Şoc! PNL l-a executat politic pe edilul Galaţiului. Marius Stan şi-a luat adio de la Primărie!

Şoc! PNL l-a executat politic pe edilul Galaţiului. Marius Stan şi-a luat adio de la Primărie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de ieri, Marius Stan nu mai este primarul municipiului Galaţi * Frâiele urbei au fost preluate de viceprimarul PSD Florin Popa * Pe 2 iunie vom merge din nou la vot pentru a ne alege primarul


Liberalii l-au forţat pe Marius Stan să demisioneze din funcţia de primar după ce l-au exclus din partid. Liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a pus la cale judecata şi execuţia politică a lui Stan, după ce s-a consultat, în cadrul USL cu Dan Nica, liderul PSD, şi cu Eugen Durbacă, liderul PC.

Pe scena Dramaticului, ca în boxa acuzaţilor

Duminică, liberalii gălăţeni s-au întrunit într-o şedinţă la Teatrul Dramatic. Marius Stan a venit vesel şi optimist, neştiind ce i se pregăteşte: o adevărată judecată de partid. Rechizitoriul a fost pus la cale de preşedintele Dobre, călcat pe bătături de atitudinea rebelă a lui Stan şi de faptul că i-a luat locul de vicepreşedinte la nivel naţional în echipa lui Crin Antonescu, lăsându-l pe tuşă. Dobre a ţinut să-i arate lui Stan cine-i şeful, după ce a aflat că fostul primar pusese ochii pe fotoliul de lider judeţean al PNL, pe care deputatul îl ocupă de peste un deceniu!

Rechizitoriu politic-administrativ

Lui Marius Stan i s-au reproşat toate cele făcute în scurtul său mandat: Gala de Box, organizarea Serbărilor Galaţiului - scumpe!, auditul general în valoare de 150.000 de euro transformat până la urmă într-o „analiză-diagnostic”, vopsirea bordurilor în roş-alb - de ce nu în galben şi albastru, culorile PNL?! - şi mai ales cozile şi umilinţa îndurată de pensionarii cărora li s-au redus facilităţile în transport. Stan a fost criticat dur pentru inconsecvenţa dovedită: a redus facilităţile în transportul comun şi, apoi, în mai puţin de o lună a decis că pensionarii pot opta între bilete şi abonamente pe o singură linie. Principalul cap de acuzare a fost încăpăţânarea lui Stan de a aduce directori în Primărie de la Bucureşti - cum este cazul city-managerului Aurel Vlaicu şi a noului director de dezvoltare Adrian Bucur - în condiţiile în care liberalilor gălăţeni li s-ar fi părut normal să aibă prioritate la aceste funcţii!

„Pleci singur sau te dăm noi afară!”

Acesta a fost mesajul sec pe care l-a primit Marius Stan din partea PNL. Fostul edil a încercat disperat să se apere, apoi să se pună sub protecţia lui Crin Antonescu, liderul naţional al PNL, pe care l-a sunat insistent în timp ce colegii lui supuneau la vot excluderea din partid. Ghinion! Crin avea telefonul închis, cel mai probabil pentru că îşi făcea somnul de frumuseţe, ştiind că duminica este singura zi în care nu apare la televizor, şi deci se poate odihni. Cu două voturi împotrivă, din partea susţinătorilor săi necondiţionaţi Silviu Bacalum şi Mihai Manoliu, liberalii au votat pentru excluderea din partid a lui Marius Stan.

Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Potrivit legii, pierderea calităţii de membru al partidului pe lista căruia politicianul a candidat şi a obţinut mandatul, atrage, instantaneu, pierderea funcţiei de ales! Forţat de împrejurări, Marius Stan a ales să-şi semneze singur demisia din funcţia de primar, pentru a nu ajunge în situaţia umilitoare de a fi demis în şedinţa publică a Consiliului Local!

Frâiele administraţiei au fost preluate de viceprimarul Florin Popa, care ne-a declarat: "Este normal ca PSD să conducă administraţia, aşa cum a făcut-o în ultimii 12 ani. Voi duce mai departe programul de guvernare al USL"

„Oţelul, dragostea mea”

Bulversat de pierderea mandatului de edil al urbei, Marius Stan n-a vrut să spună prea multe despre ce va face pe viitor, dar a lăsat de înţeles că ţinta lui este echipa de fotbal Oţelul: „Sunt scârbit de politică! Fotbalul rămâne adevărata mea dragoste! Voi încerca să mă întorc la Oţelul, care merită să devină ceea ce a fost, o campioană! Mă voi bate dacă, este cazul, cu patronul Adamescu!”.

În şedinţa Guvernului de miercuri urmează să fie stabilit calendarul oficial al alegerilor, dar data noului scrutin se ştie deja - 2 iunie!

Pentru detalii suplimentare despre acest caz CLICK AICI

Citit 9610 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2013 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.