Gata cu scheletul de la Inelul de Rocadă - Arteziene şi borduri noi pe strada Brăilei

Gata cu scheletul de la Inelul de Rocadă - Arteziene şi borduri noi pe strada Brăilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Galaţiul în care, după o ploaie torenţială, canalizările devin havuzuri, iar conductele sunt sită, nu mai puţin de 8,6 milioane de lei „ţâşnesc” din bugetul local al anului 2013 pentru amenajarea sau reabilitarea şi modernizarea unor fântâni arteziene * Bordurile schimbate şi/sau vopsite alb-roşu de pe scuarul Brăilei vor fi înlocuite


Uriaşa construcţie metalică de la Inelul de Rocadă va dispărea şi în locul ei va răsări o fântână arteziană cu diametrul de 18 metri, căreia îi vor ţine isonul alte zece fântâni arteziene ornamentale, cu diametrul de 12 metri, amplasate pe scuarul central al străzii Brăilei. Şi asta nu e tot! Bordurile care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde, schimbate sau vopsite în roş-alb astă toamnă, vor fi înlocuite (iar!) cu borduri de 20x25 centimetri. Mai mult, în mijlocul scuarului va fi amplasat un gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri - ca să nu mai calce nimeni spaţiul verde -, iar trecerile de pietoni existente vor fi amenajate cu pavele pietonale. În fine, spaţiul verde va fi amenajat cu gazon şi udat nu cu furtunul, ci cu un sistem automat de irigare.

Valoarea totală a investiţiei este de 4.084.980 de lei de la bugetul local şi aleşii i-au dat undă verde prin aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare scuar central strada Brailei - Inel de Rocadă”. Prin lucrarea care va dura 12 luni, autorităţile sunt convinse că se va reuşi „integrarea peisagistică a acestei zone, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit şi neunitar al scuarului şi creşterea gradului de siguranţă rutieră”, cel puţin aşa prevede hotărârea votată de aleşi.

Şi asta nu e tot! Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, lucrările de modernizare a oraşului vor trebui să fie sincronizate cu reparaţia capitală a magistralei CET, solicitată deja de Electrocentrale. Concret, vor fi intervenţii pe Brăilei, intersecţia Coşbuc, Regiment 11 Siret, până în Faleză, de aceea aleşii s-au grăbit să gireze aceste studii de fezabilitate de reabilitare a spaţiului verde a scuarului. Oricum, rămâne de discutat dimensiunea scuarului şi eventual lărgirea arterei cu încă o bandă.

Modernizare, etapa a II-a

Aleşii locali au aprobat şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2013, pentru a doua etapă de reabilitare şi modernizare a fântânilor arteziene. Dacă în prima etapă a fost vizată doar arteziana din Grădina Publică, acum sunt avute în vedere „Fata pe Valuri” de pe strada Domnească, "Păpădia" de la Sindicate, "Fântâna cu valuri" din Mazepa, cele şapte arteziene de la Direcţia de Fiscalitate şi cei patru "Nuferi" de pe Domnească, de la blocul M. Principalele intervenţii avute în vedere sunt refacerea placajelor cu marmură sau, în cazul "Fetei pe Valuri", placarea bazinului cu marmură colorată, refacerea tencuielilor de etanşare degradate şi înlocuirea sistemelor hidraulice şi iluminarea arhitecturală a obiectivelor. La arteziana din Mazepa se va monta o a doua pânză-val din tablă perforată pentru atenuarea zgomotului produs de căderea apei. Valoarea totală a investiţiei este de 4.532.995 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare de 12 luni.

Citit 5424 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.