Contribuţia gălăţenilor: Constantin Dumitriu – medie, Adriana Ţicău - deosebită

Contribuţia gălăţenilor: Constantin Dumitriu – medie, Adriana Ţicău - deosebită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul European pentru Democraţie Participativă – QVORUM a realizat un studiu privind activitatea, pe o perioadă de un an, a europarlamentarilor români.

Studiul are ca scop informarea publicului cu tot ce au făcut aceştia în perioada mandatului lor, datele adunate ducând şi la alcătuirea unui clasament şi cotarea la un anumit nivel a acestei activităţi. Se doreşte, de asemenea, informarea românilor în vederea desfăşurării apropiatelor alegeri pentru PE, din 7 iunie 2009, când României îi vor reveni 33 de mandate dintr-un total de 751.

„Considerăm că este absolut necesar ca europarlamentarii să-şi respecte programele electorale şi respectiv promisiunile aferente acestora, dar totodată şi să se afle într-un permanent dialog şi comunicare cu cetăţenii care le-au conferit mandatul, chiar

dacă sistemul de vot pentru alegerile europene este unul de listă blocată. De aceea, promovarea relaţiilor constante şi continue cu partenerii sociali, în ceea ce nu numai noi numim, democraţie participativă, este absolut necesară mai ales având în vedere deficitul democratic şi rata scăzută de încredere a cetăţenilor în instituţiile europene”, atrag atenţia autorii studiului.

„Parlamentul European se va transforma dintr-o cameră de dezbatere într-un corp legiuitor, în viitorul apropiat, de unde şi importanţa cercetării şi analizei de faţă”, mai adaugă cei de la QVORUM, oferind şi adresele pe care puteţi comunica cu ei şi unde puteţi veni cu întrebări şi comentarii (qvorum2009.wordpress.ro).

Toate datele necesare, pornind de la metodologia folosită, până la exemplele concrete pentru activitatea fiecărui parlamentar în parte le puteţi consulta în documentul ataşat aici, în format pdf.

Pentru informarea dumneavoastră imediată, vă facem o scurtă prezentare a modului în care au fost cotaţi cei doi parlamentari europeni din Galaţi.

Constantin Dumitriu (PD-L – Grupul PPE-DE)

Este membru titular în: Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală

şi membru supleant în: Comisia pentru pescuit, Delegaţia pentru relaţiile cu Japonia, Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek.

Gradul de prezenţă la lucrările în plen: 55 din 71, sau 77,46%.

Gradul de prezenţă la lucrările de comisie: 16 din 17, sau 94,11%.

Lui Constantin Dumitriu i s-a atribuit 1 raport, privind acţiunile de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe (promovarea imaginii produselor agricole; deschiderea unor noi pieţe de desfacere cu un efect de multiplicare a iniţiativelor naţionale şi private). I s-au atribuit 0 avize.

Domnul Constantin Dumitriu a depus un număr de 62 de amendamente, pe parcursul perioadei monitorizate a adresat: Întrebări: 5; Propuneri de rezoluţie: 1; Intervenţii în şedinţă plenară: 14; Declaraţii scrise: 0

În urma acestor observaţii precum şi a informaţiilor disponibile din surse

publice rezultă că domnul eurodeputat Constantin Dumitriu a avut o

contribuţie medie la stimularea democraţiei participative.

Silvia-Adriana Ţicău (PSD – Grupul PSE)

Adriana Ţicău este vice-preşedintă a Comisiei de Transport şi Turism.

Este de asemenea membră titulară în: Delegaţia pentru relaţiile cu India, Comisiei Temporare pentru Schimbari Climatice ( ian 2007-feb 2009), Grupului de coordonare a implementarii strategiei de la Lisabona.

Este membru supleant în: Comisia pentru industrie, cercetare şi energie, Delegaţia pentru relaţiile cu Mercosur.

Gradul de prezenţă la lucrările în plen a fost de 94%, cu 64 de prezenţe din 71 de şedinţe plenare.

Prezenţa la lucrările comisiilor unde este membru titular a fost de 100%,

participând la toate cele 27 de şedinţe ale acestor comisii ce au avut loc în perioada analizată.

Conform informaţiilor oficiale aflate pe pagina de internet a PE, Adrianei Ţicău i s-a atribuit 1 raport cu o importanţă deosebită, referitor la: reglementarea profesiei de operator de transport rutier şi deţine calitatea de raportor la alte 2 rapoarte.

Adriana Ţicău a fost de asemenea raportoare pentru 4 avize, ale căror subiecte au fost comerţul internaţional şi internetul, politica agricolă comună şi securitatea alimentară globală, dreptul de autor şi drepturile conexe în societatea informaţională, promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

Adriana Ţicău a depus 671 de amendamente în perioada analizată, a căror importanţă a fost, în ansamblu, una deosebită.

Per ansamblu, se poate spune despre calitatea intervenţiilor Adrianei Ţicău că a fost una bună.

Adriana Ţicău a adresat, pe parcursul perioadei analizate: Întrebări: 27; Propuneri de rezoluţie: 0; Intervenţii în şedinţă plenară: 159; Declaraţii scrise: 0.

Pe baza acestor observaţii şi a informaţiilor disponibile din surse publice,

putem concluziona că doamna eurodeputat Silvia-Adriana Ţicău a avut o contribuţie deosebită la stimularea democraţiei participative.

Citit 2217 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.