Gata cu scheletul de la Inelul de Rocadă - Arteziene şi borduri noi pe strada Brăilei

Gata cu scheletul de la Inelul de Rocadă - Arteziene şi borduri noi pe strada Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Galaţiul în care, după o ploaie torenţială, canalizările devin havuzuri, iar conductele sunt sită, nu mai puţin de 8,6 milioane de lei „ţâşnesc” din bugetul local al anului 2013 pentru amenajarea sau reabilitarea şi modernizarea unor fântâni arteziene * Bordurile schimbate şi/sau vopsite alb-roşu de pe scuarul Brăilei vor fi înlocuite


Uriaşa construcţie metalică de la Inelul de Rocadă va dispărea şi în locul ei va răsări o fântână arteziană cu diametrul de 18 metri, căreia îi vor ţine isonul alte zece fântâni arteziene ornamentale, cu diametrul de 12 metri, amplasate pe scuarul central al străzii Brăilei. Şi asta nu e tot! Bordurile care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde, schimbate sau vopsite în roş-alb astă toamnă, vor fi înlocuite (iar!) cu borduri de 20x25 centimetri. Mai mult, în mijlocul scuarului va fi amplasat un gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri - ca să nu mai calce nimeni spaţiul verde -, iar trecerile de pietoni existente vor fi amenajate cu pavele pietonale. În fine, spaţiul verde va fi amenajat cu gazon şi udat nu cu furtunul, ci cu un sistem automat de irigare.

Valoarea totală a investiţiei este de 4.084.980 de lei de la bugetul local şi aleşii i-au dat undă verde prin aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare scuar central strada Brailei - Inel de Rocadă”. Prin lucrarea care va dura 12 luni, autorităţile sunt convinse că se va reuşi „integrarea peisagistică a acestei zone, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit şi neunitar al scuarului şi creşterea gradului de siguranţă rutieră”, cel puţin aşa prevede hotărârea votată de aleşi.

Şi asta nu e tot! Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, lucrările de modernizare a oraşului vor trebui să fie sincronizate cu reparaţia capitală a magistralei CET, solicitată deja de Electrocentrale. Concret, vor fi intervenţii pe Brăilei, intersecţia Coşbuc, Regiment 11 Siret, până în Faleză, de aceea aleşii s-au grăbit să gireze aceste studii de fezabilitate de reabilitare a spaţiului verde a scuarului. Oricum, rămâne de discutat dimensiunea scuarului şi eventual lărgirea arterei cu încă o bandă.

Modernizare, etapa a II-a

Aleşii locali au aprobat şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2013, pentru a doua etapă de reabilitare şi modernizare a fântânilor arteziene. Dacă în prima etapă a fost vizată doar arteziana din Grădina Publică, acum sunt avute în vedere „Fata pe Valuri” de pe strada Domnească, "Păpădia" de la Sindicate, "Fântâna cu valuri" din Mazepa, cele şapte arteziene de la Direcţia de Fiscalitate şi cei patru "Nuferi" de pe Domnească, de la blocul M. Principalele intervenţii avute în vedere sunt refacerea placajelor cu marmură sau, în cazul "Fetei pe Valuri", placarea bazinului cu marmură colorată, refacerea tencuielilor de etanşare degradate şi înlocuirea sistemelor hidraulice şi iluminarea arhitecturală a obiectivelor. La arteziana din Mazepa se va monta o a doua pânză-val din tablă perforată pentru atenuarea zgomotului produs de căderea apei. Valoarea totală a investiţiei este de 4.532.995 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare de 12 luni.

Citit 4888 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:48

61 comentarii

 • postat de popa mica
  Miercuri, 20 Martie 2013 09:50
  Parcurile de copii sunt în paragina( seara sunt persoane care vin cu căini și închid porțile parcului, iar căini își fac nevoile prin parc , copii vin și se joaca ) e vb. de parcul de pe str. Roșiori . Posesori de animale sa aivă punguțe,măturica și făraș sa adune ce fac cei ținuti de lanț( NU TREBUIE SA VA AMINTESC CUM SE VEDE RAHATUL DE CÂINE TÂRȘIT PE ALEI, PARCURI ETC.) Sa fie amenajate parcuri de animale . Un proiect de lege cu amenzi pentru cine nu respecta legea. D-l or din primărie mobilizativa și faceți ceva pentru acești copii care nu are spatii de joaca și mai vin și căinii peste ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de popa mica
  Miercuri, 20 Martie 2013 09:49
  Parcurile de copii sunt în paragina( seara sunt persoane care vin cu căini și închid porțile parcului, iar căini își fac nevoile prin parc , copii vin și se joaca ) e vb. de parcul de pe str. Roșiori . Posesori de animale sa aivă punguțe,măturica și făraș sa adune ce fac cei ținuti de lanț( NU TREBUIE SA VA AMINTESC CUM SE VEDE RAHATUL DE CÂINE TÂRȘIT PE ALEI, PARCURI ETC.) Sa fie amenajate parcuri de animale . Un proiect de lege cu amenzi pentru cine nu respecta legea. D-l or din primărie mobilizativa și faceți ceva pentru acești copii care nu are spatii de joaca și mai vin și căinii peste ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eusebiu
  Marți, 19 Martie 2013 14:09
  Adrian Sandu are dreptate. Multi cetateni senili, cu IQ -(minus)83 si sariti de 70 de ani au votat acest primar si au ales ca orasul Galati sa fir condamnat inca (cel putin) 4 ani de acum incolo. E si normal sa fie de acord Marius Stan, ca doar au primit inainte de alegeri drept mita un pix si un caiet A4, eventual sa scrie pomelnice pentru preafericitii-ultracalifragiristici preoti. Slava Domnului ca sunt ateu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Adrian Sandu
  Marți, 19 Martie 2013 12:56
  Am o mica rugaminte la tine: gaseste o piatra de moara, leaga-ti-o bine de gat si arunca-te in viitoarea fantana arteziana. Ai face un mare bine orasului.

  Si hai zi-mi sincer, tu cand pleci intr-o vacanta, alegi destinatia in functie de potentialul turistic sau in functie de borduri? Este o singura metoda prin care Galatiul poate redeveni un oras frumos: o ditamai bomba si apoi refacut totul de la zero. Refacut de oameni cu cap, nu de toti agaricii, logic...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 19 Martie 2013 12:04
  @Adrian Sandu, tu si "si multi alti cetateni ", se intampla sa fi auzit de secolul XXI ? Sau inca nu ?
  Nu de alta dar investitorii si turistii nu dau navala la o fantana arteziana sau la niste borduri vopsite. Asta-i o certitudine
  O alta ar fi ca degeaba as consuma niste minute din timpul personal ca sa-ti explic mai aplicat cam de ce nu avem investitori, locuri de munca care sa ofere o alternativa celor ramasi acasa la decesul industriei socialiste insa te intreb simplu: asa , pe intelesul tau si a altor "multi cetateni".
  Daca ai fi investitor te-ar interesa zona libera si facilitatile ei sau fantana arteziana de la inel rocada, eventual diamentrul ei ?
  Daca ai fi turist si-ai zbura doua ore, maxim trei, pana in Romania ti-ar pasa de culorile in care sunt vopsite bordurile sau mai degraba de faptul ca faci mai multe ore pe sosea - de la cel mai apropiat aeroport- sau pe calea ferata pana in Galati decat ti-a luat ca sa ajungi in Romania ?
  Si ma opresc spundandu-ti ca nu astept cu cine stie ce interes raspunsul tau :-))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian Sandu
  Marți, 19 Martie 2013 07:11
  Eu ca si multi alti cetateni sunt de acotd cu Marius Stan si cu ce vrea el sa faca pentru orasul nostru. Daca nu schimba fata orasului atunci cum sa vina investitori, turisti si cum sa ajunga bani in oras?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian Nastase
  Luni, 18 Martie 2013 23:19
  Propun o alternativa care va multumi pe toata lumea:
  Intrarea tunelului pe sub Dunare sa se faca din mijlocul Inelului de Rocada, iar pe lungimea tunelului de la Ultimul Leu si pana la Dunare sa se construiasca subteran un mega-stadion, 5 magazine Mega-Image si noul sediu al primariei, toate inconjurate de 12 tipuri de borduri vopsite in toate culorile curcubeului.

  Sa se desfiinteze toate scolile, spitalele, muzeele si spatiile verzi din oras! Lumea este satula de recreere si bunastare! Stane, batranii pe care i-ai lasat fara bilete nelimitate la autobuz nu mai au destul spatiu pentru muraturi in garaje si vor garaje supraetajate cu loc de veci la subsol! Tinerii se plang ca inca se mai gasesc 1-2 locuri de munca!

  Opriti cresterea economiei orasului, altfel se va ajunge la genocid in masa!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de sox
  Luni, 18 Martie 2013 22:39
  Sa va fie rusine ...!!!!!! In orasul asta nu ati facut altceva decat borduri, borduri, borduri colorate, borduri de 25, borduri de 40 etc. Faceti ceva util orasului asta, faceti un aeroport poate sa scoatem si noi capul in lume....Va bateti joc de orasul asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tastați ,, Țiglina Unu pe Google Imagine(fotografii) și veți vedea Orașul Galați, cum a fost și cum este azi la care sunt atașate comentarii mass-media. Analizați, comparați.
  Luni, 18 Martie 2013 22:21
  Tastați pe Google Imagine(fotografii) ,,Țiglina Unu'' și veți viziona fotografii a orașului de odinioară, chiar și din perioada lui Ceaușescu la care sunt atașate și comentarii și puteți discerne pentru comparație cum este mai bine ca arhitectură.
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparat
  Luni, 18 Martie 2013 21:22
  ioane, de ce nu vrei sa lasi oamenii sa i-si faca o parere proprie despre diferentele din era pdl si usl? poate esti activist usl. cu atit mai mult, convinge-ti patronii de partide ca trebuie ca oamenii sa va respecte pentru ceea ce faceti pentru ei si nu pe vorbe de ocara aruncate la adresa adversarilor. acelasi indemn si pentru adversarii politici a usl, daca mai exista. mai lasati vrajelile electorale si apucati-va de treaba pentru care oamenii va platesc prin contributii si taxe si impozite, nesimtitilor de mincinosi si fatarnici politicieni ca nu va mai satura DUMNEZEU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gopo
  Luni, 18 Martie 2013 21:19
  @ dorin :)))))))

  piticii sa fie in jurul palmierilor si intre palmieri merg bine "doua albe ca zapada, niste cerbi si caprioare si multe flori de plastic." ... caprioarele sa fie alergate de tigri bengalezi si in palmieri sa fie maimute

  albele ca zapada sa faca cu mana trecatorilor precum jucariile "perpetuum mobile "

  :)))))))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 18 Martie 2013 21:00
  Mars ma cu faze de gen "ati vrut USL, inca 4 ani de saracie".
  Bine ma desteptilor c-a fost mare bogatie cu sinistrii aia din PDL, dupa care ne facem cruce c-am scapat.
  Ia mai usor cu propaganda!
  Sustin ideea cu micsorarea scuarului de la inelul de rocada pentru fluidizarea circulatiei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un ”frustrat” oarecare
  Luni, 18 Martie 2013 20:47
  @@un ”frustrat” oarecare De-a lungul anilor l-am cunoscut bine pe cel de care discutam. Parerea aceasta nu e numai a mea printre cei ce-l stiam, omul fiind destul de nediplomat si neelegant in unele situatii oficiale cand se cerea mai multa atentie in interventii. Is multe de spus si despre cum a ajuns in inchisoare sub comunisti. Exprimarea mea e fara echivoc, neavand nevoie de rectificari. Desigur ca nici studiile nu mi le-am facut la Spiru Haret. Opera i-o cunosc bine, fiind de referinta pt. oras si judet, dar eu vorbeam de altceva. Insa nu dau curs unor discutii primitive, cu ton de scandal si injuraturi berechet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirela
  Luni, 18 Martie 2013 20:31
  CUM ESTE POSIBIL SA FACI FANTANI ARTEZIENE PE STRAZI !MARE DREPTATE ARE ;Y"DOMNULE STAN ,DACA NU STITI , INVATATI DE LA ALTE JUDETE .
  0
  0
  Raportează
 • postat de ATENTIE!!!
  Luni, 18 Martie 2013 19:53
  Galati - orasul cimitir. Se construiesc biserici la tot pasul. Oriunde moare cate o baba se ridica cate o cruce in mijlocul drumului. Ca la tara. Nu m-ar mira sa apara peste noapte o troita in mijlocul Rondoului. Cum este mizeria aia de beton si tabla care urateste scuarul verde din fata Casei de cultura a sindicatelor. Nea Castaian dicteaza iar politicienii i se supun.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dorin
  Luni, 18 Martie 2013 19:30
  puneti niste pitici din aia de lut, doua albe ca zapada, niste cerbi si caprioare si multe flori de plastic. ar fi in tonul orasului ,in general. nu cumva sa puneti vreun simbol religios. 99 la suta din soferii, cei mai multi cu pacate numai de ei stiute isi vor face cruce cu doua miini. cum vor mai fi atenti la trafic si la invirtirea volanului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de @un ”frustrat” oarecare
  Luni, 18 Martie 2013 18:43
  "P.Paltanea am mari rezerve, din cauza personalitatii sale, nu intotdeauna prea civica. Altfel interventiile dvs. cred ca se bazeaza pe o buna informare in prealabil."

  Istoricului Paul Păltânea " am mari rezerve(!) din cauza personalităţii sale(?!)" . Păi dacă recunoşti că este o personalitate de ce ai mari rezerve?
  "...nu întotdeuna(!?) prea civică" Aşadar nu întotdeuna ci, doar uneori. Este civică(!?) dar ...nu prea:))) Personalitatea...
  Ai tu habar cine a fost şi ce-a făcut profesorul Păltânea?
  Ai tu idee, ipochimene ce este civismul şi cum n-ar fi putut avea profesorul Păltânea " întotdeuna o ...personalitate prea civică"? Băi, Spiru Haret sh, amice, tu nu eşti doar frustrat. Eşti pur şi simplu idiot! Asta aşa ...în prealabil:))
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 18 Martie 2013 18:26
  Daca vreti statui la inelul de rocada, propunerea ar fi in acord cu prostii din Galati, CARE AU TOT ALES "SOMITATILE"ORASULUI, aducand Galatiul in halul care este.Pai, o statuie sa fie pusa cu fata spre Brailei, cu vii dinspre Tigline, cu Durbaca cu pantalonii dati jos si cu mataranga in mana, ca asta a dat el galatenilor in cele doua mandate.Plus ca le-ar trezi amintiri frumoase curvelor cu barbati acasa, precum fosta secretara de la IUG, portarita adusa de la IUG la poarta Primariei, care tipa din biroul lui Durbaca, vai Durbi, vai Durbi.....Si nu le mai amintesc pe alte nespalate din orasul asta, care fugeau la PASTILA de la FALEZA, sa-l vada pe Petre Roman, hotarate fiind, nu vrem lei, nu vrem valuata, vrem pe Roman SA NE TUCA.Acum nu se pot duce la closet de foame, dar l-au ales pe Durbi in Parlament, in numele amintirii frumoase petrecute impreuna.Si la aceasta statuie ar trebui adaugat si o scara, pentru pampalaii a caror neveste amorezate de Durbi, mereu ude in chiloti numai cand il vedeau, i-a impins sa-l voteze.Fiind usor accesibil la biberonul lui de parlamentar.

  A doua statuie, Paslaru, cu pantalonii dati jos, aplecat cu spatele spre combinat, aratand celor care l-au ales ce boase are, si ce turela, iar daca face fas, distruge combinatul terminandu-i pe galateni definitiv.Adevarul este ca nu trebuie sa te pui cu asemenea om, ca daca aduna gazele sub presiune, poate arunca Galatiul in aer. Trebuie, neaparat sa i se monteze o supapa de suprapresiune, ca sa nu regurgiteze pe gura, fiind mai grav decat gazul sarin din Vietnam.

  A treia statuie, cucuveaua Galatiului, Bacalbasa, cu sprancele stufoase, misterioase, antene nestiute de nimeni, racordate la fundatia spitalului, emite pe frecvente inalte in eter ca spaga in spital este obligatorie si trebuie legalizata.Pe fruntea-i intunecata , dar plina de ofuri si vaiete de la amaratii care si-au dat duhul in spital, chiar daca mai aveau zile,cu spaga data, le v-a inchina un pamflet care se va termina, atatea zile mi-a dat Dumnezeu.

  Apatra statuie, fostul primar Niciolae, cu fata spre Tiglina 3, in carje, plangand ca cineva i-a turnat o oala de fonta in pantaloni, nu isi mai gaseste instrumentul cu care a dirijat doua mandate Primaria Galati.

  Statuile sa fie din metan, si cand voi trece prin sensul giratoriu, o sa fiu pentru prima data prost crescut, aruncand chistocul pe fereastra masinii, chiar daca nu fumez.
  0
  0
  Raportează
 • postat de doar eu
  Luni, 18 Martie 2013 18:13
  va plangeti, sunteti nemultumiti,voi singuri sunteti de vina,cum castigati un ban ,cum il dati,ori bancii ori la supermarket.aveti investitii,supermarketuri,sunteti bucurosi ca aveti de unde sa va luati seminte si bere,nu va ma plac hainele romanesti,dati de munca la chinezi si la turci,nu va mai plac alimentele romanesti,dati de lucru la unguri si la polonezi,merele romanesti sunt prea mici,carnea romaneasca e de cal,laptele e contaminat,varza e mai buna cea din Macedonia,masina e mai fitoasa cea din Germania,si tot asa.SARACIA ESTE PENTRU VOI,O MERITATI
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 18 Martie 2013 17:47
  Faceti bai un ARC DE TRIUMF , ganditi-l in asa fel incat sa fie folosit la ziua nationala cel putin!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ovidiu
  Luni, 18 Martie 2013 17:05
  Ba daca va mai certati mult vine casian si face o biserica acolo in rondou... Asa ca mai bine hai la treaba si puneti niste arteziene ceva, ca ne dispera asta cu crucile lui prin tot orasul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru
  Luni, 18 Martie 2013 17:02
  @ stefan badita frumoasa ideea ta cu cele 4 statui. Dar cine sa o priceapa? Flamanzii astia care comenteaza pe aici?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un ”frustrat” oarecare
  Luni, 18 Martie 2013 17:00
  @stefan badita In privinta propunerii dvs. pt. o statuie viitoare lui P.Paltanea am mari rezerve, din cauza personalitatii sale, nu intotdeauna prea civica. Altfel interventiile dvs. cred ca se bazeaza pe o buna informare in prealabil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu
  Luni, 18 Martie 2013 16:55
  dar statuia galateanului saracit si fara loc de munca ( 18.000 in evidente si cca 40.000 ce au depasit perioada, cu virste neagreate si fara experiente in chat-uri, tubulatori, ospatari, impletitoare covrici...) unde ar ttrebui pusa, in mijloc cu fata in palme?
  0
  0
  Raportează
 • postat de greu
  Luni, 18 Martie 2013 16:55
  "în mijlocul scuarului va fi amplasat un gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri" - Galatiul este orasul gardurilor, prezenta acestui gard este nepotrivita, ba mai mult as dori sa-l desfiintati si pe cel de la statia CEC(Papadie) care este urat si jignitor
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 18 Martie 2013 16:30
  PENTRU IC> ||Sistemul de udare a sucuarului de pe Brailei au fost realizate,prima data , sub mandatul primarului Durbaca prin 2001 ,odata cu reabilitarea sistemului de udare a falezei || Durbaca a fost primar intre 1992 si 2000. Nicolae a fost intre 2000 si 2012, deci Nicolae a realizat lucrarile acelea.

  Propun in centrul Pietei Siderurgistilor (Inelul de Rocada) sa fie facute 4 statui indreptate cu fata spre fiecare bulevard ce intra in intersectie (dar pe partea cu Brailei/Unirii doar 1 statuie), ce sa infatiseze 4 personalitati galatene sau romanesti. De exemplu: Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Paul Paltanea, Constantiin Levaditi, etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 18 Martie 2013 16:20
  Galati: locu 2 la somaj si saracie in tara. Galati: orasul unde se schimba borduri mai ceva ca in bucuresti, a inceput borduriada! sau olimpiada bordurilor! ACU CE VA SPUN, SUPORTATI-L PE STAN! ATI VRUT USL INCA 4 ANI LA GALATI = INCA 4 ANI DE SARACIE, POATE NE SI PIERDEM JUDETU/REGIUNEA, ASA CA ATI VOTAT BUFON SI FOTBALIST!
  0
  0
  Raportează
 • postat de necajitul
  Luni, 18 Martie 2013 15:12
  exista specialisti in drept economic international. ei stiu caile legale internationale de a numii o regiune "defavorizata", argumente sint la greu in galati. de aici sint niste beneficii pentru zona. apoi se pot face demersuri pentru a declara, in timp, galatiul porto-franco sau off-shore, sau alta denumire ce ar atrage investitori romani sau straini fara impozitari exorbitante. galatiul are o forta de munca importanta si eu cred ca doritoare de munca. daca reusesti sa angajezi macar jumatate din forta de munca disponibila in galati, deja poti spune ca ai facut un lucru mare. dupa aia, lucrurile se invirt mai de la sine, se regleaza , evolueaza economic sanatos pentru oras si pentru bugetul tarii, unde nu mai ai statut de "cersetor". daca mittal si damen-ul se supara, galatiul va fi somalia romaniei. trebuie doar dorinta alesilor nostrii , in ceasul al doisprezece-lea sa isi lase timpeniile de partid si personale de invutire si sa actioneze in comun pentru binele galatanilor. asta nu se rezolva definiv in 2-3 ani, poate in 10 ani, dar trebuie vazuta o incredere ce vine din increderea populatiei. sint sigur ca toata lumea si-ar schimba atitudinea de comportament si viata daca ar simti chiar cu incetul o imbunatatire a vietii si a mindriei ca faci parte dintr-o comuniune cu rezultate pozitive. forta de munca este si numeric si doritoare de mers inainte. conducatorii nostrii politici au aceesi dorinta? asta e marea intrebare si cheia rezolvarii saraciei si promiscuitatii in orasul si judetul galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de xyz
  Luni, 18 Martie 2013 14:49
  Pleaca in mortii ma-tii ma stane... Ai pus si tu 2-3 borduri, si gata, acuma vrei arteziene, canale peste Dunare... Noi in loc sa rezolvam probleme mai importante, cum ar fi fluidizarea traficului, etc., vii cu tot felul de basme... ne ducem de rapa.

  Uitati-va si voi oameni cum arata Galatiul in anii `70-`80. O minunatie de oras. Acum suntem de rasul lumii...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mandru cas galatean!
  Luni, 18 Martie 2013 14:38
  Buna ziua!

  Sunt un GALATEAN care imi iubesc orasul poate pentru ca il vad rar si ma bucur cand in fiecare zi citesc ziarul local, cum de alfel ma bucur pentru orice lucru bun care se intampla in oras ca si acesta ... Uitandu-ma la comentariile voastre, zilnic observ foarte multe dezamagiri si le inteleg ... cat despre conducere nu imi permit sa vorbesc! nu vreau sa intelege-ti gresit ceea ce am de zis.... dar totusi de criticat stim toti sa criticam cum ca orasul arata dezastros sau mizerabil... intrebarea mea este cati dintre noi si facem ceva inainte sa il criticam... spre exemplu cati dintre noi stim sa apreciem un cos de gunoi amplasat in cartier si sa nu ne amuzam rasturnandu-l sau distrugandu-l si cati dintre noi cand merg pe strada si au o hartie, un ambalaj o pastreaza in buzunar pana la un cos de gunoi cu toate ca poate nu este in prima suta de metrii? Cati dintre noi cand se duc la un ''gratar'' intr-un loc special amenajat si dupa o betie distractiva stiu ca trebuie sa isi stranga gunoiul din urma? Exemple sunt destule cred ca totusi noi ar trebuii sa intelegem un lucru: RESPECTAND MEDIUL INCONJURATOR NE RESPECTAM PE NOI!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un om necajit
  Luni, 18 Martie 2013 14:34
  regionalizarea e cel mai sanatos concept de economie ce poate exista acum. el pune in principiu cea mai eficienta modalitate de economie. vrei, nu vrei cu asta defilezi, poate ai vreo vina sau nu dar asta e potentialul actual pe care il ai intr-o regiune ce trebuie sa gaseasca cai specifice de dezvoltare economica si sociala. s-a dus cu plinsul la "centru" gen, vreau si eu, si eu, ...eu..eu. da , va exista controlul centrului, cu mijloace intr-o limita de ajutorare si cu interventie in caz de cerseala repetata. asta va mai curma din coruptie, influenta politica, numiri de manageri locali pe voturi dirijate si spagi unde trebuie. regionalizarea nu face decit sa puna in competititie responsabilii de regiuni, oameni ce traiesc acolo. regionalizarea e buna, elimina conceptul comunist de "tot la comun". obliga la actiuni economice, de a asigura linistei cit de cit a populatiei pe care o conduci. eu cred ca e necesara si de aceea trebuie sa ne pregatim sa fim in stare ca la acel moment sa avem un pas facut. fintinile arteziene si bordurile oricum nu costa ezagerat, TREBUIE gasite cai de a reduce somajul, de a creste nivelul salariului in galati, de a creste nivelul de trai, de solidaritate la orasul unde traiesti si multe altele....
  0
  0
  Raportează
 • postat de @y
  Luni, 18 Martie 2013 14:20
  Mai,y,halal comparatie ,Braila....daca in Braila vezi un oras frumos si curat.....ha,ha,ha......atunci da-mi voie sa fac ceva cu parerile tale !!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un om
  Luni, 18 Martie 2013 14:18
  de fapt in acest oras este o problema atit de mare incit celelalte isi pot astepta rindul. parerea mea este ca acum tot efortul si relatii de partid sau de afaceri ale reprezentantantilor alesi trebuie sa fie acela de a descoperii cai de a crea multe locuri de munca. multe locuri de munca inseamna si cresterea salariului angajatului, inseamna si bani la buget, sanatate, invatamint si pensi, inseamna bani pentru cei ce ofera servicii, restaurante, teatre, muzee, activitate de transport,etc.... va venii regionalizarea. ea nu va numara artificiile, stadioanele, bordurile, fintini arteziene. regionalizarea e gindita ca un rezultat al faptului ca de exemplu timisoara, cluj,iasi, constanta, etc, unde treaba se dezgheata nu mai vrea sa trimita bani la giurgiu, calarasi, galati,vaslui, botosani...... treziti-va si lasati in pace aerorturi fantoma, poduri si treceri pe sub pamint s.f-uri, borduri si fintini arteziene din bani publici. pregatiti ca la regionalizare galatiul sa aiba o structura cit de cit competitiva in planul muncii si a incasarilor la bugetul regiuni. altfel sintem sortiti aceleasi cai ca si cea urmata acum, aceea a dezumanizarii pe fondul saracirii care se accentueaza pe zi ce trece. regionalizarea va venii, chiar daca usl lupta sa fie in continuare ca acum. ea vine din conceptul european de dezvoltare regionala. cit credeti ca se pot opune structurile actuale la mersul istoriei? cit timp credeti ca golania, coruptia, mijmasul poate conduce un popor in scadere continuua a nivelului de trai si a numarului de locuitori pe acelasi fond de lipsa de sanatate, cultura, invatamint? treziti-va dragi conducatori cit inca poate nu e prea tirziu. poate mai avem o sansa. pina la urma DUMNEZEUiti da dar nu-ti baga in traita. treziti-va politicieni, ati facut" milionul de dolari" de care nu te intreaba nimeni. de acum trebuie sa faceti si pentru votanti ceva. altfel cred ca vor iesii scintei care nu folosesc nimanui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Luni, 18 Martie 2013 13:22
  Idei bune. Daca e nevoie de sugestii spre imbunatatirea aspectului orasului, suntem multi aia cu idei. Dar chiar o sa vedem astea? sau doar santuri, strazi blocate, inca vreo 2 ani de-acum incolo?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Luni, 18 Martie 2013 13:21
  Idei bune. Daca e nevoie de sugestii spre imbunatatirea aspectului orasului, suntem multi aia cu idei. Dar chiar o sa vedem astea? sau doar santuri, strazi blocate, inca vreo 2 ani de-acum incolo?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un ”frustrat” oarecare
  Luni, 18 Martie 2013 12:53
  Deci Stan are de gand chestia asta cu fantanile, cu bordurile, cu daramarea vechilor cladiri istorice si nu refacerea lor, tocmai pt. o noua „sistematizare a centrului”. Vrea stadion nou in timp ce ”Dunarea” probabil ca trebuie daramat si el, pod-tunel peste-pe sub fluviu, aeroport si tot astfel de planuri grandioase. In acest timp mi-a fatat o catea langa bloc si e o schelalaiala ..., in fiecare dimineata vad noi gauri de canalizare fara capacele furate peste noapte, perspectivele combinatului par tot mai sumbre, gara e inca-n stadiul de neterminata, asa cum o stiti de atatia ani, se desfiinteaza muzeele, in schimb casio dovedeste mult elan sa-si faca propriul sau muzeu religios. Asta e imaginea unui oras degradat, cu venetici ce vor doar sa profite cat de mult de puterea pe care o detin acum si sa se imbogateasca cat se mai poate pe spinarea comunitatii. Si totul e tinut departe de ochii presei, in cel mai mare secret. A spune doar ca „mi-e scarba” e prea putin, facandu-ne partasi prin pasivitate la astfel de nelegiuri. Ne mai si vaitam ca justitia ne e monitorizata de UE. Stane, vino-ti in fire, n-o apuca pe urmele lui durbaca care-si va petrece batranetile-n puscarie cu toata familia, alaturi de boldea, ciuca, paslaru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cata
  Luni, 18 Martie 2013 12:46
  in afara de strada Brailei, mai cunoasteti si alte strazi, respectiv zone ale orasului? cei de pe strada brailei sunt singurii platitori de taxe si impozite? veniti si prin cartierele marginase si mai puneti si acolo borduri noi si asfaltari!!!! ca iti rupi gatul cand mergi pe trotuar....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 18 Martie 2013 12:11
  @postat de @Iancu Jianu
  Nu-i mai pupa talpile lui cap de minge! Chiar crezi ca o noua sleafta de hoti vine sa-si schimbe naravul peste noapte.
  Adica pleaca el de la 14miliarde de lei lunar pentru un salariu amarat de primar??? Sa i-o spui lu' Mutu!
  CINE VINE IN FUNCTII DE CONDUCERE VINE SA FURE, IAR REALIZARILE SUNT DE FATADA, NEREPREZETATIVE PENTRU COMUNITATE ALTFEL AR RAMANE FARA GROS IN BUZUNARE!
  Orasul este terminat din toate punctele de vedere! In primul rand nu mai este ce-a fost adica Industrie serioasa.
  Nu sunt locuri de munca, l-au parasit peste 125.000 de galateni in 23 de ani! si ma refer la cei activi nu decedati!
  Avem 18-60 de locuri de munca si peste 34.000 de someri, asteptam sa vedem un medic specialist cu saptamani sau chiar luni in timp ce "Ba cal, ba sha" o face pe mascariciul la televiziuni la o varsta care ar trebui sa-i fi venit demult mintea la cap! Ironic poate fi oricine dar nu cand te pretinzi a fi persoana publica si ai un statut!
  Nu ma intereseaza cine ar conduce primaria, nici natie nici culoarea pielii, dar SA FACA CEVA VIZIBIL IN TIMP!
  Ne uzam tastaturile de pomana dar nu luam masuri impotriva avestei hotii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Y
  Luni, 18 Martie 2013 10:41
  Fantanele arteziene ar trebui montate prin locuri de recreere,unde sa stai pe o banca ,sa te reculegi,sa-ti plimbi nevasta,mama sau copii,sa aiba prin prejur ceva flori,iarba sau pomi,ca si asa Galatiul asta este napastuit din acest punct de vedere.Luati exemplul Brailei,unde vara ,merg la niste prieteni si vad ca zona artezienelor este cel mai cautat loc,si este foarte frumos.Daca ai nostrii, zic,sa puna arteziene in mijlocul inelului de la rocada,sau pe scuaruri,cine dracu beneficiaza de ele ,ca doar nu opresti masina in dreptul lor, sa te recreezi.Inelul de la rocada mai bine l-ar micsora cu vreo 4 m in diametru pentru a fluidiza circulatia auto ,care este deficitara acum,daramite,cand s-o da in functiune hypermarketul Kaufland.Mai ganditi-va,inainte de a arunca cu bani publici peste tot,si mai ales inutil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de NAIVUL
  Luni, 18 Martie 2013 10:21
  Ca de fiecare data ,comentariile sunt simple rafuieli intre fostii si actualii detinatori ai puterii locale.Sunt cotizant anual alaturi de cei multi la umplerea sacului cu bani de care isi bat joc toti cei alesi.Discutam de marele proiecte din buricul targului care papa mereu toti banii din sac. Ascultati si nevoile celor din cartiere. Cine o fi reabilitat acum 2-3 ani strada Razboieni (parca SC VALCEANA). Veniti sa vedeti ce fel arata bordurile intre strazile Revolutiei si Basarabiei.In multe locuri aceste borduri s-au transformat in mormane de balast.Cineva a furat cimentul; cineva a inchis ochii la receptive; cineva trebuie sa plateasca. ESTE CINEVA CARE TINE CONT DE CE SE SCRIE AICI?
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Luni, 18 Martie 2013 10:12
  Sa speram ca nu este doar o promisiune neonorata ca multe altele! Cu o lucrare serioasa, facuta cu cap si simt estetic, o sa fie foarte frumos!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zmeu
  Luni, 18 Martie 2013 10:11
  Mare lasi mai suntem noi romanii. Stam in spatele pc-ului si suntem zmei. Haideti sa iesim in strada ca alte tari si sa dam jos conducerea actuala. Bun. Dar pe cine punem in loc?? Alti hoti? Cred ca ne meritam soarta inca din istorie. Din vremurile stravechi am fost un popor de pupincuristi. Pleaca ai nostri, vin ai nostri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Popor cu mintea si memoria scurte ce sunteti
  Luni, 18 Martie 2013 09:41
  @Iancu Jianu:
  Bordurile au fost SCHIMBATE nu doar vopsite. Cine are dubii, poate consulta limba de asfalt din preajma bordurilor scuarului, pe banda 3, proaspat turnatat si prost imbinata cu asflatul, si cum pleci din Tiglina catre Inel, si de la Inel la deal, si de la Palatul Telefoanelor spre Centru, si dinspre Centru la deal, spre Papadie. ati uitat cum era ocupata banda 3 cu lucrari si au motivat ca le-au ramas bordurile pe stoc de la Somnorila? Ati uitat ca le-avea Ecosalul in depozit? Bai, da natie de uituci mai sunteti, de-aia aveti ce meritati...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 18 Martie 2013 09:40
  @Claudiu, cum sa ne luam angajamentul ca vom muri cit mai curind si ordonat? Unde ne-ar ingropa ca nu mai sunt locuri in cimitire. Aaaaa.....doar daca ar construi un crematoriu pe undeva prin combinat, ca si-asa nu mai produce nici asta mare lucru. Si uite-asa le oferiti ideile pe tava, "jupinilor" din primarie, sa puna de un proiet cu fonduri europene pentru un crematoriu. Domnilor, e mult pina departe....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 18 Martie 2013 09:40
  Un alt primar "bordurist" acum mai nou face fintini arteziene in intersectii. CORECT !

  Avem un primar care FACE TROTUARU' !!! se ocupa de borduri si flori !

  Lasa dracului bordurile si florile, eu in locul primariei AS DA CU SAPA SI AS PUNE SIMPLU DOAR IARBA !!!!
  Ca nu meritam flori atata timp cat sunt subsolurile pline de rahat, si canalizarile lipsa au dus la aruncarea de caramizi si copaci in canalizari - care au dus si la distrugerea tevilor !!!

  In zona blocurilor G1-11 s-a furat din nou o canalizare (a cata oara !!!) si deja au fost aruncati copaci, blocuri, pietre in groapa !
  TARA IDIOTILOR !

  Dar Apa Canal / Primaria chiar nu are capace de canalizare de rezerva, si cum se fura sa le poata inlocui ???
  Ca sa nu se ajunga la distrugerea tevilor din canalizare, infudarea canalizarilor cu tot felul de aberatii ???

  Dar asta e traim in tara idiotilor !
  Cate despre FALIMENTARA DE FACTO Apaterm din 2011 ce sa mai spunem !
  Abia astept falimentul primariei Galati si sa ajungem sa vedem pretul real al gigacaloriei Apaterm, fara sustinere de la bugetul primariei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 18 Martie 2013 09:26
  De acord cu dl. Claudiu, dar cine se implica? Galatenii care platesc facturile umflate catre APATERM si habar nu au de ce, cauza acestor sume imense find tot hotia si nesimtirea furnizorului?? Citi galatenii au cerut incompetentilor de administratori de bloc, sa refuze plata facturilor? APATERM care este in posesia unor constatari ale politistilor care au descoperit furaciunile din subsoluri inca din primavara anului trecut, a debitmetrelor si a cablurilor de la contoarele de apa?? Cine ar fi trebuit sa se ocupe de inlocuirea acestora in tot acest timp, sapte luni, pina la sosirea iernii? Nu au prins hotii, daca asta va ajuta cu ceva... In orasul rosu, in care coruptia si prostia sunt prezente in toate institutiile, cum sa speri ca va fi bine si pentru turma??
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 18 Martie 2013 09:16
  FINTINA DE LA INELUL DE ROCADA SE VA NUMI "FINTINA MARIUS STAN".CA DREPT CONTRABALASARE CU PARCUL LUI DURBACA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Noul Galati
  Luni, 18 Martie 2013 09:01
  Propun ca in cladirea Primariei sa se inchirieze un spatiu pentru DNA, iar toate aceste "marete proiecte megalomanice" sa aiba, obligatoriu, si avizul institutiei ce se ocupa cu spalarea banilor. Poate in acest mod se mai pune dop la toate visele neimplinite ale unora, care acum sunt mari specialisti de frunte ai administratiei locale, iar in mandatul trecut erau campioni la absente prin CL. Asa se intampla cand ii dai nas lui Ivan...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 18 Martie 2013 09:00
  Un alt primar "bordurist" acum mai nou face fintini arteziene in intersectii. De ce dracu nu face parcuri cu banci si cu flori, de ce nu aduna gardurile de sirma ghimpata pe care sa le inlocuiasca cu gard verde? Cit de multi nepriceputi mai trebuie sa suportam? Fi-v-ar partidele de ris, ca sunteti numiti politic si nu dupa competenta!! Asta-i oras cu gunoaiele imprastiate, cu RER si ECOSAL care nu fac curatenie, cu rahat de ciini peste tot si cu mirosuri imprastiate in toate punctele cardinale?? Bine ca e si viceprimarul lipit de scaunul primariei unde tot nimic nu face cum nu a facut nici pe vremea cind era director la compania marinareasca si nici ca city-manager...auzi city manager...te umfla risul. Domnu', domnu' fost city-manager, .a iesit loboda, ia si rumega poate te ajuta sa gindesti liber, nu numai sa indeplinesti planurile cincinale doar pe hirtie, fii mai activ stimabile si iesi mai des din birou. Cind vei bate strazile cu piciorul, zi de zi, poate, poate sa se schimbe ceva, ca de sedintele voastre si de carnetele cu notite suntem satui. Daca nu puteti, mai cereti sugestii de la cei care au solutii dar nu pot ocupa scaunele voastre, ca de, nu au aceasta sansa, prietenii stiu de ce...
  0
  0
  Raportează
 • postat de @Iancu Jianu
  Luni, 18 Martie 2013 08:51
  Bordurile au fost doar colorate nu schimbate. Daca va place sa inventati e treaba voastra. As fi vrut eu sa vad unele borduri sparte schimbate, dar din pacate nu au fost. Oricum, ideea e ca atunci cand treceti prin anumite orase si vedeti curatenie si fantani arteziene va place, dar cand vine vorba de orasul nostru comentati ca niste terminati. Foarte bine ca darama mizeria aia de schelet. Stane pune-te pe treaba si schimba fata orasului astuia comunist si nu te lua dupa toti papagalii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 18 Martie 2013 07:53
  Cretinilor si tilharilor,lumea proasta care au ales 12 ani un bou de bosorog,drept primar,nu are unde munci,schelalaie de foame,sint imbracati ca vai de ei si voi v-ati apucat iar de gainarii. Furati efectiv banii bugetului local prin schimbarea bordurilor din doi in doi ani. I-mi este scirba de orasul asta si de locuitorii lui dobitoci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul
  Luni, 18 Martie 2013 07:52
  In Rondou ar trebui construit un monument serios ca noi galatenii nu prea avem asa ceva din pacate. Ceva legat de istoria noastra nu sf Andrei urias placat cu mozaic cum zicea popa casian. Aia e o mizerie. Unde s-a mai vazut statuia unui sfant in ortodoxie? Numai dictatorul ala de casian are vultul personalitatii si visuri de marire pamanesti. Galatiul inca mai este un oras mare in tara chiar daca economia e la pamant. Ar trebui sa schimbam fata orasului cu ceva frumos, mai ales in zona aceea unde chiar nu avem monunmente. Ca de fantani arteziene facute de cizmari-arhitecti ne-am cam saturat. Sa vina profesionistii si la noi si sa ne redea frumusetea orasului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 18 Martie 2013 07:52
  Cretinilor si tilharilor,lumea proasta care au ales 12 ani un bou de bosorog,drept primar,nu are unde munci,schelalaie de foame,sint imbracati ca vai de ei si voi v-ati apucat iar de gainarii. Furati efectiv banii bugetului local prin schimbarea bordurilor din doi in doi ani. I-mi este scirba de orasul asta si de locuitorii lui dobitoci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @cetatean
  Luni, 18 Martie 2013 07:27
  Mai cetatene, Electrica nu are treaba cu instalatia din spatiul abonatului! Nu vrei sa vina Electrica sa-ti schimbe si intrerupatorul?? D'oh!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 18 Martie 2013 06:55
  Veniti la Scoala 24 Galati ca se darama pe noi!!! Instalatia electrica a luat foc in doza de la ploile abundente iar electrica nici nu s-a deranjat. Nici acum NU avem reprezentanti ai Primariei in Consiliilede Administratie!! Macar nume si prenume. IGNOR total pentru scoli are acest domn primar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 18 Martie 2013 04:16
  Sistemul de udare a sucuarului de pe Brailei au fost realizate,prima data , sub mandatul primarului Durbaca prin 2001 ,odata cu reabilitarea sistemului de udare a falezei , "rerealizate' in 2009 si vor fi "rererealizate" in 2013 ????? Viitoarea fantana arteziana v-a avea o fundatie solida ,fundatia statuei Sf.Andrei( pentru catre a stat o foreza cateva luni -evident pe bani buni),la care ,bag seama, s-a renuntat ,credemca temporar pana pleaca corifeii ateului Iliescu din Primarie.
  Nu prea inteleg ,trebuie rascolit tot sucuarul pentru inlocuirea tevilor de termoficare ? Chiar asa si bordurile ,se supara Ecosal ,ce bordurile puse anul trecut s-au si mancat sau numai banii ?Astept cu intres rezultatul auditului pe care-l v-a comanda viitorul primar si cate "goluri" v-a gasi in conturile actualei echipe din Primaria Galati.Nu am vorbit si de consecintele auditului ,corb la corb nu-si scoate ochii...... iar galatenii ii voteaza cu ochii inchisi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 18 Martie 2013 03:10
  @Iancu Jianul ,nu zici rau deloc. :-) Ar trebui admirati si zilnic stimati, respectati...
  Trebuie sa te nasti asa; n-ai cum te educa in timp, esti fundamental tarat inca din burta mamei daca tot universul tau este construit si se invarte pe o idee fixa, simpla si zilnica : "ia sa vedem ce mai pot fura astazi, pe cine mai pot minti si fraieri". Chiar ca-i ceva de care nu oricine se poate mandri ca poseda in portofoliu
  Doar ca, de regula, posesorii "calitatii" de mai sus sunt numiti generic "interlopi", "smenari" , "tepuitori". Si nicidecum primari, presedinte de consiliu, consilier local. Sau poate gresesc ? Poate ca s-au schimbat valorile, s-au reasezat scarile calitatilor si defectelor iar eu, de moda veche fiind, nu mai fac fata rigorilor secolului XXI
  Inca o data, recunosc: ai mare dreptate.
  Ne-am obisnuit cu mizeria din cotidian, cu lipsa unui sistem de sanatate, de educatie,cu bezna, cu praful si jegul
  Un asflat fara gropi ne-a speria . Un trotuar care sa nu macine pantofii ar baga in faliment industria producatoare si niste alei pietonale dintre blocuri fara haite de caini vagabonzi ar face viata mult mai putin palpitanta
  Mai bine sa fie totul vopsit alb-rosu (cine dracu' a decretat ca isi doresc galatenii doua culori si nu trei ? :-) ) iar banii sa-i bagam in pamant. Si/sau borduri. Iar la anul sa ne mareasca inca o data taxele si impozitele locale ca sa aiba din ce plati apa pentru arteziene si pe cea de la radacina panselutelor si ghivecele palmierilor.
  Cat despre noi, cred ca ar fi vremea sa ne luam angajamentul ca murim cat mai curand si ordonat. Ca prea ne opunem noului Galati si primarului care, iata, nu-i deloc nou. ci doar un alt ciorditor marunt
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 18 Martie 2013 02:10
  @claudiu. Te lupti cu morile de vant! Cap de minge sub obladuirea extraordinarului USL care a promis in campanie ca face si... drege (nu au specificat pentru cine anume) 3-4 metri cubi de apa rece pentru pensionari. Sa-i iau afisul electoral si sa i-l scuip pe frunte cand i-l mai vad pe la primarie??? ASA AR MERITA.
  Bordurile colorate si schimbate in toamna, acum nu mai sunt bune, hai sa mai spalam din banii prostilor 10ron bucata si 80 in acte nu? C-asa e'n tenis. FIR_AR MAMA VOASTRA DE GOLANI SI NESIMTITI!
  ARSI CU FIERUL PE FRUNTE ATI MERITA SI MUNCA SILNICA PE SALARIUL MINIM!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 18 Martie 2013 02:06
  Citat: Directorul Administraţiei Domeniului Public, Eduard Grosu:
  „O să fie şi flori. Am făcut şi la Inelul de Rocadă instalaţia de irigare, aşa ca la carte, cu temporizator, cu programator ca să iasă şi să ude tot scuarul. O să facem şi o rocărie (de la cuvântul rocă - n.n) combinată cu plante, cu arbuşti frumoşi, cicas, care sunt la înălţimea de un metru, un metru şi ceva, pe care îi aducem tot astăzi şi cu gazon, plus yuca pe margini, o să fie frumos" (viata-libera.ro/articol-Palmierii_de_pe_strada_Brailei_2.html == articol care nu mai este disponibil on-line)
  SC Rutier Conex SRL din Bacău castigase licitatia in 2009 ! Valoare contract in 2009 ,51.700 lei (TVA inclus)
  De la Rocada si pana la intersectia cu Cosbuc trebuiau sa apara 10 arteziene, o fantana cu diametru de 12 m la Inel Rocada, sistem automat de irigare, schimbare borduri si aspect vegetal... Comunicatul pentru presa a fost semnat de Ciumacenco, V.L. a scris un articol (cel putin) si ... tot asa
  In concluzie, o jumatate de miliard in 2009. In 2013 cu cat se va indexa ? :-))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 18 Martie 2013 01:46
  Nea' primare, glumetilor din primarie, terminati frate cu hotia si smecheria asta de 2 lei snopul. Chiar v-a parasit si ultima picatura de bun-simt si decenta ??? Cum adica la "obiectul contractului" sa apara "înlocuirea reţelei de hidranţi pentru udare cu un sistem automat de irigare" pentru scuarul de la Rocada ???
  "Sistemul" pentru care vreti sa mai smenuiti niste bani de la prosti a fost deja platit si ingropat in acelasi loc, TOT DIN BANI PUBLICI SI DE LA BUGET, in 2009, pe vremea lui Nicolae. Nu doar el, Ciumacenco, Chebac ci si multi altii din primarie si Ecosal probabil ca stiu asta la fel de bine ca si mine, trebuie sa existe documente si documentatii, facturi si alte asemenea; exact in aceeasi perioada in care se amenajau fix in acelasi perimetru niste aglomerari de bolovani denumite pompos "rockarie". Tot de la buget platite.
  Posibil ca toti cei enumerati mai sus sa fie loviti brusc de amnezie si fotograful Vietii Libere sa fi ratacit arhiva. Insa eu locuiam in bloc, deasupra APAN-ului (pe vremea aia) si am fotografii cate vreti cu mareata lucrare. In timpul executiei, dupa, cand udau, noapte, (cica) "automat" asfaltul in loc de spatiul verde acele aspersoare platie si ingropate din banii prostilor. Si care exista si acum acolo impreuna cu "mareata realizare"
  Sigur, mintile luminate n-au luat in calcul faptul ca nu exista suficienta presiune in reteaua de apa ca si si functioneze corect ... sistemul. Asa ca la scurta vreme s-a revenit la udatul cu cisterna si furtunul de catre cei de la Ecosal. Insa va repet, este o lucrare deja executata si platita. Inaugurata oficial chiar, la vremea ei
  E o culme a nesimtirii si hotiei sa pretindeti ca reinventati roata doar ca sa mai poata fi sifonati niste bani !
  N-ar fi mai corect sa-i executati silit pe cei care au facut o lucrare nefunctionala ? De la proiectant pana la executant ? Sa recuperati banii aruncati degeaba in loc sa mai ingropati inca o caciula de bani in acelasi loc ?
  Si n-ar cam fi vremea sa mai puneti mana sa faceti si ceva util, cu cap si cu sens in orasul asta ? Altceva decat santuri, sapaturi, borduri si mizerie in plus

  p.s; poate ca cineva de la Viata Libera ar trebui sa isi consulte macar propria arhiva inainte de a anunta aceste ... grandioase proiecte; eventual sa puna niste intrebari la care sa solicite un punct de vedere oficial ; cumva, de undeva, cineva trebuie sa inceapa sa puna o frana acestor mizerii incomensurabile si a batjocurii fata de cetatenii Galatiului
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Luni, 18 Martie 2013 00:47
  Daca o parte din aceste lucrari le vor face cei de la Ecosal insemna ca am ajuns cel mai jalnic oras din Romania spun acest lucru pentru ca din Iulie pana pe la inceputul lui Septembrie ai facut parcari pe o parte si pe alta a blocului pe strada in care locuiesc ( Iasomiei, Micro 17), mai mare bataia de joc in a munci la timpul acela si ,, pofta ,, de a face un lucru bun si durabil e inexistent celor ce au muncit . Au spus ca o vor asfalta pana la sfarsiutul toamnei ... suntem in 18 Martie si nu am mai vazut o masina trecand pe aici de-a Primarie , strada aratand ca dupa razboiul de la Rovine... nu intereseaza pe nimeni cu toate ca celelalte strazi laturalnice sunt aranjate , asta e uitaiata de lume, si mai doresc sa ma scimbe si bordura de la Ultimul leu. ha ha haaa si sa faca fantani, greu fff greu.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.