniţiativa lui Stan, Primăria are o nouă organigramă, mai suplă şi, teoretic, mai eficientă decât cea precedentă, iar „directozaurii” fostului edil Dumitru Nicolae vor ajunge pe linie moartă. Scheletul fostului Centru de Afaceri - cunoscut ca Sala Aplaudacilor - va deveni noul sediu al Primăriei. Din păcate, la Primărie s-au întors hulitele practici ale şedinţelor de Consiliu Local „de îndată”, ţinute în secret!
Curăţenie
În Galaţi, curăţenia a început în Micro 40, unde au fost demolate o serie de magherniţe cu rol de garaje, pentru a face loc unui loc de joacă. Primăria le-a pus gând rău garajelor dotate cu beci şi utilităţi, precum şi celor extinse şi îngrădite, iar primarul s-a arătat categoric faţă de aceste construcţii neautorizate: „Vor fi demolate de către posesori, care vor suporta cheltuielile şi pentru acoperirea beciurilor respective! La va veni rândul tuturor, pe rând”. Edilul le-a promis elevilor Şcolii nr. 29 că în locul „fortăreţei de garaje” vor avea un loc de joacă.
Distracţie şi bani
Căsătoriile vor fi oficiate în foaierul Dramaticului, pentru că Starea Civilă este improprie. E adevărat că s-au majorat birurile locale cu aproape 4 la sută, dar gălăţenii au avut parte de distracţii publice: cel mai mare borş de peşte, pomana porcului, concerte şi artificii de Crăciun şi Revelion, plus un "Stanvelion" al celor fără posibilităţi financiare. Nerezolvate au rămas spălarea cu detergenţi a străzilor şi mult-aşteptatele audienţe ale primarului cu cetăţenii.
Căderea capetelor
Primele capete care au căzut au fost cele din conducerea Cantinei de Ajutor Social, în frunte cu directorul Sterică Croitoru, demis şi reclamat penal prin ordinul primarului. Faptele extrem de grave care s-au petrecut acolo au fost sintetizate de Marius Stan într-un cuvânt: „Genocid”! Nu mai puţin de 1,6 tone de cârnaţi şi salamuri expirate, care erau spălate cu furtunul, şi 19,6 tone de produse de origine vegetală expirate, unele din 2010, folosite la prepararea hranei sărmanilor au fost distruse.
Prin dispoziţia primarului, în locul agentului şef de Poliţie Florin Tofan a fost desemnată la cârma Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi Daniela Popescu, gurile rele spunând că Tofan a fost înlocuit cu secretara lui.
Schimbări s-au petrecut şi la teatre. Teodor Niţă a câştigat, prin concurs, postul de director la Teatrul Muzical "Nae Leonard", instituţia ieşind, în sfârşit, de sub călcâiul ex-managerului Florin Melinte. La propunerea primarului şi prin votul aleşilor locali, Cristian Gheorghe a devenit director interimar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.
Prin noua organigramă a Primăriei, nu mai puţin de 20 de posturi de director executiv, director adjunct, şef serviciu sau şef birou vor fi desfiinţate, printre care şi cele ocupate de Viorica Palade, Elena Ghinea, Laurenţiu Jalbă, Viorel Mancaş, Ionel Burtea, Violeta Pavlenco, Toader Serea şi Dragoş Grăjdeanu. Doina Stamate, directoarea economică a Primăriei, ar urma să fie numită director executiv al Direcţiei Financiar-Contabilitate, iar Elenei Lovin, director executiv la Direcţia Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, i se pune la dispoziţie funcţia publică de şef al Serviciului Urmărire, Executare Silită, Amenzi. „Cei de la Poliţia locală calcă apa” a spus primarul Stan, care, anterior, îi numise pe poliţiştii de la Inspecţia în construcţii „Garcea”. E clar că pe lista neagră a directorilor se află şi şeful Cristian Gâscă.
Căldura şi apa caldă, încotro?
După ce a fost ţinut artificial în viaţă încă un an, Apaterm şi-ar putea da obştescul faliment pe 30 ianuarie când, la Curtea de Apel Bucureşti, este programat un nou termen de judecată. Până atunci, noul operator regional, SC Calorgal SA, înfiinţat de Consiliul Local Galaţi împreună cu Tecuciul şi Şendreniul, trebuie să preia distribuţia agentului termic, reţelele fiindu-i deja încredinţate. Pentru că nu mai era timp pentru organizarea unei licitaţii, s-a recurs la această soluţie de avarie. Noua societate porneşte la drum cu un capital social de 930.925 de lei, are sediul pe Crizantemelor, acolo unde în prezent domiciliază Apaterm, dar va avea doar jumătate din schema societăţii defuncte. Primarul Marius Stan a atras atenţia că şi Calorgal riscă soarta Apaterm dacă gălăţenii vor continua să nu plătească agentul termic!
Edilul îşi doreşte un sistem independent de furnizare a căldurii - termocentrale noi! Cert este că investiţia de 200 milioane de euro a suedezilor de Usitall într-o centrală de producere a energie electrice din deşeuri este exclusă. Relaţiile cu Usitall, firmă agreată de fostul primar Dumitru Nicolae, s-au spulberat. În schimb, a fost aprobată realizarea unei strategii de producere a energiei termice în cogenerare prin tratarea termică a deşeurilor municipale solide, a biomasei, produse de biogaz. După ce a vizitat, în Suedia, la Malmo un incineretor de deşeuri, Marius Stan a anunţat că va merge în acelaşi scop şi în Italia: „E bine să analizezi cât mai multe pentru a lua cea mai bună hotărâre. Oricum, vom face o licitaţie”.
Autorităţi, să trecem la treabă!
Dincolo de declaraţii, de intenţii, de acţiuni mai mult sau mai puţin heirupiste, Galaţiul condus de primarul Marius Stan, viceprimarii Radu Cosca şi Florin Popa, de citymanagerul Aurel Vlaicu, şi cu un legislativ, sperăm noi, cu chef de muncă şi de iniţiativă, nu doar de ridicat mâna la vot, are serioase probleme nerezolvate. S-a promis un nou padoc pentru câini, dar e timpul să se şi acţioneze, pentru că tot mai mulţi gălăţeni se plâng de numărul mare de câini comunitari. Mizerie este peste tot, nu doar în Micro 40, iar şoselele găurite, tasate, ciuruite sau abonate la fiecare câteva luni la o spargere de conductă de apă sau canalizare au nevoie de reabilitare, nu numai de... borduri noi! Aşa că, dragi autorităţi, treceţi la treabă! Galaţiul nu mai are răbdare!

Citit 6270 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2013 17:11

50 comentarii

 • postat de stoleru
  Miercuri, 06 Noiembrie 2013 11:34
  5.13.198.***
  Suntem cu ochii pe primar dar degeaba mafia face ce vrea in orasul asta,cat si in tara dar noi Romanii,degeaba mai cantam acel imn "desteaptate Romane"degeaba ne invatam copiii versurile imnului.Daca nu ne desteptam noi cei mari cu responsabilitati,ma intreb cu groaza ce viitor putem sa asiguram copiilor nostri si tuturor urmasilor ???Traim intr-o tara in care nimeni nu vede nu aude nu face nimic decat sa fure cinstit pe mandate de 4 ani.Unde sunt acele incurajari pentru tineri sa-si deschida o afacere,cand statul ia de la micii intreprinzatori 75% ne omoara cu controale de toate felurile spaga peste spaga toti isi vor dreptul dar pana cand???Ce or sa ne mai ia cand nu vom mai avea nimic??Dupa cate tin minte domnul primar Stan in campania electorala promitea locuri de munca in acest oras.Unde sunt aceste locuri de munca??in malluri gigant din care numai marile corporatii au de castigat iar noi oamenii simpli trebuie sa slugarim pentru un salariu de mizerie din care nici taxele fata de stat nu le poti plati?Nu credeam ca aceasta strategie politica aplicata de domnul primar este atat de rasista bazata pe un sistem corupt de spaga.Spun rasista deoarece incearca sa distruga toti micii intreprinzatori ca sa le faca loc numai gigantilor care bineinteles au de unde sa dea spagi frumoase.Sunt un cetatean simplu nu am afaceri dar,sunt foarte indignat de deciziile luate de primar pentru demolarea chioscurilor de cartier,chioscuri in care isi mai castiga cativa oameni simpli existenta chioscuri de la care pot cumpara un biscuit la orice ora din zi si din noapte.De ce sa trebuiasca sa merg la 2 noaptea la o benzinaie pentru un suc sa un pachet de biscuiti??De ce pe domnul primar nu-l intereseaza ca lasa destui oameni pe drumuri fara locuri de munca,care poate au de hranit mai multe guri acasa din acel salariu castigat cu greu intr-un chiosc.Vreti sa creeati locuri de munca in acest oras luati exemplu de la saracul si raposatul Ceausescu,care prin specializarea lui de 4 clase si cativa ani de cizmarie a ridicat o tara intreaga cu industrie puternica agricultura locuinte tot ce are nevoie un om sa poata trai decent si sa aiba curaj sa-si intemeieze o familie.Voi marii invatati cu facultati doctorate masterate ce stiti sa faceti pt tara asta pt copiii nostri??stiti doar sa demolati sa luati spagi si sa vindeti pe bucata la preturi de 2 lei tot ce a fost bun in tara asta si in acest oras.Ct timp o sa mai aiba acest oras putere de cumparare de faceti atatea malluri si supermarketuri??Au fost daramate adevarate fabrici uzine care daca se tinea cont de ele si investea cineva in ele ramaneau productive si acum si in viitor pentru acest oras.Cineva crede sau vrea mai bine zis sa ne faca pe noi sa credem ca acest oras va fi scos din paragina in care a ajuns cu borduri noi parcuri de distractie in care se spala niste bani ce puteau fi investiti in industrie si agricultura ,principalele surse de venit pentru oras populatie si tara.Ce mare o sa fie distractia si bucuria cand acesti colosi de marketuri or sa dea faliment in scurt timp deoarece Galatiul deja nu mai are putere de cumparare si vorba unui Domn ce a postat mai sus, o sa va luati taxe intre voi ca de la noi nu o sa mai aveti ce lua.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pandele Adrian
  Miercuri, 30 Ianuarie 2013 20:00
  sunt un umil cetatean al mun. Galati care de 10 ani ma tot chinui sa primesc o locuinta ! si in tot acest timp m-am lovit de ex-primarul D. nicolae si bineinteles D-na ghinea Elena ! in fiece data cind mergeam la audientele ex-primarului si aceasta doamna tot timpul nu avea sa-mi dea un apartament din fondurile primariei ...! chiar daca eu eram informat ca sunt !Doamna spunea de fiece data ca nu are !
  0
  1
  Raportează
 • postat de un galatean disperat
  Luni, 14 Ianuarie 2013 18:04
  Am citit de mai multi directori care au fost schimbati ,dar de maria-sa directorul Gasca inca nu am auzit ca si-a luat talpasita.Cine mama naibii il tine in brate pe ingamfatul asta ,nu stiu.Dar si cand i se va infunda ,sa-l fereasca Dumnezeu,pentru cat rau mi-a facut omul asta!!!O sa fiu cosmarul vietii lui .La final ,va trebui sa raspunda pentru tot raul pe care l-a facut.Important este ca oamenii care l-au 'SERVIT" sa inteleaga si sa-i dea in vileag toate smecheriile pe care le-a invartit in toti anii astia si sa plateasca.Cu varf si indesat!!!!!!!!!!Si el si toata clica din jurul lui
  .O data cu el trebuie sa plece toti lingaii care l-au pupat pe domnu doctor Gasca
  0
  1
  Raportează
 • postat de ecaterina
  Luni, 14 Ianuarie 2013 00:50
  Galateni nu va mai faceti iluzii un presedinte de club care a fact numai blaturi toata viata lui ce poate sa faca acum? bineinteles tot fentari de data asta la nivel mai mare..a si sa nu uitam a comandat audit ca sa o poata pune in functie pe cea care a fost mina lui dreapta la Otelul nu era cazul sa mai cheltuie si banii nostrii pentru asta.Nu va mai bateti capul cu intrebari retorice primarul are alte prioritati-trebie sa isi respecte promisiunile pentru cei care l-au sponsorizat in campanie ce naiba doar este un om de cuvint asa ca nu mai comentati inutil omul are o responsabilitate!!!!! si pe urma mai sint si secretarele care reprezinta o categorie in plina dezvoltare daca ma intelegeti ele tind sa ajunga primele "doamne" asa da democratie si cind mai ai si un cumnat pe care l-ai facut arbitru MARE si o cumnata care e nevasta de antrnor ce mai asa om grijuliu nu a mai avut Galatiul de multa vreme .
  0
  1
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 09 Ianuarie 2013 02:56
  Domnule Stan si alianta contra naturii denumita USL ,ar trebui sa va cuprinda ingrijorarea ,42 de comentarii pana acum si nici unul favorabil ,sau pitit pana si lingaii puterii actuale ,vazandu-va realizarile marete . Ma asociez si eu la parerea generala si la comentariile pertinente ,am chiar o propunere ,sa mai asteptam fratilor pana se face anul de la alegerile locale si sa judecam atunci daca s-au realizat un sfert din promisiuni ,daca nu sa procedam la alte alegeri .Daca ii toleram ,vazand ca nu fac ceea ce au promis , pana trec patru ani ,ne meritam soarta (chestiune valabila pentru cei alesii la toate nivelurile ) iar dumnealor ne vor cred si mai prosti.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Haiducul
  Miercuri, 09 Ianuarie 2013 00:23
  pentru Tristul cetatean ,fara soarta
  Calea legala de-ai linisti pe acesti talhari este FOCUL. Cum Ceausescu nu a plecat pana nu la luat focul tot asa nu vor pleca nici astia. Pana ce nu se va gasi careva sa le dea un foc automan nu se vor lasa de furat.
  0
  1
  Raportează
 • postat de UNU CE S-A SATURAT
  Marți, 08 Ianuarie 2013 08:35
  asta e bataia de joc pe care o meritam.toata romania o sa ajunga in aceeasi situatie.un oras si o tara de prosti creduli si animale cum bine a zis SEFUL nostru.AVETI CURAJUL SI IESITI IN STRADA CACI AZI NE IA COMBINATUL MAINE VASUL LIBERTATEA POIMANE O SA NE IA LA F......T CA SANTEM PROSTI SI INGHITIM
  0
  1
  Raportează
 • postat de Tristul cetatean ,fara soarta..
  Marți, 08 Ianuarie 2013 06:05
  Am citit articolul si toate comentariile. Se pare ca toti sunt nemultumiti de cum arata orasul si ce fac, primarul si alesii din Consiliul Local .Apoi daca este asa ,exista vreo cale legala prin care noi contribuabilii sa-i tragem la raspundere in ceea ce priveste administrarea urbei si cheltuirea banului public ? Cred ca daca ar sti ca pot fi trasi la raspundere nu ar aproba cu doua maini cheltueli aberante , serbari ,ciorbe ,audituri si BMW ... Zic unii ca este sponsorizare acel XXX , zic si eu ,daca este asa ,de cand o firma sponsorizeaza un primar in functie ,alo DNA ,se aude ?Ce bine i-ar sta "sponsorizarii" asteia ,valorificata si transformata macar in locuri de parcare. Oare pe cand un referendum pentru demiterea primarului si a consilierilor locali ? Probabil mai spre toamna ,odata cu cel mare pentru parlamentari ,atunci cand se vor coace nemultumirile si cutitul v-a fi sa ajunga la os ,ca sigur v-a ajunge dupa modul cum au pornit la guvernare.......
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 07 Ianuarie 2013 20:59
  Pe strada Dogariei(zona port) la blocurile Bistrita, trebuiesc desfiintate toate garajele aparute peste noapte !. Se afla in locul unde intorcea candva tramvaiul 8, chiar pe sine ! Ei, chiar si aici pe sine, s-au infiintat garaje iar zona este una murdara deoarece au fost pozitionate si doua puncte de colectare a gunoiului care sunt adevarate focare de infectii. Aceste garaje continua paralel cu blocurile Brates(spate) si pana la Olt. Aici, au ajuns chiar si mosieri peste noapte ingradindu-si parcelele de langa garaje cu garduri de diferite marimi si culori dand a tiganie si mahala si nu a oras civilizat. DESFIINTATI ACESTE GARAJE ! AICI NU EXISTA LOCURI DE JOACA ! FACETI CURATENIE IN VALEA ORASULUI ODATA PENTRU TOTDEAUNA ! Va multumim.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Necula
  Luni, 07 Ianuarie 2013 20:47
  Se pare ca nemultumiri sunt multe iar nemultumiti sunt si mai multi. Primarul nu face, nu drege, mizerie avem, caini avem, hoti avem, bani risipiti avem, lozinci noi avem si nimeni nu are nimic. Intrebarea este la toti cei de mai jos indiferent pe cine ati votat sau nu:
  Voi cei nemultumiti care nu ati candidat, voi ce faceti ? Noi ce facem ?
  Eu va propun sa nu vorbim ca gastele si sa facem ceva, un site al nemultumitilor unde oricime poate posta ce nemultumire are, un forum unde sa putem discuta civilizat si unde sa ne putem organiza. Nu un side ca Forumul de la Viata libera unde ce nu le convine sterg si daca insisti te mai si baneaza.
  Sa cerem Vietei libere sa adauge un astfel de forum LIBER in care cetatenii sa-si poata exprima liber nemultumirile fara a fi sterse de angajatii lor si sa formam o organizatie civila de care Primarul sa fie fortat sa tina cont chiar daca a fost ales si nu se tine de promisiuni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CAINE VAGABOND
  Luni, 07 Ianuarie 2013 18:41
  Daca face Primaria audit sa inceapa cu politia locala.Respectiv cu doctorul Gasca,dierctor a acestui segment al Primariei care toaca banii contribuabilior fara rost.Ce folos au galatenii de pe urma acestor maimutoi numiti politisti?!

  Pe urma sa fie verificata diploma de doctor in drept a lui Gasca.Sa spuna singur galatenilor unde si-a dat doctoratul, de un de s-a inspirat, ce lucrari si experienta a adaugat cum spune legea pentru un doctorat.Se pare ca acest gasca si-a dat faimosul doctorat la ma-sa la filest cand facea chirpici cu care a inselat oamenii din cauza proastei calitati a hirpicilor.

  Mai iarasi ce va mai mirati voi astia care comentati ca ce a facut fotbalistul asta cotonog de la 10 iuni incoace.Pai toti bosorogii, curvele si betivii galatiului,sarmalistii pe la biserici, cotonogii si borfasii au votat stan primar.Spalati-va cu el pe cap acum fraierilor!Tot aceiasi categorie de mizerii umane a votat si USL-ul.Sa vezi, mama,mama, ce-i asteapta de la Tonta si cacarau....Deja au inceput cu maririle de preturi la utilitati, sa vedeti cat boi care au votat USL vor sta ca mana intinsa cersind o bucatA de ponta, durbaca, cacarau, SI DIN TOTI MAFIOTII PENALI TRIMISI IN PARLAMENT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexx
  Luni, 07 Ianuarie 2013 18:27
  De Craciun, Guvernul a marit lista persoanelor care pot obtine locuinta de serviciu de la regia protocolului de stat
  de Victor Cozmei HotNews.ro
  Luni, 7 ianuarie 2013, 17:29 Actualitate | Esenţial


  Guvernul Ponta a modificat la finalul anului trecut, prin ordonanta de urgenta, legea prin care erau stabilite categoriile de persoane care pot beneficia de locuinta de serviciu in casele si apartamentele regiei protocolului de stat (RA-APPS). Astfel, prin OUG 96/2012 Guvernul a introdus in categoria celor care pot primi locuinte de serviciu de la RA-APPS si conducatorii institutiilor publice ale administratiei centrale, sefii de departamente, directorii generali si secretarii generali adjuncti.

  UITA PENTRU CE PLATIM TAXE PESTE TAXE.......
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cocea
  Luni, 07 Ianuarie 2013 17:21
  Va asteptati ca unul care s-a ocupat de sport, sa-l doara de soarta noastra? sau s-a gandit ca-si poate rotunji averea?Oare cate case are?O fi avand cu ce -si plati facturile?Sunt o angajata a defunctului APATERM si dupa 35 ani de munca , astept sa primesc in cutia de scrisori o hartie prin care sa ma anunte ca nu mai au nevoie de serviciile mele,pentru ca cei care raman sunt cei veniti cu lantul de gat cu pile la primarie sau la partide si cu salarii cat casa.Daca aveam si eu vreo 2000 euro , sa ung lantul,sa-mi pot angaja si eu copilul cu facultate si care sta acasa ca i se cere experienta,nu ma rugam seara ca poate mai scap un an.La CALORGAL deja au aparut noi angajati,asa ca noi prostimea flit!Eu cu ce am gresit aici? A-ti promis locuri de munca ,d-le PRIMAR? Cati investitori a-ti adus in G ALATI? Apropo, unde lucreaza fiica dvs?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Numai cu ciomege pe spate vor face treaba !
  Luni, 07 Ianuarie 2013 15:14
  Au luat si "papadia" de la casa de cultura !!!!!!! Cine stie pe unde a mai ajuns si aia ?!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de traiasca coruptia
  Luni, 07 Ianuarie 2013 15:03
  POATE NE SCAPA STAN SI DE JEGURILE DE CHIOSCURI VIATA LIBERA ( MAGHERNITE COMUNISTE ,PLINE DE GRAFITI DUPA CARE SE PISA TOTI BETIVANI)
  0
  0
  Raportează
 • postat de guru
  Luni, 07 Ianuarie 2013 14:24
  au mai facut ceva - au luat ceasul cu termometru de la tribunal care era de mare folos pentru noi - oare cine nu dormea noaptea din cauza lui?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion din Vadu Ungurului
  Luni, 07 Ianuarie 2013 14:22
  E suficient sa privesti cu atentie buruienile , hartoapele si cosmeliile de pe creasta dealului, ce imprejmuuiesc banner-ul cu : "bine ati venit in noul Galati" si te lamuresti instant despre ce oras este vorba ! Insusi banner-ul e o mare mizerie, facut parca sa te intoarca din drum, daca esti turist sau sa divortezi si sa-ti iei campii, daca esti localnic si te asteapta nevasta acasa ! Mai bine ne-ar intampina cu : " Bine ati venit , manca-v-as buzunarele " !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alt cetatean
  Luni, 07 Ianuarie 2013 13:34
  Pentru @cetateanul Galatiului
  Ceea ce au postat galatenii aici aici nu sunt barfe, sunt realitati. Nemultumirile oamenilor trebuie sa constitue prioritatile alesilor. Ce parere ai domnule?
  0
  0
  Raportează
 • postat de TONCIU
  Luni, 07 Ianuarie 2013 13:13
  ATI SCRIS INTAI ,, BINE ATI VENIT IN NOUL GALATI,, , APOI INCEPETI SA-L MAI INNOITI ( daca o mai faceti , bineinteles ). E CA SI CUM O FEMEIE AR INTRA IN BAIE , S-AR RUJA, SI-AR DA CU FARD DE PLEOAPE, DAR NU S-AR MAI SPALA LA FUND VREO 2 ANI . ASA-I GALATIUL LUI MARIUS STAN ! SA -L INCALECI SANATOS !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Luni, 07 Ianuarie 2013 12:49
  Bre, cetateni si cetatene, solutii exista. Din pacate pentru cei care inca se mai incred in politicieni, toate incep cu SA NU FURI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anda
  Luni, 07 Ianuarie 2013 12:15
  Cetateanul Galatiului, de ce sa ma gandesc ce as face eu in locul primarului? Ti se pare ca eu am candidat la primarie si am facut promisiuni electorale?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bine, organizare, reorganizare, dar eficiență nașpa, nu se vede.
  Luni, 07 Ianuarie 2013 11:19
  Bine, dar ,,la vedere'' spațiul domeniului public este vraiște, arată ca un dezastru, cu ,,mobilier'' aruncat în scârbă, necivilizat, haos, de parcă suntem un șantier în construcții, cu alei pietonale de tip arătură, trotuare asaltate de mașini parcate, staționate, la mișto. Ce să mai spun de garaje, spații verzi arate de mașinile ce ies din garaje și,și....durere mare...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul Galatiului
  Luni, 07 Ianuarie 2013 11:06
  Inainte sa comentati ganditi-va ce ati face voi in locul primarului... ati avea niste prioritati? ati sti sa gestionati banii de la bugetul local? ati avea curajul sa demiteti sau sa angajati directori pe criterii de performanta?
  Dupa ce aveti solutia ..apucati-va si dati alternativa concreta primarului ..nu doar barfa...nu-i asa?
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Luni, 07 Ianuarie 2013 11:05
  Asta e articol scris de un ziarist (independent), sau o dare de seama/raport de activitate a Primariei ?
  Citind comentariile, ma bucura faptul ca oamenii acestui oras (candva mare si dezvoltat) nu se lasa ``prostiti`` de pomenile actualei conduceri a orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Luni, 07 Ianuarie 2013 11:03
  Asta e articol scris de un ziarist (independent), sau o dare de seama/raport de activitate a Primariei ?
  Citind comentariile, ma bucura faptul ca oamenii acestui oras (candva mare si dezvoltat) nu se lasa ``prostiti`` de pomenile actualei conduceri a orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de domnul domn
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:54
  a fost superb impactul casutelor de la p-uri de sarbatori ...... costul zero
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:44
  Am votat, ba chiar am si sustinut ca m.s. sa fie ales primar ........ In primul rand pt. a scapa de fosila de nicolae si in al doilea rand pt. ca am sperat ca se va schimba ceva....... in bine .......!?! M-am inselat amarnic pt. ca, "maria sa," edilul sef, s-a inconjurat de pupincuristi din gasca proprie, nulitati care n-au nicio tangenta cu buna gospodarire a orasului iar mizeria care ne sufoca la tot pasul, ne face sa traim cu impresia ca traim intr-un oras parasit ! Banii se duc in buzunarele lor ( 200 000 "audit" + 500 000 "sarbatori" = 700 000 euro !!! ) pt. ca , daca pe altii, musiu stan, ii prosteste ca a dat 40 000 de euro pt. prestatia mumiei de sandra, pe mine nu va reusi sa ma abureasca . Plus alte sute de mii aruncate pe garla pt. diverse "trupe" si dj-ei care au urlat de au trezit mortii din morga Spitalului Judetean !!! In concluzie, asa cum bine au punctat si cei de mai jos, ACEIASI MARIE CU ALTA PALARIE ! Banii nostri se duc fara ca ceva concret sa se vada in orasul nostru.... ba se vede ceva .... autobuzele mazgalite ca niste sorcove, care bantuie prin catunul nostru, amintindu-ne de defunctul otelul galati ( echipa care a bagat 20 mil. euro in contul stim noi cui iar acum e pe mana sacalilor ! ) si bietii tei de pe strazile orasului, schiloditi de niste bezmetici, la indemnul altor bezmetici ! Daca stam cu mainile in san asa ne trebuie iar ei, "edilii", isi vor vedea , in continuare, de buzunarele lor si-i vom vedea lafaindu-se nu cu BMW- XXX, ci chiar cu...... elicoptere !!! Pt. ca de, prosti de prostit sunt destui in urbea/tara asta ! De altfel, cel mai bun exemplu de sfidare si bataie de joc fata de romani, e la varf, unde ciclopul de la cotroceni se plimba , impreuna cu amanta , prin toate statiunile tarii, ba cu elicopterul , ba cu swge-mobilul ( pe banii nostri, bineinteles ! ), ranjindu-ne in nas !!! Atunci, vii si te intrebi : de ce n-ar face si astia la fel din moment ce nu-i ia nimeni de guler?!? LA MULTI ANI SFINTILOR ION SI IOANA !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:43
  PS. S-a gandit cineva cat se incaseaza anual din taxa de ecarisaj pe care orice galatean este obligat sa o plateasca?
  Incerc sa fac un calcul estimativ: cca 80000 locuinte a 60 de lei/ locuinta ar fi cam 4.800.000 lei ,sau pe vechi 48 de miliarde. Ce se face cu banii astia ca avem caini fara stapani poate mai multi decat inainte de introducerea taxei. Poate cineva sa ne explice unde se duc acesti bani?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nimic concret
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:37
  Ce-au facut primarul si alesii pana acum? Nimic concret ! Nu se vede nimic spre binele cetateanului! In schimb au cheltuit banii contribuabililor pe inutilitati precum pomeni , muzica , focuri de artificii, audit... Si ce bani !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de petru
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:35
  D-le Stan, ati afirmat ca nu mai demolati garaje daca nu aveti ce pune in loc,v-a vand eu un pont gratuit,SPATII VERZI sau LOCURI DE PARCARE si in legatura cu teii,acestia s-au uscat pt.ca au fost lasati in mod deliberat NEUDATI,iar unii "ucisi" cu acid turnat la radacina deoarece incurcau chioscarii...daca pe squar se pot planta,ar fi locul cel mai indicat sa se planteze altii,din aceia cu frunza alba care miros,dar daca nu se poate ca sunt conducte...atunci adio tei in Galati.....FACETI CEVA CU CIOATELE de pe str. Brailei.Teii nu se taie ca vita de vie !!!!!!!!!!??????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:29
  Am votat ca actuala conducerea care a venit in primarie sa faca ceva pentru galateni.
  Cred ca ne-am inselat amarnic. Drept e ca n-aveam de unde alege. Cu ce s-a inceput?
  Cu audit-uri, o sursa de bani pentru cine trebuie. Inteleg ca si cu masini de 100000 de euro.
  In rest numai promisiuni de perspectiva din care nu sunt convins ca se va realiza mare lucru.
  Am sesizat anumite lucruri, pentru care am sugerat si modul de rezolvare. Din raspunsul purtatorului de cuvant al Primariei mi-am dat seama ca n-au in intentie sa faca ceva. Vom ramane cu aceleasi trotuare blocate de masinile chioscarilor care-si parcheaza masinile pe trotuar in fata chioscului in timp parcarile aflate la 100m raman goale. Cu aceeasi mizerie in tot orasul, un lucru demn de semnalat este faptul ca mizeria este oarecum unifoprma: ce gasesti in cartierele marginase gasesti si in plin centru, ca sa nu nedreptateasca pe cineva.
  In rest " semne bune anul are..."
  0
  0
  Raportează
 • postat de JIJI
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:29
  in afara de citeva supermarketuri amarite, cite investititii importante s-au facut, ce investitori importanti si credibili au venit la Galati in ultima vreme? ce finantari externe a atras Galatiul in ultima perioada, l-ati vazut pe Stan semnind vreun proiect...toate care se fac si se finalizeaza in perioada urmatoare sunt de de pe vremea lui Nicolae si Chebac...
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:27
  Mai bine ar da jos panoul ala cu NOUL GALATI ca rad si curcile de noi. Nu s-a nascut omul care sa-si ia in serios functia in orasul nostru ,pleaca ai nostri, vin altii noi tot de-ai nostri. RUSINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de breakdance
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:21
  @Kasanova-Tare asta , Kaufland va inaugura imensul magazin de la Ultimul Leu inaintea Salii Sporturilor!Tareeeee!
  0
  0
  Raportează
 • postat de din oras...
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:18
  Articol scris de PNL pentru primar PNL-ist. Nu sunt in vreun partid , as simpatiza cu vreunul daca s-ar vedea ceva de pe urma lor , dar articolul e comandat , se vede de la o posta . Te-ai dus in 40 sa darami garaje , ca acolo-s mai fara pile , mai necajiti , nu are cine sa-ti dea peste bot . Du-te in Mazepa , in Tigline , cand vei darama toate constructiile ilegale , atunci putem spune ca ai oua de primar . Deocamdata , te joci de-a primaria . Ai scris cacatul ala la intrarea in oras si te crezi un primar fortos ? Ati aprobat lui Istrate sa construiasca pana-n Dunare , ati pus orasul si galatenii in pericol la tot pasul , dar scrieti bilanturi. Macar de s-ar duce terenul ala pe faleza pana-n apa cu toate blocurile si oribilitatile alea de case , sa va saturati . Lui Istrate sa-i dati sa construiasca si pe Dunare niste ,, resedinte ,, ca-n Bora Bora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de a
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:08
  domnule GIGI mai intai informati-va in legatura cu BMW primarului ..... dansul este imaginea BMW in orasele Galati - Braila, masina fiind sponsorizare .....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sebi
  Luni, 07 Ianuarie 2013 10:07
  Poate si un CINEMA si o PISCINA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de modern talking
  Luni, 07 Ianuarie 2013 09:29
  JOS GARAJELE COMUNISTILOR!!! In sfarsit are si orasul asta primar, dupa decenii de haos!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Luni, 07 Ianuarie 2013 09:06
  Podul peste Dunare ar crea multe locuri de munca, dar si o deschidere catre Tulcea, Constanta, un aflux de turisti. Am intra si noi in randul oraselor importante si deschise catre civilizatie. Evident ca ar aduce si niste bani la bugetul local.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Luni, 07 Ianuarie 2013 08:36
  Bre, stiam ce a facut, sau mai bine zis nu a facut, Stan. Se poate lauda cu cateva pomeni care au inchis provizoriu gura pupincuristilor,dar restul....incalcari flagrante ale legii si dezinteres total. Cu doua cosmelii puse jos in 40 s-a rezolvat treaba cu garajele da costa 200.000 de euro sa dezgropam mortii lui Nicolae. Cu 500.000 s-a rezolvat problema sarbatorilor de iarna dar din combinat a mai ramas un singur furnal. S-au bagat alti 500.000 de euro la Otelu, da a venit Adamescu si a plecat si cu banu ramas din Champions League. In campanie promitea locuri de munca, mall si stadion nou. Acu promite traversare Dunare (cu lotca probabil),iar maine energie verde(din marar si patrunjel). A angajat citymanager, dar n-a dat concurs, iar asta a venit cu solutia salvarii strazilor: daca se surpa, cautam drumuri ocolitoare. Cum il cheama Aurel Vlaicu, cand se surpa si ocolirile, o sa zburam peste gropi. Trebuia sa avem Sala a Sporturilor de cand haul, o sa se construiasca mai repede Kaufland la Inelul de Rocada. In fapt s-au schimbat doar profitorii pe banu public, metehnele sunt aceleasi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean indignat
  Luni, 07 Ianuarie 2013 08:31
  Primaria sa-si intre in drepturi. Gata cu distractia, la munca responsabila! Mai intai faceti curatenie in tot orasul asta plin de gunoaie nu numai in centru .Mergeti pe strada Podul inalt (zona str. Silozului) unde domneste gunoiul si mizeria pe toata lungimea strazii . Obligati Asociatiile de locatari sa mature in fata blocurilor pe care le administreaza, trimiteti cotroale nu-i tineti in birouri.Fiti drastici cu curatenia orasului.Am ajuns sa ne fie rusine sa invitam pe cineva sa viziteze orasul acesta cu care in trecut ne mandream .Domnilor gospodari ai orasului, domnule primar ales luati-o la picior prin cartiere si-o sa va ingroziti. Vrem alteceva noi cei platitori de taxe, impozite si salariile dumneavoastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 07 Ianuarie 2013 08:24
  Noul Primar si-a cumparat noul seria 7 de la BMW,nou nout,masina de 100.000 de euro .In privinta vreunei vesti despre vreo investitie generatoare de locuri de munca ioc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 07 Ianuarie 2013 07:25
  Domnule primar asociatiile au falimentat Apatermul in cirdasie cu sefii din primarie care trebuia sa-i controleze,faceti domle sa dispara intermediarii astia(asociatiile) si o sa mearga treaba mai bine ca omul stie ca e furat de aia nu plateste.De ce ia-ti lasat d;omle sa ne ipotecheze casele?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Luni, 07 Ianuarie 2013 06:19
  Cei 200.000 de euro sunt pentru campania electorala pentru banner-le prin care niste fete odioase (reprezentative pentru USL) ne informau despre cei ce au taiat salariile si au furat pensiile.Doresc sa-i informez pe aceasta cale, pe cei ce au votat cu USL ca au FURAT-O ! Asteptam cu mare interes si rabdare lunile urmatoare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Luni, 07 Ianuarie 2013 02:44
  garajele dotate cu beci şi utilităţi,or fi ale turcilor? sau tot a galatenilor, oare din cauza becilor de sub garaje nu poate dormi stan in Primarie ? Vorbiti de locuri de joaca pentru copii ? asta nu-i capabil sa le pastreze pe cele existente dar sa mai faca si altelea.
  Distracţie şi bani ?
  Cine se distreaza si cine plateste ? Bravo Stane , hai ca distractia asta cred ca a placut galatenilor.
  Căderea capetelor?
  Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem insa nu ca prostii, continua in acelas fel si cred ca ai sa dispari mult mai repede decat Niciolae sau Boc.
  Cat se mai plateste oare pentru o functie de director in Primarie ?
  Eu as vrea sa stiu ce a facut STAN cu haitele de caini ce te sfasie noaptea printre blocuri daca mergi pe jos, ce face cu plopii care vor inflori la primavara si ne va sufoca cu puful raufacator? Ce a facut cu noroiul de pe trotuare. Asteapta viitoarele alegeri sa faca promisiuni ?
  Starea Civila in Teatru Dramatic ?
  Ori ne batem joc de Cultura ori de noile familii ? de ce nu ati improvizat un cort in fata garii ? poate ca era mai romantic si la gazeta de perete realizarile lui Stan cu citymanagerul Aurel Vlaicu galatean din tata-n fiu.
  Va mai mirati ca pleaca lumea pe capete din Galati ? O sa mai luati taxe de la echipa primariei in scurt timp daca o veti duce-o tot asa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Luni, 07 Ianuarie 2013 02:36
  Nimic concret nu s-a realizat ,poate doar schimbarile de stabi prin unele institutii ,nu inteleg de ce ,ca tot aia care au fost inainte sunt si acum in CL . De ce mama dracului mai cheltuie 200000 de euro pentru audit ,nu au audit intern ,nu este Curtea de conturi care descarca de gestiune ? Probabil ca este vreo firma "pretena" vizat sa faca auditul si prin care se vor sifona euroii spre punga aliantei. Faceti pariu ca nu vor fi gasite decat nereguli minore si ca nimeni nu va face puscarie sau plati ? Daca urmare auditului se recupereaza 200001 euro ,ii inteleg utilitate .Dom primar ,luati vreo mie de euro si carpiti scara de pe Aleea Comertului din Micro 19 ,stiti unde vine cartierul asta? Eu cred ca nu ,altfel ati vedea cum se circula pe aceiasi alee in zona pietei si mai ales,veti vedea, ca nu aveti unde calca din cauza rahatilor de caini....
  0
  0
  Raportează
 • postat de baba vanga
  Luni, 07 Ianuarie 2013 01:06
  ce noroc pe capul nostru. de maine va curge lapte si miere pe stazile pline de gropi. stiti bine e o vorba ............orice minune dureaza trei zile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 07 Ianuarie 2013 00:46
  sa fim seriosi .... ne vom duce dracu in acesti 3 ani jumatate cat au mai ramas..... din 2002 pana in 2012 am pierdut 60.000 de locuitori, pana in 2020 vom pierde inca 100.000 daca mai continuam sa nu facem centrale pe carbuni, lemne sau etc.... daca facem mall-uri si hypermarket nu inseamna conditii de trai mai bune, inseamna ca nu producem nimic si ne adancim si mai mult in statutul de tara sclav, piata de desfacere...... treaba cu podul nu o sa o cred pana nu vad ca se face prima sapatura , caci astia ne asmut acum cu podul, apoi la viitoarele alegeri vor spune ca vor votul sa termine podul....
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 07 Ianuarie 2013 00:45
  sa fim seriosi .... ne vom duce dracu in acesti 3 ani jumatate cat au mai ramas..... din 2002 pana in 2012 am pierdut 60.000 de locuitori, pana in 2020 vom pierde inca 100.000 daca mai continuam sa nu facem centrale pe carbuni, lemne sau etc.... daca facem mall-uri si hypermarket nu inseamna conditii de trai mai bune, inseamna ca nu producem nimic si ne adancim si mai mult in statutul de tara sclav, piata de desfacere...... treaba cu podul nu o sa o cred pana nu vad ca se face prima sapatura , caci astia ne asmut acum cu podul, apoi la viitoarele alegeri vor spune ca vor votul sa termine podul....
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Luni, 07 Ianuarie 2013 00:43
  Dom''PRIMAR,aveti majoritate in C.L.,aveti experienta in MANAGEMENT-ul unei institutii si-ati dovedit-o cu varf si indesat la F.C.OTELUL,aveti consilieri cu STAIF,dovediti in continuare ca noi GALATENII nu v-am dat votul inutil.
  Multumit is de miscarile facute pana-n momentul de fata(stiti''se poate si mai bine").
  Intr-adevar, e loc si de mai BINE, dom'' PRIMAR.
  Un nou AN cu sanatate, cu multe realizari atat pe plan fmilial dar mult mai mult imi si ne dorim noi Galatenii sa aveti mari --succesuri--,a se citi SUCCESE in urbea si pentru urbea din care face parte si subsemnatul.
  Suntem cu ochii pe d-stra.
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.