Alegeri la Pechea. Cărăuşie electorală după lăsarea întunericului
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Alegeri la Pechea. Cărăuşie electorală după lăsarea întunericului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna Pechea a devenit ieri, epicentrul politicii gălăţene, liderii partidelor bulucindu-se acolo pentru a monitoriza desfăşurarea alegerilor parţiale pentru funcţia de primar. Potrivit judecătorului Florin Meleacă, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Pechea, din cei 9.042 de cetăţeni cu drept de vot, până la ora 12,00 votaseră peste 22 la sută. Votul s-a desfăşurat fără incidente majore, făcând excepţie faptul că un bărbat a leşinat într-o secţie de votare pentru că a suferit un puseu de tensiune. Bărbatul şi-a revenit după ce medicii i-au acordat îngrijiri de specialitate şi, după ce a votat, a plecat acasă.

După lăsarea serii, atmosfera a devenit mult mai agitată, zeci de maşini survolând uliţele comunei pentru a aduce oamenii la vot. Potrivit unor surse locale, mai mulţi cetăţeni ofereau 50 de lei celor care acceptau să fie duşi la vot, iar apoi arătau dovada că au votat.

În cursa pentru Primărie s-au înscris patru candidaţi liberalul Iancu Boldea din partea USL, fost primar în mandatul 2008-2012, omul de afaceri Mihăiţă Măncilă din partea PP-DD, democrat-liberalul Marin Meca şi Vasile Manea din partea PER, fost primar PSD în perioada 2000-2008. Pechenii au fost nevoiţi să-şi aleagă din nou primarul după ce Nicolae Marin, care a câştigat alegerile din 2012, a obţinut prin redistribuire un mandat de senator în Colegiul nr. 1 Senat şi a renunţat la Primărie.
    

Citit 2638 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 10:34

4 comentarii

 • postat de ana
  Marți, 26 Februarie 2013 13:42
  A fost o campanie electorala foarte murdara deoarece contracandinatilor celui care a castigat le-a fost teama ca vor pierde alegerile si au "murdarit " un om care a demostrat ca este puternic. Nimeni nu recunoaste ca a castigat cel mai bun desi s-a aruncat cu noroi in el pana in noaptea dinaintea alegerilor. Este cel mai bun, a dat de lucru la peste 180 de femei care castiga un salariu decent. Cei curiosi ar putea sa ceara la REVISAL castigurile salariale de la COMPANY MED SRL. Dar, desi este cel mai bun a intampinat cele mai multe greutati din partea "domnilor" desi nu merita numiti asa, care au aruncat vorbe neadevarate doar, doar vor pune mana pe primaria. O sa vedeti ca ca viata "dulce" de la primaria s-a terminat. De ce v-a fost frica nu ati scapat. Cine nu munceste si nu este in slujba cetateanului va pleca singur.
  Mihaita Mancila cel despre care un contracandidat a spus ca nu are "carte" le va demonstra ca a venit la primarie sa faca ceva pentru cetatenii comnunei Pechea si va dezamagi concurenta. Modestia, priceperea si inteligenta de care da dovada sunt native si benefice pentru comuna. Asta nu au inteles Meca, Boldea, Stefu, Gica Salceanu si alti cativa. Aranjamentele, coruptia si mizeria care au facut "casa buna" cu acestia se va desconspira. Lumea va afla adevarul. A fost greu dar CEL MAI BUN A INVINS.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vis-a-vis
  Luni, 25 Februarie 2013 12:08
  Si daca sunt surse demne de luat in serios de ce nu spuneti cine practica ˇturismul electoralˇ la ceas de seara ? Si mai pacaleau alegatorii cu 50 lei!
  Mita electorala a functionat pentru ca si Politia si Jandarmeria dorm pe ele. Cu complicitatea lor am ajuns sa fim condusi de impostori. Acesti impostori ne-au adus la sapa de lemn si ne-au trimis in pribegie.
  Rusine, de trei ori ; rusine, rusine, rusine !!! ? !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zig_Zag
  Luni, 25 Februarie 2013 10:10
  Trăiască victoria în alegeri !

  Noul PRIMAR ALES este Domnul MIHAI MĂNCILĂ !
  Succes, mult succes în noua activitate, Domnule PRIMAR !
  Și să dea Domnul să auzim numai vești bune!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zig_Zag
  Luni, 25 Februarie 2013 10:01
  S-a votat !

  Și intradevăr, s-a votat fără probleme!
  Deși rezultatul se cunoaște, Doamna ziarist refuză să ni-l comunice! Iar asta mă face să cred că VLG nu este un ... COTIDIAN INDEPENDENT !?!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.