Alegeri la Pechea. Cărăuşie electorală după lăsarea întunericului
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Alegeri la Pechea. Cărăuşie electorală după lăsarea întunericului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna Pechea a devenit ieri, epicentrul politicii gălăţene, liderii partidelor bulucindu-se acolo pentru a monitoriza desfăşurarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar. Potrivit judecătorului Florin Meleacă, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Pechea, din cei 9.042 de cetăţeni cu drept de vot, până la ora 12,00 votaseră peste 22 la sută. Votul s-a desfăşurat fără incidente majore, făcând excepţie faptul că un bărbat a leşinat într-o secţie de votare pentru că a suferit un puseu de tensiune. Bărbatul şi-a revenit după ce medicii i-au acordat îngrijiri de specialitate şi, după ce a votat, a plecat acasă.

După lăsarea serii, atmosfera a devenit mult mai agitată, zeci de maşini survolând uliţele comunei pentru a aduce oamenii la vot. Potrivit unor surse locale, mai mulţi cetăţeni ofereau 50 de lei celor care acceptau să fie duşi la vot, iar apoi arătau dovada că au votat.

În cursa pentru Primărie s-au înscris patru candidaţi liberalul Iancu Boldea din partea USL, fost primar în mandatul 2008-2012, omul de afaceri Mihăiţă Măncilă din partea PP-DD, democrat-liberalul Marin Meca şi Vasile Manea din partea PER, fost primar PSD în perioada 2000-2008. Pechenii au fost nevoiţi să-şi aleagă din nou primarul după ce Nicolae Marin, care a câştigat alegerile din 2012, a obţinut prin redistribuire un mandat de senator în Colegiul nr. 1 Senat şi a renunţat la Primărie.

    

Citit 2727 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.