Armonie în Consiliul Local. Unanimitate pentru banii Galaţiului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Armonie în Consiliul Local. Unanimitate pentru banii Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul porneşte la drum în 2013 cu o vistierie de peste 890.392.000 de lei, sumă totală care include şi creditele previzionate pentru acest an * În plus, există un program multianual de investiţii până în 2016


În unanimitate, aşa au fost aprobate ieri după-amiază, de către aleşii locali, bugetul general al municipiului Galaţi şi programul multianual de investiţii pentru perioada 2013-2016. Bugetul general, cu tot cu creditele previzionate, se ridică la 890.392.000 de lei, din care 48 la sută vor merge pentru dezvoltare, iar 52 la sută pentru funcţionare.

Baze sportive în loc de garaje

Şefii grupurilor politice din Consiliu au lăudat bugetul, declarându-l echilibrat, fezabil şi optimist şi asta pentru că le-au fost ascultate atât amendamentele lor, cât şi propunerile cetăţenilor. Viceprimarul PSD Florin Popa a cerut ca la repartizarea sumelor pentru sport să fie acoperite nu numai finanţările cluburilor sportive, ci şi toate cheltuielile de funcţionare la bazele sportive, iar din suma rămasă realizarea unei baze sportive la nivelul fiecărui cartier al municipiului Galaţi. Primarul Marius Stan a salutat propunerea, asigurând că bazele sportive de cartier sunt cuprinse în programul Primăriei: „Acolo unde sunt acele interminabile baterii de garaje, ne vom axa pentru un Plan Urbanistic Zonal nou, care va cuprinde o astfel de bază sportivă, un teren de sport, un loc de joacă, parc, evident şi locuri de parcare unde permit suprafeţele respective. Nu am putut trece acest lucru deocamdată pentru că acele suprafeţe sunt ocupate de garajele de care cu toţii vrem să scăpăm şi sunt nişte paşi clari pe care trebuie să-i urmăm, dar vom veni pe parcurs cu proiectele respective”.

Undiţă pentru cultură

Consilierul PC Gheorghe Bugeag a apreciat că, „dacă raportăm partea de investiţii cu cheltuielile cu asistenţa socială, deducem că Primăria nu mai dă peşte, ci vinde undiţe, ceea ce este îmbucurător”. Nedumerirea consilierului viza sumele alocate teatrelor, pe care le considera prea mari. Medicului i s-ar fi părut rezonabilă o creştere în funcţie de veniturile realizate prin vânzarea de bilete şi pleda pentru recuperarea Casei Mantu, pentru un sediu pentru Teatrul de Păpuşi şi plata utilităţilor la Uniunea Artiştilor Plastici. Replica nu a întârziat: teatrele joacă de o bună bucată de vreme cu sala plină!

Vom reveni cu detalii asupra alocărilor financiare.

 

Citit 1659 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.