Impozite care îşi vor schimba stăpânul

Impozite care îşi vor schimba stăpânul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O iniţiativă legislativă care ar crea un fond sigur şi constant la bugetele locale a fost votată miercuri, 4 martie, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cameră decizională pentru acest proiect. Iniţiatorul, deputatul PC gălăţean Bogdan Ciucă (foto), ne-a relatat, vădit fericit,  că a avut susţinere din partea tuturor partidelor reprezentate în comisie şi a înregistrat doar o singură abţinere. Deputatul spune că a primit felicitări pentru această soluţie salvatoare la vreme de criză şi de la primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Amendamentul gălăţeanului la o ordonanţă de urgenţă vrea să schimbe o stare de lucruri care durează de câţiva ani, adică faptul că veniturile strânse la nivel local din taxa de timbru judiciar, care mergeau la Ministerul Public, să rămână la bugetul administraţiei locale.

Un alt amendament propus de Ciucă şi acceptat de comisia de specialitate aduce înapoi la nivelul local un sfert din valoarea impozitului plătit către stat de către avocaţi, notari şi executorii judecătoreşti. Este vorba despre milioane de euro anual, care pot ajunge astfel, în funcţie de mărimea judeţului, la primării, apreciază conservatorul.

„Sunt fericit că am trecut de comisie. În continuare există, 99,9 la sută şanse ca proiectul să treacă de Parlament şi să fie promulgat. Sper ca, astfel, o bucăţică din aceste fonduri recuperate să ajungă şi în colegiul meu”, ne-a mai spus deputatul.

Ciucă speră că proiectul va trece în cel mult două săptămâni prin aparatul Parlamentului. „Este o soluţie de salvare pentru bugetele locale, una foarte tare! Pentru Galaţi, de exemplu, va fi o oportunitate foarte bună!” a explicat Ciucă.

Citit 1244 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.