Domnitor la mâna aleşilor: Cartierul „Petru Rareş”, în Galaţiul vechi

Domnitor la mâna aleşilor: Cartierul „Petru Rareş”, în Galaţiul vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cartierul Petru Rareş, aşa s-ar putea numi zona veche a oraşului situată la nord de Grădina Publică, şi cuprinsă între străzile Traian, Domnească, Prundului şi Cezar. Proiectul de hotărâre privind botezul acestei zone figurează pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi.
Autorităţile consideră că acesta ar putea fi un gest de omagiu faţă de fostul domnitor al Moldovei. În raportul de specialitate al proiectului se arată că „Petru Rareş, fiul natural al lui Ştefan cel Mare, a fost domnitor al Moldovei de două ori. Viaţa lui Petru Rareş înainte de domnie este destul de puţin cunoscută, Ion Neculce menţionând că acesta era negustor de peşte în zona Galaţiului”. Raportul anexează chiar şi o descriere a lui Petru Rareş în viziunea lui Grigore Ureche: “Cu adevărat era ficior lui Ştefan Vodă cel Bun, că întru tot simăna tătâne-său, că la războaie îi mergea cu noroc, că tot izbândiia, lucruri bune făcea, ţara şi moşiia sa ca un păstor bun o socotiia, judecată pre direptate făcea”. Petru Rareş a ajuns însă, la mâna aleşilor locali care vor decide dacă vor boteza cu numele lui un cartier al Galaţiului.

Citit 2062 ori Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2013 22:08

4 comentarii

 • postat de Radu de Galati
  Marți, 26 Februarie 2013 12:32
  Mi se pare o jignire pentru Galati. Eu propun cartierul Cuza Voda, este un domnitor galatean si galatenii ar trebui sa-l cinsteasca cu adevarat pe Cuza nu pe Rares. Este mult mai important Cuza decat Rares.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Marți, 26 Februarie 2013 07:03
  Îmi place ideea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mariuca
  Marți, 26 Februarie 2013 06:42
  Intelegem ca cineva doreste sa arate ca se face ceva/munceste dar nu cu botezuri se incepe ci cu nasterea, deci construiti intai si dupa aia botezati. Si cum spune ala de la Pro, La treaba .... nu la botez.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Marți, 26 Februarie 2013 01:51
  noi murim de foame..... si galatiul este botezat....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.