Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
26 comentarii

La propunerea viceprimarului PSD Florin Popa, Consiliul Local a decis să modifice facilităţile oferite în transportul local efectuat de Transurb. Astfel, gălăţenii cu vârsta peste 65 de ani vor putea alege între cele 30 călătorii gratuite pe bază de bilet şi un abonament gratuit pe o linie de transport. Facilitatea va fi aplicată de îndată ce hotărârea aleşilor va primi viza de legalitate. Ea nu împovărează cu nimic bugetul pentru că preţul unui abonament pe o linie este mai mic decât costul a 30 de bilete.
Florin Popa a susţinut că mulţi pensionari folosesc biletele gratuite pentru a-şi duce nepoţii la şcoală şi cele 30 de călătorii nu le ajung decât pentru o jumătate de lună. Directoarea Transurb, Genica Totolici, şi-ar fi dorit ca aleşii să fi păstrat o singură variantă, cea a abonamentelor, deoarece biletele creează deja probleme: pensionarii uită să le composteze sau le înstrăinează. Mai mulţi consilieri au sărit să-i reproşeze cozile de la distribuirea biletelor. Împăciuitor, viceprimarul PC Radu Cosca a propus ca biletele să fie distribuite anual, pentru ca vârstnicii să nu mai fie chinuiţi la cozi la fiecare trei luni.
Primarul Marius Stan a anunţat că în acest moment se lucrează la o statistică legată de pensionari cu vârsta peste 65 de ani. „Trebuie să recunoaştem că în această categorie sunt şi pensionari care nu au nevoie de ajutor de la comunitate, după cum sunt pensionari care au maşini şi nu cred că au nevoie de înlesnirea aceasta. De aceea, în urma statisticii pe care o vom primi şi analiza, este foarte posibil ca doar cei care cu adevărat au nevoie să poată beneficia, în acelaşi cuantum, de abonamente gratuite pe toate liniile”, a anunţat edilul.

Citit 3758 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 23:12

26 comentarii

 • postat de STALIN Duminică, 31 Martie 2013 22:39 Link la comentariu
  2
  0

  .....si cand nu circula cu autobuzu(moca)pensionari fac bisericute in piata din 17 de nu ai loc sa treci de ei.STATI ACASA JUNGHILOR

  Raportează
 • postat de ss Duminică, 31 Martie 2013 07:53 Link la comentariu
  0
  0

  Orasul se prabuseste insa acorda facilitati unei categorii de persoane doar pt. ca se prezinta la vot......asta se numeste MITA si e pedepsita de lege! Stane daca nu ai tupeul sa pui piciorul in prag nu vei fi altceva decat un Nicolae 2.....oricum in 2016 candidatul stangii va castiga alegerile locale, dovedeste ca poti face ceva pt. acest oras asa cum ai facut si cu Otelul!

  Raportează
 • postat de Aaaaaaaaaaaaaaaaa Sâmbătă, 30 Martie 2013 22:06 Link la comentariu
  0
  0

  Aaaaaaaaaaaaaaaa
  si uitasi raspunsul ultim pentru dumitale
  Ai patit taxe si impozite 50 de ani - DIN ELE SE INFRUPTA TOTI CEI CARE TEAU FACUT SA APLICI STAMPILA DE VOT, NU EU CEL PE CARE IL INGRAMADESTI PE GEAM CA TU DOMNULE COBORI LA PRIMA. Eu nu ma dau cu jjeepp-ul de serviciu ce domnii din consiliul local, si nici cu bbmmww ce domnu primar si lista continua la toate forurile mari de conducere din Galati.
  Asa ca cei 50 de ani ai dumitale le intretin luxul lor.

  Raportează
 • postat de PesionatDeVoi Sâmbătă, 30 Martie 2013 21:58 Link la comentariu
  0
  0

  Eu unul tanar care nu am loc de dumitale ca sa imi duc copilul de 2 ani la gradinita cu caruciorul, pentru ca gradinita costa 800 lei pentru un copil de 2 ani, nu am votat pentru ca eram la serviciu , eu si duminica ca sa ii aduc copilului tot ce i se cuvine sa duca un trai fara lipsuri si voi lucra duminica asa ca de la mine votul este dat de dumitale. Si de as vota poate as vota cu unul tanar care voua nu va inspira incredere si oricum voi pensionarii VOTATI CU CINE DA si atunci voi fiind majoritatea eu stau cu pumnul bagat in gura de voi.
  Ati construit Galatiul - ai muncit cumva voluntar domnule pensionar?
  Te rog spunemi ca ai copii in Galati si contribuie la bine dumitale si al celorlalti, sau faci parte din categoria in care copii sunt bine in alta tara si au de toate si te lauzi din statie in statie pana ajungi la destinatie spre ciuda mea care stau cu copilul lipit de geam ca tu sa mergi gratis tot timpul.
  personal astazi am vazut o doamna in autobuzul 104 in statia de la potcoava sa urcat si la modern s-au urcat si controlorii, si bineinteles ca doamna nu avea compostat biletul bineinteles ca am fost curios si am observat cum doamna avea un bilet GRATUIT - CONCLUZIA MOCA SA FIE EU TOT IL MAI LUNGESC - sa tavalit sa impins pana la capsat asta in apropriere de parfumul de teilor - si atunci controlorii cu o cruce larga cam de 2 metri au lasato in pace.
  PAI SI ATUNCI VOI ASTIA CARE ATI CONSTRUIT , CLADIT S.A.M.D. EXEMPLUL TUTUROR CARE VI SE CUVINE TOATE LUCRURILE MOACA DE CE SA NU VA DUCETI LA ODRASLELE CARE SUNT BINE SI AU DE TOATE SI PLATESC IMPOZIT SI TAXE PENTRU ALTII

  Raportează
 • postat de Mache Sâmbătă, 30 Martie 2013 12:59 Link la comentariu
  0
  1

  Vad ca exista o campanie impotriva pensionarilor dar nimeni nu sesizeaza urmatoarele:
  1. De ce acesti "tineri furiosi" i-au lasat pe pensionari sa iasa in majoritate la vot si nu au iesit si ei , cred ca ar fi fost mai multi decat pensionarii si daca ar fi dorit ar fi putut sa aleaga oameni mai potriviti- daca stiu cine sunt acestia
  2. Cei care au mai mult de 65 ani sunt cei care, prin sacrificiul lor fizic si material au contribuit la toate constructiile edilitare ale Galatiului care servesc mai mult de 90% din populatia actuala, iar in cazul blocurilor, au creat actualii proprietari care au cumparat aceste blocuri cu sume ridicole si care incearca sa le vanda acum cu preturi mai mari de 100 ori decat cele cu care le-au cumparat. Si nu pensionarii sunt cei care au distrus tot ce s-a facut ci tineretul activ.
  3. Tot acesti pensionari au platit taxe si impozite cca 50 ani (se plateau impozite si taxe si pe vremea lui Ceausescu) iar facilitatile care li se ofera recompenseaza numai partial aportul lor la toate realizarile existente.

  Raportează
 • postat de un galatean Sâmbătă, 30 Martie 2013 06:45 Link la comentariu
  0
  1

  Acesti mosalai si babe cum ii denumiti unii fara respect sunt PARINTII SI BUNICII NOSTRII!
  Asa va tratati parintii? Este inacceptabil ce ati devenit daca vorbiti cu atata ura la adresa oamenilor care v-au nascut, v-au crescut si v-au construit tot ceea ce folositi acum!

  Da sunt de acord ca din punct de vedere economic ar trebui sa dat abonamente la pensionarii care au o pensie de pana la 2000 de lei lunar! Este o forma de protectie sociala pentru oamenii care depind de medici, de medicamente, dar sa va ganditi la justitia sociala cand dati si abonamente la elevi si studenti si la salariatii care prin munca lor le asigura si pensiile batranilor nostrii!
  Sa vorbim cu mult respect pentru ca batranii sunt parintii nostrii! Cine n-are parinti...... vai de ei! Probabil ca aceia au vorbit atat de urat, si se vede ca nu au niciun DUMNEZEU!
  Ura ne macina, ne distruge totul in jur, cu atata ura nu vom apuca varsta bunicilor nostrii!

  Raportează
 • postat de danut Vineri, 29 Martie 2013 21:42 Link la comentariu
  1
  0

  mare magarie si cu aceste bilete ! Abia se mai decongestionasera putin autobuzele de hoardele de somi artagosi ca ioata ca le da ,din nou ,ABONAMENTE ! Ba nenorocitilor varstnicii trebuie sa faca miscare ,sa mearga pe jos ca o sa anchilozeze de atata stat degeaba ! Rusine usl ! Le dati pomana la bosorogi ptr voturi !

  Raportează
 • postat de Robin Good Vineri, 29 Martie 2013 20:24 Link la comentariu
  0
  0

  Voi cei din Primarie mai vizitati si scolile care arata jalnic!!! Parca ar trai numai pensionari in orasul asta? aaaaaaaaaaaaaaaaaa scuzati ei se prezinta la VOT

  Raportează
 • postat de TOM Vineri, 29 Martie 2013 19:23 Link la comentariu
  0
  0

  DE UNDE ATATA POMANA CU BILETE GRATUITE ?
  VREI SA CALATORESTI PLATESTI !

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 29 Martie 2013 17:31 Link la comentariu
  0
  0

  Preţul unui abonament pe o linie este mai mic decât costul a 30 de bilete. Halal logica ! 30 de bilete inseamna 15 zile de plimbat cu autobuzul dintr-un capat in celalalt si retur. Diferenta pana la 30 de zile, adica 15, daca presupunem ca pensionarii fac acelasi drum zilnic ca si in zilele in care au beneficiat de bilete gratuite, inseamna venituri suplimentare, din vanzarea de bilete, catre pensionari. Adica 45 Ron/om.
  Mai presupunem ca nu toti se plimba odata ci doar 1/4 din ei, adica cca. 5000/zi. La un calcul elementar rezulta 225000 Ron numai din vanzarea de bilete pentru 5000 de oameni/zi, care utilizeaza autobuzul tur-retur timp de 15 zile, restul de 15 beneficiind de gratuitate.
  E o suma destul de frumusica. Poate, daca cineva ar fi avut grija si de copii, le-ar fi acordat lor gratuitate pe Transurb, insa aceasta masura ar fi constituit un pumn in gura transportatorilor privati. Dar cum tanara generatie nu are drept de vot decat dupa implinirea varstei de 18 ani, PSD imediat a stiut sa indrepte greseala si sa-si indrepte grija netarmurita catre cei care pun stampila asa cum o pun.
  Iata cum e pe la Buzau cu aceeasi gratuitate:
  "CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZĂU HOTĂRĂŞTE:
  Art. 1. – În afara gratuităţilor prevăzute de lege, începând cu data de 01 aprilie 2013 se acordă gratuitate pentru transportul cu autobuzele Societăţii Comerciale „Trans-Bus” S.A. Buzău pentru următoarele categorii de persoane:
  a) pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în municipiul Buzău, având pensia de până la 2.500 lei;
  b) elevii cu vârsta de peste 7 ani, cu domiciliul în municipiul Buzău, cu excepţia vacanţelor legale."

  Raportează
 • postat de abonat Vineri, 29 Martie 2013 15:00 Link la comentariu
  0
  0

  galateanule, sint convins ca stii raspunsul. V.L e un ziar ce formeaza opinii in zona galati si a judetului. el e foarte folositor in campanii electorale, de suspendare, de ce vreti voi sa intelegeti ca e patronat de un membru usl, via pnl.intre toate aceste actiuni politice majore sint perioade de timp in care V.L isi vinde marfa, ziar si trafic pe internet. pe linga asta e bine sa formezi o parere de ziar ce spune lucrurilor pe nume si cind e nevoie,politic, prin imaginea independentei sa schimbi un macaz ce duce votantii in gara care trebuie. v.l e o afacere sa nu crede-ti ca-i o binefacere de la DUMNEZEU pentru galateni. citeodata cred ca dimpotriva

  Raportează
 • postat de Desteptul orasului Vineri, 29 Martie 2013 14:53 Link la comentariu
  0
  0

  Ma refeream ,cum s-a rezolvat aceasta problema a transportului in ALTE ORASE din tara,sau strainatate,bineinteles

  Raportează
 • postat de GALATEAN Vineri, 29 Martie 2013 11:22 Link la comentariu
  0
  0

  Doamna Melinte, ati scris acest articol aducand in discutia urbei un subiect controversat.Foarte bine, dar spuneti-mi, la ce va servesc toate punctele de vedere daca nu le duceti mai departe unde sa-si gaseasca rostul?In toate editiile acestui ziar, ca sa nu zic fituica, dvs, colegii dvs, scrieti despre lucruri,fenomene, aspecte sociale, care duc la nimic.Concret, in afara de comentarii, ca si puncte de vedere ale cititorilor,indiferent de continut,idei si ortografie, ce sfarsit au subiectele articolelor Vietii Libere?Sa-mi scuzati comparatia, dar este ceva de genul ca un barbat steril doreste sa-i implineasca dorinta unei femei de a-i concepe un copil, ramanad doar cu placerea actului.Dvs., colegii dvs. din redactia Vietii Libere, scrieti subiectiv, steril, fara finalitate.Asa o fi ziaristica?Nu cred.

  Raportează
 • postat de ionela Vineri, 29 Martie 2013 10:38 Link la comentariu
  0
  0

  daca tot au iesit la pensie, sa stea acasa! Au de toate acum in jurul casei, farmacii, alimentari, consignatii, etcMai mult incurca orasul! Majoritatea au masini de pe timpul comunist si le tin in fata blocului! Daca tot vor sa le creasca copii, sa le dea si bani de transport!

  Raportează
 • postat de Silla Vineri, 29 Martie 2013 10:12 Link la comentariu
  0
  0

  Acest Florin Popa care a ocupat functii si nu a facut nimic concret pt. cetatenii orasului, de ce naiba se afla din nou la loc de frunte?? A gasit el solutia pt. pensionari si uite-asa economiseste banu' primariei? In afara de ingimfarea pe care si-o afiseaza in permanenta, ce calitatati are pt. a fi viceprimar? A fost city-manager si ce a facut, nimic. Aceeasi directoare incompetenta si la Transurb, care s-a lipit de scaun si nu o mai urneste nimeni. Cine naiba i-a ales sa se spele cu ei pe cap. Cu asemenea personaje sigur ca acest oras se scufunda.

  Raportează
 • postat de nesletter Vineri, 29 Martie 2013 10:07 Link la comentariu
  0
  0

  Tinerii care au postat mai jos au perfecta dreptate. Iata cum edilii nostri prin aceasta gratuitate, care se justifica numai politic, au reusit sa invrajbeasca populatia activa impotriva pensionarilor. In nici o tara civilizata nu se acorda asemenea gratuitati. Domnilor de la Primarie, faceti abonamente cu pret diferentiat pentru pentru toata lumea, inclusiv pensionari. Pentru pensionari abonamentul sa coste cel putin 10 lei pe luna, pe o singura linie. Cine vrea, sa-si cumpere abonament, cine nu, sa stea acasa! Asta doar daca aveti in vedere binele general si nu cel personal.

  Raportează
 • postat de Desteptul orasului Vineri, 29 Martie 2013 10:03 Link la comentariu
  0
  0

  Daca conducatorii nostri sunt asa pe dinafara , in problema, poate Viata Libera ar putea face o ancheta cat mai cuprinzatoare (si la care ar putea participa si cititorii on-line ai ziarului ) DIN CARE SA AFLAM SI NOI , DAR MAI ALES ONOR PRIMARIA + TRANSUB , CUM S-A REZOLVAT ACEASTA PROBLEMA A TRANSPORTULUI , GRATUITATII , ABONAMENTE SAU BILETE LIMITATE , DISTRIBUIRII BILETELOR (ABONAMENTELOR) CATRE PENSIONARI.
  Sigur avem multi galateni studenti , sau fosti galateni care lucreaza in alte orase si care ar putea contribui la acest studiu
  .....ce ziceti ?..se baga cineva ? , ca nu are rost sa reinventam noi apa calda sau roata aici la Galati.

  Raportează
 • postat de MataMan Vineri, 29 Martie 2013 09:21 Link la comentariu
  0
  0

  Valea cu mosalaii si babele tampite care tot voteaza PSD,USL sau care dracu va mai e numele.
  Orasul asta nu a mai iesit de sub papucul PSD de 20 de ani !!!!
  Crapati dracu odata ca luati si tineretul cu voi !!

  Raportează
 • postat de Salariat Vineri, 29 Martie 2013 09:16 Link la comentariu
  0
  0

  De ce un pensionar cu o pensie grasa trebuie sa primeasca un abonament gratuit, iar un salariat ce nu castiga mai mult de 1000 de lei, trebuie sa-si plateasca si lui si copiilor care merg la scoala abonamentele? Ca sa nu mai discutam ca salariatul subventioneaza si abonamentele pensionarilor, prin taxele si impozitele majorate an de an.
  . Primarul ti-l alegi pentru felul in care dezvolta orasul nu pentru pomana mosilor!

  Raportează
 • postat de Liviu Vineri, 29 Martie 2013 09:09 Link la comentariu
  0
  0

  Abia se mai decongestionase transportul in comun si iar o sa fie itesat cu batrani care se plimba toata ziua prin oras cu autobuzul.

  Raportează
 • postat de Povestitorul Vineri, 29 Martie 2013 09:02 Link la comentariu
  0
  0

  De ce nu cu bani si anume 1,5 lei sa i se inmaneze un bilet cu doua calatorii, si pentru a combate orice alte masuri de fraudare sa i se inmaneze un talon de abonament cu poza si serie de buletin ca sa il prezinte la casa de bilete.
  Si asa vom trai fericiti pana la adanci batraneti si noi tinerii ca nu mai avem loc de drepturile lor, si ei ca se duc cu bani si vin gratis, si consiliul local ca au venituri la buget-DAR NU MAI AU VOTANTI!
  V-AM PUPAT SI V-AM SPUS POVESTEA ASA, noapte buna

  Raportează
 • postat de bos capitalist Vineri, 29 Martie 2013 08:55 Link la comentariu
  0
  0

  Acesti bosorogi care au inselat statul comunist de bani si pe Dumnezeu de zile, nu ca nu au dreptul la facilitati de tot felul, dar nici macar la un loc de veci.Aceste maimute CARE PUT A TRANSPIRATIE prin mijloacele Transurb,sau prin piata, cu mainile la spate, ocupand spatiul fara motiv, ca n-au ce face acasa, au adus tara in halul in care este, prin votul lor dat timp de 23 de ani.Dumnezeu sa ma ierte ca suntem in Postul Pastelui, dar aceasta generatie, scoasa la pensie de Iliescu la 48-50 de ani, atarna greu in spatele tinerilor, care, din cauza lor, nu-si pot face un rost in propria tara, fiind nevoiti sa traiasca din pensia de nimic a parintilor , sau sa ia drumul strainatatii.HUOOOOOOOOOOOOOOO!

  Raportează
 • postat de claudiu Vineri, 29 Martie 2013 08:45 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru Vlad: tot respectul pentru pensionari, dar nu sunt de acord ca din banii mei sa platesc ingrijirea copiilor altora. Daca ai fi citit cu atentie ai fi observat ca nu bunicii ar trebui sa plateasca transportul, ci parintii.

  Raportează
 • postat de manolache Vineri, 29 Martie 2013 08:27 Link la comentariu
  0
  0

  MARIANE ...ai castigat alegerile in consiliu local cu PP-DD numai cu pensionarii pe care acum ai jucnesti!

  Raportează
 • postat de vlad Vineri, 29 Martie 2013 08:22 Link la comentariu
  0
  0

  pentru claudiu si pentru toti cei care isi bat joc de pensionari-va place sa traiti in tot ceea ce au contruit acei mosnegi???????si pentru primar chiar imi este ....sila...

  Raportează
 • postat de claudiu Vineri, 29 Martie 2013 08:17 Link la comentariu
  0
  0

  "mulţi pensionari folosesc biletele gratuite pentru a-şi duce nepoţii la şcoală şi cele 30 de călătorii nu le ajung decât pentru o jumătate de lună."
  Pensionarii isi ingrijesc nepotii pe banii orasului? Mi se pare corect ca parintii sa plateasca transportul in aceasta situatie, nu tot orasul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.