* Cu excepţia PP-DD, niciun partid din Consiliul Local n-a vrut să-şi asume oamenii pe care i-a numit în Adunările Generale ale Acţionarilor şi în Consiliile de Administraţie ale societăţilor de interes local
Decalată cu o oră, din motive de organizare, şedinţa extraordinară a Consiliului Local de ieri a fost încordată. Finanţarea de la bugetul local a unor structuri sportive nu s-a mai regăsit pe ordinea de zi, aşa că punctul fierbinte l-a constituit numirea, prin vot secret, a membrilor în Consiliile de Administraţie (CA) şi a reprezentanţilor Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA) la societăţile de interes local. Selectarea lor s-a făcut de o comisie formată din viceprimarul PSD Florin Popa, Mihai Manoliu (PNL) şi Eugen Găvan (PC) şi doi reprezentanţi ai Primăriei – un economist şi un specialist în managementul resurselor umane.
Disensiuni în PNL
Liberalul Mihail Bucatanschi a cerut să fie retrase de pe ordinea de zi numirile CA-urilor la Zona Liberă şi Gospodărire Urbană, pe motiv că „avem de rezolvat nişte consultări la nivelul partidului pe tema aceasta”. Primarul Marius Stan nici n-a vrut să audă: „În calitate de iniţiator al proiectului mă opun categoric! Vreau să se supună la vot. Se pare că PNL-ul e pe mine astăzi, nu ştiu, s-a întâmplat ceva?”.
Atac în contencios
PDL nu numai că a refuzat cele două posturi oferite în CA-uri, dar a ameninţat că va ataca în contencios hotărârile privind societăţile de interes local. Consilierul local PDL Mihai Alin a acuzat că selecţia nu a respectat prevederile OUG nr.109/2011, potrivit căreia anunţurile privind CA-urile trebuia publicate pe site-ul fiecărei societăţi. A fost curios să ştie cine sunt membrii din CA-uri care au o vechime de 5 ani în domeniu economic, contabilitate, audit, financiar, şi ce expert în recrutarea resurselor umane a avut comisia. Florin Popa l-a asigurat că expertiza membrilor comisiei nu poate fi pusă la îndoială.
Numiţi fără CV
Cum nu ne-a fost prezentat niciun CV al celor numiţi şi, cu excepţia PP-DD, nici PNL, nici PSD, nici PC n-au vrut să ne spună cine sunt oamenii pe care i-au propus, oferind, astfel, o garanţie a lor, nu vă putem oferi mai multe date despre ei! Iată însă cine sunt:
SC Transurb SA va avea un Consiliu de Administraţie format din: Didina Borteş, Sava Munteanu, Ioan Francisc Bărbuţ, Genica Totolici (PC), Maricel Constandache, Nicoleta Andriescu şi Cătălin Ungureanu (PP-DD), iar Mihai Ştefan este reprezentant AGA.
Consiliul de Administraţie al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA este format din: Eugen Zaharia (PSD), Tincuţa Tercu (PC), Constantin Tacea, Ionela Rodica Dumitru, Valerica Nicrăşanu, Florin Hoiazi, Nicoleta Leontina Sîrbu. Carmen Grigorescu este reprezentanta în AGA.
Din Consiliul de Administraţie la SC Industrial Parc SRL Galaţi fac parte: Claudiu Iacob, Mirela Onişor, Florin Mirea, Bogdan Ionuţ Ardean, Marian Vicleanu (PP-DD). Reprezentant în AGA este Mitică Budescu (PSD).
Din CA-ul societăţii Gospodărire Urbană SRL fac parte: Tincuţa Popa, Ioniţă Simion, Sorin Grecu, Silviu Bacalum (PNL), Ecaterina Lidia Şerban, Ionel Borcea (PSD), Octaviana Carmen Bogean. Tincuţa Vrabie (PNL) este reprezentanta în AGA.
La Zona Liberă, Consiliul de Administraţie are următoarea componenţă: Adrian Ţârdea, Daniela Simona Hapeci (PP-DD), Leonard Gogoaşă (PNL), Gheorghe Sterian Docan şi Mihai Istrate.
Indemnizaţia membrilor în CA-uri este de 10 la sută din indemnizaţia directorului, pe lună, iar pentru membrii AGA - 15 la sută.