Armonie în Consiliul Local. Unanimitate pentru banii Galaţiului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Armonie în Consiliul Local. Unanimitate pentru banii Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul porneşte la drum în 2013 cu o vistierie de peste 890.392.000 de lei, sumă totală care include şi creditele previzionate pentru acest an * În plus, există un program multianual de investiţii până în 2016


În unanimitate, aşa au fost aprobate ieri după-amiază, de către aleşii locali, bugetul general al municipiului Galaţi şi programul multianual de investiţii pentru perioada 2013-2016. Bugetul general, cu tot cu creditele previzionate, se ridică la 890.392.000 de lei, din care 48 la sută vor merge pentru dezvoltare, iar 52 la sută pentru funcţionare.

Baze sportive în loc de garaje

Şefii grupurilor politice din Consiliu au lăudat bugetul, declarându-l echilibrat, fezabil şi optimist şi asta pentru că le-au fost ascultate atât amendamentele lor, cât şi propunerile cetăţenilor. Viceprimarul PSD Florin Popa a cerut ca la repartizarea sumelor pentru sport să fie acoperite nu numai finanţările cluburilor sportive, ci şi toate cheltuielile de funcţionare la bazele sportive, iar din suma rămasă realizarea unei baze sportive la nivelul fiecărui cartier al municipiului Galaţi. Primarul Marius Stan a salutat propunerea, asigurând că bazele sportive de cartier sunt cuprinse în programul Primăriei: „Acolo unde sunt acele interminabile baterii de garaje, ne vom axa pentru un Plan Urbanistic Zonal nou, care va cuprinde o astfel de bază sportivă, un teren de sport, un loc de joacă, parc, evident şi locuri de parcare unde permit suprafeţele respective. Nu am putut trece acest lucru deocamdată pentru că acele suprafeţe sunt ocupate de garajele de care cu toţii vrem să scăpăm şi sunt nişte paşi clari pe care trebuie să-i urmăm, dar vom veni pe parcurs cu proiectele respective”.

Undiţă pentru cultură

Consilierul PC Gheorghe Bugeag a apreciat că, „dacă raportăm partea de investiţii cu cheltuielile cu asistenţa socială, deducem că Primăria nu mai dă peşte, ci vinde undiţe, ceea ce este îmbucurător”. Nedumerirea consilierului viza sumele alocate teatrelor, pe care le considera prea mari. Medicului i s-ar fi părut rezonabilă o creştere în funcţie de veniturile realizate prin vânzarea de bilete şi pleda pentru recuperarea Casei Mantu, pentru un sediu pentru Teatrul de Păpuşi şi plata utilităţilor la Uniunea Artiştilor Plastici. Replica nu a întârziat: teatrele joacă de o bună bucată de vreme cu sala plină!

Vom reveni cu detalii asupra alocărilor financiare.

 

Citit 1526 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 23:13

5 comentarii

 • postat de Renegatul
  Duminică, 31 Martie 2013 00:14
  Asa trebuie sa fie mereu ARMONIE in tot si-n toate...toti pentru unul si unul pentru toti! Hai sa fim uniti si sa punem suflet sa ne ajutam unii pe altii sa traim in pace si armonie! Hai sa fim mai buni intre noi si sa ne unim fortele sa traim in viata asta bine cu totii ca viata este doar una...ca ne-am convins traind 22 de ani individual cu egoism dezbinati si invrajbiti...nu ajungem nicaieri ca natie...nu progresam deloc...din contra o luam la vale si ne imputinam ca numar in fiecare zi...iar altii din vest au numai de castigat din asta. Haideti sa gasim solutii sa traim mai bine cu totii ca ne place sa ne laudam ca suntem cei mai inventivi si cei mai isteti de pe planeta...haideti sa ne demonstram noi noua ca putem!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adevarul de seara
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 04:51
  Disputele Consilierilor cu Florin Melinte au ajuns in stare "de razboi" tocmai "spectacolelor in regie personala" prezentate prin societatea civila, culisele Primariei, treptele justitiei si nu in ultimul rand perimetrul institutiei care devenise "feuda militara" PC-ul poate sa-l "recupereze" cu un mincioc mai mare ,insa atentie mare la"cap' Si mai mirositi si parerea colectivului. Cat mai democratic cu putinta .
  0
  0
  Raportează
 • postat de sala plina de minciuni
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 00:46
  Foarte buna interventia domnului doctor Bugeac. Nu era vorba de banii pentru salariile ci de banii ce urmeaza sa fie fraudati dupa modelul programului "Sa (re)descoperim" Galatiul. Trebuia sa prezentati situatia comparativa de la Teatrul Muzical, inainte de Nita si astazi cu Nita.
  2011 (Florin Melinte) 2012 (Teodor Niţă)
  Spectacole 169 116
  Spectatori 56.485 24.770
  Incasari 212.731 150.733
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
  În condiţiile în care Teodor Niţă a beneficiat de un buget mai mare cu peste 50%.
  Doamnelor si domnilor consilieri sunteti asa de fermecati de zambetul acestui impostor incat ati orbit?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buceagul ,pamant romanesc
  Vineri, 29 Martie 2013 12:10
  A lovi in bugetul teatrelor si muzeelor ,a conditiona salariile artistilor cu"undita acordului global" de trista amintire denota o gandire economica din Republica Gagauza,unde cultivarea castravetilor este capitala pentu produsul intern brut. Toate "consiile"supreme ale Galatiului nu au fost in stare sa apere patrimoniul imobil ale acestor institutii castigate"ISTORIC" de generatii succesive prin sacrificiul daruirii si talentului lor . Mai ramaneti pe la meseriile de baza ,domnilor Consilieri ,ca s-au dovedit banoase in vremuri de criza. P>S> Table pentru protectia muncii cand ii angajati sa faca??? (cea mai "elastica"undita comunista )
  0
  0
  Raportează
 • postat de tureltan
  Vineri, 29 Martie 2013 08:41
  Ce hahaiala de GALATI o fi si asta? Familiilor care au avut curajul sa dea nastere la un copil le trebuie locuri de joaca, macar atat sa aiba , un ceas -doua pe saptamana sa-si dea copilul in leagan sa-l bataie intr-o chestie si sa socializeze copii intre ei. Ne trebuie si baze sportive, dar fortosii sportivi si le-ar putea face si singuri cu ajutorul primarului , care a stiut sa-i mobilizeze in campanie . De ce nu apar pe teren? Nu cumva i-a abonat la banul public pe distinsii antrenori , MARELE STAN ? Nu le ajunge cati bani ciupesc legal sau mai putin legal prin fel de fel de asociatii, scoli , grupe etc.Cata spaga primeste antrenorul Oprea ptr a permite unui tanar sa intre pe teren? Cate servicii au antrenorii de la LPS????
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.