Coşmar în trafic de la 1 iulie. Mai multe străzi din Galaţi sunt blocate de lucrări
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Coşmar în trafic de la 1 iulie. Mai multe străzi din Galaţi sunt blocate de lucrări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi Bulevardul Oţelarilor va fi redat şoferilor, circulaţia în intersecţia de la McDonald's va fi restricţionată, urmând apoi strada Siderurgiştilor


Dragi şoferi, vestea bună este că de la 1 iulie bulevardul Oţelarilor va fi redat, în întregime, circulaţiei, cu excepţia tramvaielor. Vestea proastă este că tot de la 1 iulie şi până pe 21 iulie, va fi restricţionată circulaţia în intersecţia dintre străzile Brăilei, Frunzei şi Stadionului (la McDonald’s). Iar din 10 iulie şi până pe 31 iulie „distracţia” cuprinde şi strada Siderurgiştilor. Anunţul a fost făcut de Primăria Galaţi, cu precizarea că restricţiile vizează toate tipurile de autovehicule, iar măsura va afecta şi transportul de călători, public şi privat. Şi asta nu e tot, dacă SC Apă-Canal se va ţine de cuvânt şi va finaliza la finele acestei luni lucrările pe Brăilei, în zona Potcoava de Aur, asfaltarea zonei va impune alte restricţii de circulaţie.

Rute alternative

După cum a anunţat Primăria, pe strada Brăilei, pe sensul de urcare dinspre Inelul de Rocadă spre Spitalul Judeţean, va fi permisă doar circulaţia mijloacelor de transport public de călători şi autovehiculelor riveranilor. Autoturismele vor putea circula pe breteaua din faţa Mc Donald's, pe sensul unic spre centru. Orice alt autovehicul va avea rută alternativă spre Centru şi dinspre Centru fie prin strada Oltului, fie prin strada Prelungirea Brailei şi apoi Centură, fie prin strada Drumul Uzina de Apă şi apoi Oţelarilor, fie prin strada Prelungirea Brăilei, strada Barboşi şi apoi fie prin străzile Turturelelor, Vrancei sau Vădeni. Ruta bulevardul Oţelarilor – Drumul Uzina de Apă este destinată autovehiculelor, inclusiv celor cu tonaj ridicat, care circulă spre trecerea bac. Va fi asigurat, însă, un culoar de acces spre şi dinspre Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru ambulanţe.

Staţii mutate

Transurb va reloca pe strada Brăilei, în apropierea intersecţiei cu străzile Stadionului şi Frunzei, capătul liniilor de troleibuz şi staţiile auto ale transportului public de la Spitalul Judeţean, respectiv farmacia Hygeea. Autobuzele şi microbuzele cu trasee spre şi dinspre Micro 19 şi 20 vor avea ruta Strada Brăilei – Inelul de Rocadă – bulevardul Cloşca – Drumul Uzina de Apă – bulevardul Oţelarilor. Toată degringolada este generată de faptul că vor fi efectuate lucrări de interconectare a reţelelor de utilităţi şi a căii de rulare a tramvaielor de pe străzile Stadionului şi Frunzei.

Restricţii şi pe Siderurgiştilor

Veştile proaste pentru şoferi nu se opresc aici. Primăria informează că, în perioada 10 iulie – 31 iulie este necesară restricţionarea circulaţiei tuturor tipurilor de autovehicule pe bulevardul Siderurgiştilor, sectorul dintre intersecţia cu strada Gheorghe Doja şi intersecţia cu strada Gheorghe Asachi. Astfel, pe sensul de circulaţie Inelul de Rocadă – intersecţia cu strada Gheorghe Doja va fi marcată, până la începerea lucrărilor, o bandă de circulaţie dedicată sensului dintre intersecţia Gheorghe Doja – Inelul de Rocadă. Pentru a preveni eventualele ambuteiaje, ruta ocolitoare recomandată este bulevardul Siderurgiştilor – strada Gheorghe Doja – strada Constructorilor – Brăilei. Va fi asigurată o cale de acces de urgenţă spre şi dinspre Spitalul de Pediatrie pentru ambulanţe.Măsurile sunt necesare pentru lucrări de interconectare a reţelelor de utilităţi şi a căii de rulare a tramvaielor de pe străzile Gheorghe Asachi şi Siderurgiştilor.

Primăria prezintă scuze pentru inconvenientele generate de lucrările de modernizare a bulevardului Oţelarilor şi a străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi în valoare de 53,9 milioane de lei, lucrări care trebuie finalizate în cursul acestei veri.

Citit 4220 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.