De Paşti şi de Crăciun, tichete sociale pentru cei mai săraci gălăţeni
Foto: Foto: Vasile Caburgan

De Paşti şi de Crăciun, tichete sociale pentru cei mai săraci gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un pachet cu alimente de bază de persoană sau familie ori tichete sociale în valoare de 100 de lei de persoană sau familie, asta vor primi de Paşti şi de Crăciun cei mai săraci gălăţeni. Hotărârea a fost votată de aleşii locali deoarece în evidenţa Serviciului Public de Asistenţă Socială figurează mai multe persoane singure şi familii aflate în dificultate şi care solicită acordarea ajutoare pentru achiziţionarea de alimente, în special în preajma sărbătorilor legale.

Tichetele sau pachetele vor fi acordate, în limita fondurilor, persoanelor sau familiilor cu un venit net lunar pe membru de familie sub nivelul salariului minim pe economie. Primii pe listă sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. De asemenea, sunt pe listă familiile cu mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ. La fel, şi familiile confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acesteia, care  reprezintă cazuri sociale. Nu au fost uitate nici persoanele cu handicap gradul I, II şi III şi alte situaţii sociale deosebite constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Prima dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii ajutorului de urgenţă este să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere. Nu trebuie să deţină în proprietate o altă locuinţă, autoturism, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi, iar spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute de lege. Verificarea îndeplinirii condiţiilor se va face prin anchetă socială de către Serviciul Public de Asistenţă Socială. Tichetele sociale sunt destinate exclusiv pentru achiziţionare de bunuri alimentare, cu excepţia băuturilor alcoolice!

Mâncare în loc de transport

Potrivit primarului Marius Stan, sursa de finanţare a acestui ajutor o constituie suma de 80 de miliarde de lei vechi economisită din reducerea subvenţiei la Transurb, ca urmare a înlocuirii abonamentelor cu bilete de călătorie: „Este un ajutor cum nu se poate mai corect, mai onest şi direct faţă de oamenii care chiar au nevoie”. Cât despre cozile interminabile la care au stat pensionarii pentru bilete, edilul crede că vinovat este Transurb, care are ocazia să-şi pună la punct sistemul la următoarea distribuţie a biletelor.

  

Citit 3398 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:53

7 comentarii

 • postat de nusalina@
  Miercuri, 10 Aprilie 2013 21:48
  decat bilete 30/luna mai bine 20 protexuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de paula
  Marți, 09 Aprilie 2013 14:23
  de unde luam ajutoarele pentru sarbatorile pascale pe 2013??????
  0
  0
  Raportează
 • postat de mmm
  Luni, 18 Martie 2013 12:27
  sunt prea multe bilete ptr un pensionar..30...de parca ar merge in fiecare zi la servici...nu e corect....mai ganditi-va....cred ca 10 sunt destule ptr orice pensionar,numai daca acestia vor sa se plimbe toata ziua pe la piata!!!..parerea mea
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Luni, 18 Martie 2013 10:16
  Eu nu inteleg banii pe bilete tot sunt decontati la bugetul local, de ce nu se impart acei bani proportional la pensionari? Unii au nevoie de transportul in comun,altii nu, unii poate vor sa mearga cu maxi-taxi, altii sa-is cumpere abonamente,samd.E musai sa platim un serviciu public de transport in dauna unuia privat? Eu cred ca galatenii au dreptul sa decida cum vor sa-si cheltuie banii si nu consilierii.Ce-ar fi daca maine s-ar decide ca primaria sa acorde subventii in bilete la bacul peste Dunare?Sau bilete de trimitere la cabinetul doctorului Bugeac musai pentru echografii gratuite? Da nu stiu ce ma agit, pensionarul galatean e obisnuit sa se umileasca la pomeni electorale si sa voteze PSD-ul,asa ca ce mai conteaza?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirela
  Luni, 18 Martie 2013 09:53
  Acum o sa fie mai liber de luat bilete , nu se mai ingramadesc chiar din primele zile . Biletele sunt transmisibile de la o luna la alta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hai la vot
  Luni, 18 Martie 2013 09:36
  Nu. Vinovat esti tu ca nu ai rezolvat aceasta problema impreuna cu Transurb, inca din stadiul de proiect si nu se ajungea la imaginea asta dezolanta a sutelor de oameni batrani stand la cozi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pescarita
  Luni, 18 Martie 2013 08:57
  cum au facut si cu ajutoarele nimic nui adevarat...de unde luam tichetele????ne anunta cineva/???cind mergi si intrebi dau din umeri ...nu mai sant...totul e doar pe hirtie...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.