Parlamentarii, paşapoartele şi „numărul Satanei”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi Biserica Ortodoxă Română nu este oficial împotriva viitoarelor paşapoarte biometrice, unii credincioşi, printre care şi preoţi, duc o campanie împotriva noului sistem despre care pretind că ar purta „pecetea diavolului” şi, încifrat, „numărul Satanei”: 666…

Senatorul PD-L gălăţean Marius Gerard Necula a anunţat că se va opune adoptării noului tip de paşaport: „Voi vota împotrivă, indiferent care va fi poziţia partidului şi indiferent care va fi poziţia Guvernului!”

Democrat-liberalul a declarat că are  mailul plin de mesaje împotriva paşapoartelor biometrice: „N-am văzut niciodată, vă spun  sincer, un asemenea asalt din partea cetăţenilor!” Necula afirmă că nu este influenţat de cifra 666, dar reacţia celor care au trimis atâtea mesaje sau chiar au venit la Senat să ceară ajutor „este una foarte puternică şi mi se pare normal să fie băgată în seamă”.

Parlamentarul cere să avem răbdare deoarece  „este clar că această tehnologie este la început. 99 la sută dintre ţări lucrează cu vechile paşapoarte şi nu văd de ce noi ar trebui să fim printre primii. Din informaţiile pe care le am, numai noi şi germanii lucrăm la introducerea acestui tip de paşaport. Nu văd de ce trebuie să ne grăbim să fim noi cobaii”.

Mai ales că suntem în criză economică şi banii trebuie economisiţi. În plus, se pare că şi aceste paşapoarte pot fi falsificate.

Citit 1754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.