Bătaie de joc pentru şoferii gălăţeni: Prefectura, nemulţumită de drumurile din judeţ

Bătaie de joc pentru şoferii gălăţeni: Prefectura, nemulţumită de drumurile din judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor putea să circule în siguranţă pe cele mai importante drumuri din judeţ * Din lipsă de fonduri, CNADNR continuă doar să cârpească arterele rutiere


Conducerea Prefecturii Galaţi a reclamat, într-o adresă oficială transmisă Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), starea jalnică în care se află nenumărate sectoare de drum naţional din judeţul Galaţi. De altfel, nu de puţine ori, în cadrul şedinţelor Comisiei de Dialog Social, găzduite de Prefectură, reprezentanţii Guvernului în teritoriu, precum şi cei ai societăţii civile au tras semnale de alarmă cu privire la faptul că pe drumurile naţionale care fac legătura cu Tecuci (DN 25), Oancea (DN 26) şi Bârlad prin Cuca (DN 24D) există nenumărate sectoare care se află într-un stadiu avansat de degradare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, conducerea instituţiei a solicitat CNADNR includerea celor trei drumuri naţionale care traversează judeţul nostru în programele de investiţii ale companiei.

Drumuri proaste, după buget

Răspunsul CNADR nu este nici pe departe unul mulţumitor pentru autorităţile gălăţene, cu atât mai mult pentru şoferi. Potrivit lui Mircea Pop, directorul general interimar al CNADR, DN 25 - sectorul dintre Tecuci şi Şendreni - este cuprins în programul de „Reabilitare drumuri naţionale etapa a VII-a - Proiecte în Pregătire”, pentru care a fost elaborat doar studiul de fezabilitate, iar „din cauza constrângerilor bugetare următoarele faze nu au putut fi promovate”. În aceeaşi situaţie se află şi drumul naţional DN 26, pe ruta Galaţi-Oancea-Murgeni. În ceea ce priveşte drumul naţional DN 24D, pe sectorul cuprins între Bălăbăneşti şi Cuca, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a prevăzut pentru anii 2013-2014 doar „lucrări de întreţinere”, adică cârpeli, iar „în funcţie de alocările bugetare aceste lucrări vor fi promovate cu prioritate în funcţie de nivelul de importanţă al drumului”.

Foto:Bogdan Codrescu

Citit 3480 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.