SONDAJ DE OPINIE/ Primăria vrea să modernizeze Faleza. Votează ce ai dori să se facă acolo!

SONDAJ DE OPINIE/ Primăria vrea să modernizeze Faleza. Votează ce ai dori să se facă acolo!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  Dacă vă pasă de Faleza Dunării şi de felul în care va arăta ea peste ani, „Viaţa liberă” vă dă şansa să vă spuneţi părerea şi să votaţi un top al soluţiilor propuse de cititorii noştri


Din păcate pentru Planul Urbanistic Zonal care ar trebui să facă din Faleza Dunării o zonă atractivă de promenadă şi agrement pentru gălăţeni şi vizitatori, Primăria municipiului Galaţi nu a organizat o dezbatere publică, ci doar o simplă consultare a cetăţenilor, care se apropie de final. Planul Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării va mai rămâne la dispoziţia gălăţenilor, la Parcul de Soft, doar până joi, 27 iunie.

Am citit cu atenţie propunerile şi mesajele gălăţenilor postate pe site-ul ziarului "Viaţa liberă" la articolele ce vizau acest subiect şi, pentru că opinia cetăţenilor ar trebui să conteze cel mai mult în această ecuaţie, am decis să organizăm un vot şi să-i invităm pe gălăţeni să indice care ar fi cea mai pertinentă măsură ce trebuie luată în privinţa Falezei. Puteţi vota doar până joi, 27 iunie, ora 12.00, accesând ACEST LINK.

Iată propunerile:

1. Consolidarea malului şi a Falezei Dunării, ca să nu se prăvălească în apele fluviului cu blocuri cu tot, şi un nou sistem de drenaj care să pună capăt Falezogăurii care apare anual în acelaşi loc şi căreia, în ciuda banilor pe care îi îngroapă acolo, autorităţile nu-i dau de cap.

2. Construirea unor muzee - amenajarea unui spaţiu expoziţional care să lege Faleza Inferioară de cea Superioară şi a unui muzeu în aer liber care să pună în valoare şi să protejeze ansamblul de sculpturi în metal.

3. Amenajarea unor restaurante plutitoare, aşa cum există în străinătate, dar nu pe modelul betonatei „Libertatea 2000”, o parodie a celui care a fost cândva iahtul regal „Libertatea”.

4. Amenajarea peisagistică a versantului şi a falezelor, astfel încât zona să arate ca o prelungire a Grădinii Botanice şi nu ca o zonă cu vegetaţia de izbelişte.

5. Amenajarea de piste pentru biciclişti, adevărate, separate de zona pietonală, astfel încât plimbăreţii per pedes să nu se mai simtă ameninţaţi de amatorii de ciclism.

6. Amenajarea unei telegondole de-a lungul Falezei, aşa cum există la Iaşi, Constanţa şi Piatra Neamţ, şi care să ofere o frumoasă perspectivă asupra Dunării, indiferent de anotimp.

Puteţi vota doar până joi, 27 iunie, ora 12.00, accesând ACEST LINK. Vineri vom anunţa rezultatul votului.

Citit 6155 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.