Coşmar în trafic de la 1 iulie. Mai multe străzi din Galaţi sunt blocate de lucrări
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Coşmar în trafic de la 1 iulie. Mai multe străzi din Galaţi sunt blocate de lucrări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi Bulevardul Oţelarilor va fi redat şoferilor, circulaţia în intersecţia de la McDonald's va fi restricţionată, urmând apoi strada Siderurgiştilor


Dragi şoferi, vestea bună este că de la 1 iulie bulevardul Oţelarilor va fi redat, în întregime, circulaţiei, cu excepţia tramvaielor. Vestea proastă este că tot de la 1 iulie şi până pe 21 iulie, va fi restricţionată circulaţia în intersecţia dintre străzile Brăilei, Frunzei şi Stadionului (la McDonald’s). Iar din 10 iulie şi până pe 31 iulie „distracţia” cuprinde şi strada Siderurgiştilor. Anunţul a fost făcut de Primăria Galaţi, cu precizarea că restricţiile vizează toate tipurile de autovehicule, iar măsura va afecta şi transportul de călători, public şi privat. Şi asta nu e tot, dacă SC Apă-Canal se va ţine de cuvânt şi va finaliza la finele acestei luni lucrările pe Brăilei, în zona Potcoava de Aur, asfaltarea zonei va impune alte restricţii de circulaţie.

Rute alternative

După cum a anunţat Primăria, pe strada Brăilei, pe sensul de urcare dinspre Inelul de Rocadă spre Spitalul Judeţean, va fi permisă doar circulaţia mijloacelor de transport public de călători şi autovehiculelor riveranilor. Autoturismele vor putea circula pe breteaua din faţa Mc Donald's, pe sensul unic spre centru. Orice alt autovehicul va avea rută alternativă spre Centru şi dinspre Centru fie prin strada Oltului, fie prin strada Prelungirea Brailei şi apoi Centură, fie prin strada Drumul Uzina de Apă şi apoi Oţelarilor, fie prin strada Prelungirea Brăilei, strada Barboşi şi apoi fie prin străzile Turturelelor, Vrancei sau Vădeni. Ruta bulevardul Oţelarilor – Drumul Uzina de Apă este destinată autovehiculelor, inclusiv celor cu tonaj ridicat, care circulă spre trecerea bac. Va fi asigurat, însă, un culoar de acces spre şi dinspre Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru ambulanţe.

Staţii mutate

Transurb va reloca pe strada Brăilei, în apropierea intersecţiei cu străzile Stadionului şi Frunzei, capătul liniilor de troleibuz şi staţiile auto ale transportului public de la Spitalul Judeţean, respectiv farmacia Hygeea. Autobuzele şi microbuzele cu trasee spre şi dinspre Micro 19 şi 20 vor avea ruta Strada Brăilei – Inelul de Rocadă – bulevardul Cloşca – Drumul Uzina de Apă – bulevardul Oţelarilor. Toată degringolada este generată de faptul că vor fi efectuate lucrări de interconectare a reţelelor de utilităţi şi a căii de rulare a tramvaielor de pe străzile Stadionului şi Frunzei.

Restricţii şi pe Siderurgiştilor

Veştile proaste pentru şoferi nu se opresc aici. Primăria informează că, în perioada 10 iulie – 31 iulie este necesară restricţionarea circulaţiei tuturor tipurilor de autovehicule pe bulevardul Siderurgiştilor, sectorul dintre intersecţia cu strada Gheorghe Doja şi intersecţia cu strada Gheorghe Asachi. Astfel, pe sensul de circulaţie Inelul de Rocadă – intersecţia cu strada Gheorghe Doja va fi marcată, până la începerea lucrărilor, o bandă de circulaţie dedicată sensului dintre intersecţia Gheorghe Doja – Inelul de Rocadă. Pentru a preveni eventualele ambuteiaje, ruta ocolitoare recomandată este bulevardul Siderurgiştilor – strada Gheorghe Doja – strada Constructorilor – Brăilei. Va fi asigurată o cale de acces de urgenţă spre şi dinspre Spitalul de Pediatrie pentru ambulanţe.Măsurile sunt necesare pentru lucrări de interconectare a reţelelor de utilităţi şi a căii de rulare a tramvaielor de pe străzile Gheorghe Asachi şi Siderurgiştilor.

Primăria prezintă scuze pentru inconvenientele generate de lucrările de modernizare a bulevardului Oţelarilor şi a străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi în valoare de 53,9 milioane de lei, lucrări care trebuie finalizate în cursul acestei veri.

Citit 4025 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 17:27

10 comentarii

 • postat de f
  Miercuri, 26 Iunie 2013 21:33
  ptr cronometror...ce calificare ai...de curiozitate...?in ce domeniu te-ai specializat ?cumva constructii...?
  0
  0
  Raportează
 • postat de michirec
  Miercuri, 26 Iunie 2013 16:43
  Da` ce va mai ,,distrati" voi acolo la Galati...de un an si mai bine....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cronometror
  Miercuri, 26 Iunie 2013 13:10
  @Neagu,
  O fi adevarat ca un beton, pentru a capata rezistenta trebuie sa stea dupa turnare fara solicitari o perioada de timp, numai ca.... unde sunt in acest caz acele betoane care intarzie lucrarea ? daca imi zici ca la fixarea sinelor de tramvai intre ele, ma intorc la ce spusesem si anume ca e vorba de o slaba organizare: ce-l opreste pe constructor sa foloseasca tronsoane de cale de rulare ptr tramvaie prefabricate pe care apoi sa le lege de caile existente pe Stadionului si Frunzei ?
  Mai sunt si in alta parte betoane ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Neagu
  Miercuri, 26 Iunie 2013 10:47
  Raspuns pentru "Cronometror": pentru betoanele de ciment (toti constructorii o stiu) sunt necesare minim 28 zile pentu ca acestea sa atinga 70% din rezistente finale. Acum, cu aditivii folositi durata se poate reduce cu cateva zile, dar rezistentele minime trebuie totusi asigurate. Asa ca, daca s-ar da in circulatie o zona pe care s-a turnat recent beton de ciment, s-ar compromite totul, pentru toata durata de viata a lucrarii. Oameni buni, sa fim intelegatori: si acasa, intr-un apartament, pentru a face niste renovari, trebuie sa suportam deranjul si celelalte inconveniente. Cu atat mai mult la lucrari de o asemenea importanta. Subscriu la ce au spus ceilalti: bine ca totusi se mai face cate ceva si ca se face vara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ptr Mos Craciun
  Miercuri, 26 Iunie 2013 09:07
  Tu ai citit articolul inainte sa comentezi? Tocmai intersectia de la Mc. Donalds urmeaza sa fie blocata ptr reparatii....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mos Craciun
  Miercuri, 26 Iunie 2013 08:46
  Unde mai pui ca la intersectia de la McDonald's in zona liniilor de tramvai asfaltul a inceput sa cedeze. Nu poti traversa intersectia in viteza ca iti rupi articulatiile. O solutie cu niste conexiuni ce otel era mai buna, asa cum se intalneste la unele treceri la nivel cu o cale ferata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cronometror
  Miercuri, 26 Iunie 2013 08:15
  ... Bine ca macar se face !
  Desi 3 saptamani ca sa rezolvi intersectia de la Mc Donald's este enorm! Nimic nu justifica o asemenea durata decat dorinta constructorului de a a-si acoperi slaba organizare si productivitatea scazuta, totul cu complicitatea incapabilei primarii. O astfel de lucrare nu ar fi trebuit sa depaseasca 10 zile; si asta cu indulgenta, ca pe vremea lui Ceausescu li s-ar fi dat o saptamana si ar fi raportat apoi ca au terminat-o in 5 zile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Roman Verde
  Miercuri, 26 Iunie 2013 07:50
  oameni buni, se pune de o noua brontozauro-gaura pe brailei in dreptul mag. Kaufland! Cand se va interveni? Cand o sa se lase cu victime?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Miercuri, 26 Iunie 2013 07:35
  apoi era un adevarat dezastru daca de ex ar reface strazile toamna cand merg toti elevii la cursuri si toata lumea la munca si mai vin si ploi dintr-alea care tin o saptamana!
  Asa, vara, lumea e in concediu, copiii la bunici ziua luuunga, caldura mare afara, ploi scurte si calde numai bune sa mai ude putin asfaltul ... totul e ok!
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Miercuri, 26 Iunie 2013 00:18
  bine ca le face in timpul verii, cand sunt mai putini locuitori acasa :)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.