Pe masa aleşilor locali: Nou Orăşel al Copiilor în Noul Galaţi
Foto: Foto: Arhiva

Pe masa aleşilor locali: Nou Orăşel al Copiilor în Noul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unde ieşim cu prichindeii la joacă ori la plimbare? Iată o întrebare deloc comodă pentru părinţii care îşi doresc tot ce e mai bun pentru copiii lor. Vestea bună este că pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre care vizează modernizarea Orăşelului Copiilor din Ţiglina I, strada Regiment 11 Siret.

Deşi oferă un spaţiu generos - 10.920 metri pătraţi, în prezent parcul nu mai corespunde din punct de vedere al cerinţelor de siguranţă impuse de normele europene. Pe româneşte, echipamentele de joacă sunt deteriorate, descompletate, iar unele chiar nefuncţionale. Gălăţenii ştiu asta de multă vreme, dar tot e bine că au văzut şi autorităţile. Şi dacă tot au „constatat” că parcul numai parc nu este, au de gând să transforme obiectivul într-un adevărat Orăşel al Copiilor.

Distracţie pe categorii de vârstă

În documentele care au ajuns în atenţia consilierilor locali se arată că parcul va fi conceput ca un ansamblu multifuncţional, cu patru minizone. Prima, va fi dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 5 ani, cu echipamente de joacă potrivite, nisip şi apă. Categoria următoare, 6-10 ani va avea, la rândul ei, instalaţii de joc pe placul copiilor. În plan este prevăzută şi o zonă de sport, gândită pentru gălăţenii cu vârsta între 11 şi 15 ani, cu teren de baschet, mese de ping-pong, skating şi piste pentru carturi electrice. Şi, în fine, va fi amenajată şi o zonă de odihnă, agrement, plimbare, dotată, însă, şi cu aparate fitness.

Prin proiect sunt prevăzute o serie întreagă de lucrări: amenajarea zonelor verzi cu gazon, arbori, arbuşti şi gard viu, alei pietonale din piatră cubică şi piste pentru role, biciclete şi carturi, terenuri de sport, ba chiar şi amenajarea unui iaz artificial cu fântână arteziană. Bănci, coşuri de gunoi, cişmele, obiecte decorative intră în schemă de la sine, dar apar, mai nou, un pavilion multifuncţional pentru administrarea şi gospodărirea parcului şi un spaţiu expoziţional! Va exista chiar şi un sistem de supraveghere video - ca să nu le mai strice ăia mari şi răi leagănele celor mici - şi reţea Wi-Fi, iar iluminatul parcului se va realiza printr-un sistem mixt din reţeaua de iluminat public şi corpuri cu acumulatori solari. Ce mai, o bucurie!

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.244.177 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni. Rămâne de văzut ce vor decide aleşii în privinţa planurilor Primăriei şi dacă Orăşelul Copiilor se va transforma vreodată într-un veritabil Nou Orăşel al Copiilor din Noul Galaţi.

Citit 3191 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.